КПК

Показати повну версію : Маховая удочка - 2

Сторінки : 1 2 [3]

Jigan
03.08.2021, 22:06
или брак, или где-то случайно незаметно стукнули ее, или несоответствие оснастки удилищу. если там стоял поводок не толще ну максимум 0.15, то удочка раньше разрыва поводка ну никак не должна была сломаться, какая бы она легкая ни была.

Не стучали,новое удилище, поводок был толстый 0,2 на случай поклевки сазанчика,но и удилище не уклеечное,по описанию на сайте ,для средней и крупной рыбы,крупных крючков и т.д.

SVP
03.08.2021, 22:58
В описании удилище заявлено,как для ловли средней и крупной рыбы....что бы сломалось сразу два колена на несколько частей,даже в ,,краш тестах ,, не видел.
Брак. Неизбежный брак в результате удешевления. Потому что при таком подходе становится слишком трудно соблюсти и/или обнаружить разницу, которая отличает брак от кондиционного изделия.

prima54
14.08.2021, 12:12
Да, это действительно удочка для получения удовольствия. Стенки тоненькие но и вес 156 грамм!!!!!
....
Захотів і собі купити в Одесі такий делікатний і легкий мах довжиною 6 м.
На сайті магазину mistercarp вказано, що вудилище Kaida Fortexa Spark 6 м важить 230 Г(без заглушки), що дещо більше за 156 Г!!!!.

Цікаво було б дізнатись про фактичну вагу цієї вудки, бо розбіжність по вазі в 1,5 рази у різних продавців наводить на роздуми...

Ламантин
14.08.2021, 13:57
Я в темі викладав реальне фото своєї вудки на вагах без пробки. Зараз пошукаю магазин де я її купляв.

Ламантин
14.08.2021, 14:04
Я в темі викладав реальне фото своєї вудки. Зараз пошукаю магазин де я її купляв.

Відправив адресу магазину в особисті повідомлення.

Ruma
14.08.2021, 18:30
Відправив адресу магазину в особисті повідомлення.

І мені будьласка

Ламантин
15.08.2021, 08:00
І мені будьласка

Зроблено :);)

Olex
15.08.2021, 22:16
На сайті магазину mistercarp вказано, що вудилище Kaida Fortexa Spark 6 м важить 230 Г(без заглушки), що дещо більше за 156 Г!!!!.

Помилково вказали вагу 7-метрової Kaida Fortexa Spark замість 6-метрової.
Ось ще один відгук [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] і вага 160 гр. підтверджується
Так що можна без вагань купувати в будь-якому інет-магазині. Але рекомендую тільки з післяплатою і ретельно перевіряти вудлище на пошті.

_absh
15.08.2021, 23:59
весьма интересный вариант шестиметровки выходит. длина, конечно, не шесть, а 5.75 (если верить обзору по ссылке выше), но это сравнимо с большинством, пожалуй, конкурентов, а вес в 160 г при такой цене это очень и очень хорошо. у меня, к примеру, купленный в 2016 году flagman sherman sword шестерка, она тоже короче шести метров, мерять лень, но в инете пишут тоже в районе 5.70, и весит где-то 185 г. она продается и сейчас и стоит заметно больше этой кайды. сейчас бы этот флагман, пожалуй, не стал бы брать. далеко не лучший вариант.

кстати, недавно от скуки на рыбалке разложил-таки две удочки вместо обычной одной. это были flagman tregaron семерка и вышеупомянутый sherman sword шестерка. у семерки длина честная (без четырех сантиметров), у шермана нет. так вот разница в дальности заброса на деле выходит колоссальная. так, абстрактно, думаешь себе, типа, да ладно, что там, не такая уж разница. а на деле не так.
это я к чему. по возможности следует выбирать удочки с честной длиной, чтобы не обманывать самого себя.

SVP
16.08.2021, 09:41
весьма интересный вариант шестиметровки выходит. длина, конечно, не шесть, а 5.75 (если верить обзору по ссылке выше), но это сравнимо с большинством, пожалуй, конкурентов, а вес в 160 г при такой цене это очень и очень хорошо. у меня, к примеру, купленный в 2016 году flagman sherman sword шестерка, она тоже короче шести метров, мерять лень, но в инете пишут тоже в районе 5.70, и весит где-то 185 г. она продается и сейчас и стоит заметно больше этой кайды. сейчас бы этот флагман, пожалуй, не стал бы брать. далеко не лучший вариант.

кстати, недавно от скуки на рыбалке разложил-таки две удочки вместо обычной одной. это были flagman tregaron семерка и вышеупомянутый sherman sword шестерка. у семерки длина честная (без четырех сантиметров), у шермана нет. так вот разница в дальности заброса на деле выходит колоссальная. так, абстрактно, думаешь себе, типа, да ладно, что там, не такая уж разница. а на деле не так.
это я к чему. по возможности следует выбирать удочки с честной длиной, чтобы не обманывать самого себя.
Это ж получается, что колоссальная разница в забросе получена не по причине честности длины одной из удочек, а просто потому, что она на метр длиннее? :)
Емли о прагматике, то удочка как правило нужна не ради обладания честными 5-6-7..метрами длины, а просто на метр-два-.. длиннее той, что есть.
Погоня же за малым весом в обсуждаемых деньгах чревата побочным эффектом в виде поломки. Не то чтобы я был против стремления к малому весу, но обратную сторону медали тоже не сьоило бы замалчивать

_absh
16.08.2021, 13:45
Это ж получается, что колоссальная разница в забросе получена не по причине честности длины одной из удочек, а просто потому, что она на метр длиннее? :)

не на метр, а почти на 1.30. была бы шестерка честная, разница была бы менее ощутимой. ну в целом да, насчет колоссальности разницы я погорячился, но все же.

кстати, на этой рыбаке 99% поклевок было на семерку, что в том месте вообще редко случается. может, уже и матч стоило развернуть, но к тому времени, когда я это осознал, уже пора было и сворачиваться.

Емли о прагматике, то удочка как правило нужна не ради обладания честными 5-6-7..метрами длины, а просто на метр-два-.. длиннее той, что есть.
понятное дело. просто когда, скажем, хочешь к имеющейся нормальной пятерке докупить шестерку для каких-то конкретных условий, а она оказывается 5.70, то как-то это не прикольно совсем выходит.
вообще это обман на ровном месте. особенно с учетом того, что практически никто не указывает реальную длину в спецификациях, а она порой бывает и на 10% меньше заявленной.

вес поэтому тоже нельзя сравнивать напрямую. надо оценивать, сколько у удочек метров на грамм и потом сравнивать это дело по ценам :).

Погоня же за малым весом в обсуждаемых деньгах чревата побочным эффектом в виде поломки. Не то чтобы я был против стремления к малому весу, но обратную сторону медали тоже не сьоило бы замалчивать
само собой. чем меньше вес, тем более подготовленный должен быть юзер. на шестерку весом в 160 г я бы лично поостерегся, например, ставить поводки толще где-то ну 0.14 (реальных, а то производители лески любят указать толщину на пару-тройку сотых меньше) максимум.

Alexey83
30.06.2022, 13:17
Порадьте підставку для махової вудки 7 м? Таке підійде?
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

Alexey83
30.06.2022, 13:33
І який поплавок та гачки порадите?

_absh
30.06.2022, 15:43
Порадьте підставку для махової вудки 7 м? Таке підійде?
пробовал, неудобное. при необходимости поднять удочку, а тем более, быстро подсечь одно непрерывное движение превращается в несколько разнонаправленных, что тратит драгоценное время и ломает тот кайф, ради которого пользуются маховой удочкой.

себе в свое время заказал вот такого плана:

очень удобно, для семиметровой удочки (самая длинная версия, 2.4 м) работает хорошо.

жирный плюс в том, что она имеет единую точку крепления к берегу и не требует залазить в воду для установки.

минус в том, что требуется сравнительно плотный грунт, как и для любой консольной по сути подставки, а вместе с тем и такой, в который вообще можно что-то воткнуть. в каменюку или в бетонную плиту вставить не получится.

кроме того она не абсолютно жесткая и слегка пружинит, но к этому привыкаешь быстро, да и можно вылечить, подперев вытянутую ногу обычной подставкой-рогатиной на той длине, куда с берега рука дотянется.

бывает карбон: [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
бывает алюминий: (ссылка протухла)

у меня и та, и другая есть, обе хороши.

_absh
30.06.2022, 15:52
І який поплавок та гачки порадите?
смотря какая рыба, какая наживка, какая удочка, какая глубина ловли, течение или стоячая вода, какое зрение, что отражается в воде (небо или деревья противоположного берега) в месте нахождения поплавка.

как ориентировочная точка отсчета на рыбу 100-300 г -- крючки типа maver katana или там owner pin hook номер 14-16, леска 0.12 мм (честных) на поводок, 0.15 мм (честных) на основную, поплавок 1.5-3.5 г, лучше со сменной антенной.

чем толще и тяжелее удочка и чем легче поплавок и меньше глубина, тем тяжелее будет сделать заброс так, чтобы все вытянулось в струну, долетело до точки и не запуталось.

карабинчики для поводков типа [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] -- дичайше удобная штука, но можно обойтись и простым вертлюжком. такие есть и на али за копейки, но именно такого малого размера не встречал, пришлось купить сравнительно дорогие флагмановские.

Alexey83
30.06.2022, 21:37
_absh, дякую. А з тих що у наших магазинах продаються яку підставку порадите?

Alexey83
01.07.2022, 01:42
І ще цікаво якої довжини ставити повідець?:)

_absh
01.07.2022, 10:12
не знаю, не смотрел, какой у нас теперь ассортимент. я в свое время не удовлетворился ничем из доступного и заказал с али то, что показал выше.

в наших магазинах я купил вот такого принципа, как вы сначала показали, но это оказалось неудобно. пользоваться можно, если поклевки и перезабросы очень редкие (стиль ловли "расставил пять дубин и просидел без движения весь день, жалуясь, что нет клева").
а если удочкой махать приходится часто, то проще зайти в воду в сапогах или еще как, чтобы воткнуть переднюю рогатину.

по поводкам: себе делаю всегда 15-17 см. не нашел пока причин делать ни короче, ни длиннее, но у меня ловля всегда на стоячей воде со дна или у дна. может, при других условиях оптимально оказалось бы что-то другое.

Semperit
01.07.2022, 17:40

Ось тут брав собі такі підставки. [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] Можливо є ще по 400грн, краще зателефоуйте Юрію, буває, що на сайті нема, а по факту є. Телефон у контактах на сайті. Дуже зручна штука.

_absh
01.07.2022, 18:46
о, это ж те самые китайцы. уточню только, что под семерку надо, скорее всего, брать самую длинную (2.4 м). я более короткие не пробовал, но чисто на глаз подозреваю, что на них семиметровая удочка, скорее всего, будет уже стремиться к опрокидыванию.

Alexey83
03.07.2022, 13:20
А якої фірми порадите волосінь? З недорогих та щоб заявлена товщина відповідала. Як говориться оптимальний варіант щодо співвідношення ціна-якість? Хоча із дорогих теж цікаво, яку краще взяти)?

Alexey83
03.07.2022, 13:27
А є подібний прилад Затискач Stonfo для зняття вантажів, але щоб на ньому ще були пасатижі для обтиску? Може якийсь класний мультитул рибалки? Бо пишуть, що цим Stonfo затискати грузила не можна, якось дивно зробили... цілком логічно, якби там була доступна така функція затиску.

_absh
03.07.2022, 19:14
А є подібний прилад Затискач Stonfo для зняття вантажів, але щоб на ньому ще були пасатижі для обтиску?
херня это все. просто надо использовать правильные грузы из очень мягкого свинца, и можно будет их ставить и снимать (хотя снимать на махалке их незачем) одними пальцами без всяких инструментов. наборы dinsmores, к примеру, могу рекомендовать.

по леске -- если правильно помню, drennan не был мной замечен в занижении заявленной толщины лески, а заодно у них вообще довольно приятная леска для поводков, ими я сейчас и пользуюсь. сходу так больше никого и не назову. cralusso врет, colmic врет, formax флагмановский тоже, owner не помню (вероятно что нет), а больше у меня, кажется, ничего и нет.

а так в большинстве случаев на пару сотых толщина реальная больше, чем заявленная. если выбирать что-то на основную леску, то оно не сильно принципиально, можно просто брать на размер меньше по заявленной толщине, чем требуется, и выйдет как надо. если заморочиться, то в оффлайн магазине можно лески на витрине порассматривать под хорошей 10x-20x лупой, сравнивая с каким-нибудь эталоном.

идея с соотношением толщины основной лески и поводковой в том, что амортизировать леска должна по всей длине. если поводок будет значительно тоньше основной, то нагрузка не сможет при рывках рыбы распределяться равномерно и вся пойдет на поводок. поэтому разница где-то так в два шага будет в самый раз. можно и в один, если есть уверенность, что все узлы на основной однозначно окажутся прочнее, чем на поводке.

Olex
04.07.2022, 14:42
А якої фірми порадите волосінь? З недорогих та щоб заявлена товщина відповідала.
Для основи самий дешевий варіант - Flagman Rig Expert 100 м 26 грн. в акції. Кращу за таку ціну не знайдете. Так, вона трохи плюсує, 0.16 мм реально буде 0.17мм, а 0.14 мм - 0.15 мм

igorix
06.07.2022, 06:18
А якої фірми порадите волосінь? З недорогих та щоб заявлена товщина відповідала. Як говориться оптимальний варіант щодо співвідношення ціна-якість? Хоча із дорогих теж цікаво, яку краще взяти)?

когда после точки три цифры, тогда точно. Даже у больших брендов 0,16 будет реально 0,18. Надо брать бренд и аля 0,162. И кстати, не знаю как у других, но я всегда ловлю на махе двумя удочками и поводки на одной ЛЕСКА 0,16, на другой Флюрокарбон 0,20, и проверяно в какой-то день клюет только на флюр, а когда только на леску. И даже если забрасывать постоянно в разные места, все равно так сохраняется, иногда флбр иногда леска.

igorix
06.07.2022, 06:24
Ось тут брав собі такі підставки. [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] Можливо є ще по 400грн, краще зателефоуйте Юрію, буває, що на сайті нема, а по факту є. Телефон у контактах на сайті. Дуже зручна штука.

таким подставкам надо еще рогалик под корень ставить, можно из дерева, для 6-7 метровок гнется подставка, надо подлаживать....но удобная очень, вводу не надо заходить.

Alexey83
06.07.2022, 11:10
когда после точки три цифры, тогда точно. Даже у больших брендов 0,16 будет реально 0,18. Надо брать бренд и аля 0,162. И кстати, не знаю как у других, но я всегда ловлю на махе двумя удочками и поводки на одной ЛЕСКА 0,16, на другой Флюрокарбон 0,20, и проверяно в какой-то день клюет только на флюр, а когда только на леску. И даже если забрасывать постоянно в разные места, все равно так сохраняется, иногда флбр иногда леска.
Тільки повідці різні, а основна волосінь однакова?
Теж думаю ловити відразу на дві вудки, заради подібних експериментів. Одну на підставку, а другу в руках.

Alexey83
06.07.2022, 11:22
Майже все довідався. За кілька днів закуповуюся. Буде моя перша рибалка, якщо не рахувати у дитинстві 25 років тому:) Знайшов класне місце, хочу з ночівлею на пару днів. Поруч очерет, зарості та лелеки. Думаю там риби повно. Тільки закидати доведеться з води, бо на березі одразу дерева.

Залишилося вибрати вудилище. Яке порадите дешеве до 500 грн?
Дивився Mikado Princess 720 за 240 грн. із пластикового скловолокна. Чи піде для першої риболовлі? Подобається, що в складеному стані всього 65 см. Зручно нестиме у рюкзаку. А то до місця діставатися чимало та пішки.

_absh
06.07.2022, 11:56
когда после точки три цифры, тогда точно.
контрпример: cralusso hooklength prestige 0.123 мм по факту 0.129 мм.

(да, у меня есть такой микрометр.)

_absh
06.07.2022, 12:04
Дивився Mikado Princess 720 за 240 грн. із пластикового скловолокна. Чи піде для першої риболовлі?
сколько она весит?

скорее всего это будут выброшенные деньги. такая семерка, которой захочется махнуть больше одного раза, не должна весить больше ~250 г, да и то многовато. а удочка с таким весом -- это где-то в восемь раз больше вашего бюджета.

про стеклопластик лучше даже не думать.

при ограничении в бюджете лучше не гнаться за длинной удочкой, дешевая и длинная удочка -- испорченное удовольствие.

семерка, да и шестерка, нужны тогда, когда надо достать докуда-то: до чистого места за водорослями, до бровки, за которой тусуется рыба, просто до хоть какой-то глубины, если у берега совсем мель.

если условия ловли именно такие и неизбежно надо забрасывать далеко, а денег мало, то я бы подумал о покупке удочки с кольцами и катушки к ней. это будет дешевле, чем правильная семиметровая (да и шестиметровая, пожалуй, тоже) удочка. хотя шестерку тыщи за полторы-две можно было найти нормальную, когда я последний раз на них смотрел (с год назад), не знаю, как сейчас.

_absh
06.07.2022, 12:19
я б вообще советовал пойти в какой-то магазин да подержать в руках разные удочки в разложенном состоянии. ну, чтоб понимать, что к чему. прикинуть, как оно держать их в руке на весу, как махать, каково будет махнуть раз 100-150 за несколько часов.

наконец, померить рулеткой подходящие варианты, чтобы понимать, сколько реальных сантиметров вы получите при заявленных семи метрах.

я могу ошибаться, конечно, но из идеи о стеклопластиковой семерке за 240 грн я делаю вывод, что вы, вероятно, не имеете представления о том, что это такое. если так, то стоит пощупать разные варианты своими руками прежде чем планировать покупку.

den380
06.07.2022, 14:50
могу отдать Salmo Tyfun Pole 600. Безвозбездно, то есть даром. Но там вес 430...

_absh
06.07.2022, 14:58
вспомнил, как покупал максимально дешевую и дебелую пятиметровку (или шести? не помню), чтобы сделать из нее держак для косы для камыша, так весила примерно столько. использовать ее по назначению... ну такое :)

однако! если рыбалка уже вот скоро, а лишних денег нет, то пофигу, что там за удочка. лучше на рыбалке оказаться хоть с какой удочкой, чем вообще без никакой.

Olex
07.07.2022, 15:32
Дивився Mikado Princess 720 за 240 грн. із пластикового скловолокна. Чи піде для першої риболовлі? Подобається, що в складеному стані всього 65 см. Зручно нестиме у рюкзаку. А то до місця діставатися чимало та пішки.
Не рекомендую. Це так зване джокерне вудлище з 12 колін більше схоже на шланг. Гроші на вітер. І довжина 720 см - це сума довжин окремих колін без урахування перекриття. А реальна довжина вудлища буде 5.8-5.9 м. І взагалі чим більша довжина комлевого коліна і менше колін, тим кращий стрій вудлища. Висококласні махалки 7 м мають довжину комля 140 см і складаються з 6 колін.

Я би рекомендував шукати бюджетну карбонову махалку 6 м. Вага їх приблизно 250-270 гр. До війни можна було щось підшукати більш-менш зрозуміле за 500, ну за 600 грн. Зараз однозначно ні.
Навскидку. що показує Гугл
Flagman
Cast Master Pole 6 м 895 грн це по акції зі скидкою 30%
S-River Pole 6м 906 грн без скидки, якщо є скидочна картка Флагмана. то буде дешевше
Ну а інші варіанти це чисті китайці.
RS Fishing STORM/ MISTRAL Pole 6 м
Siweida Standard Master Pole 6m
Weida Monarkh Pole 6m
та інш.

taras..
07.07.2022, 16:00
Досить давно в якості активної безперервної махалки використовую звичайні ультралайтові спінінги тестом до 5-7г(були різні).Малесенький зимовий поплавочок,мінімальна дробинка,гачок розміром ще менший,ніж радянська "проглотушка",все монтується на відрізку жилки 0,10 і прив'язується до основного шнура.Обловлював матьорих поплавочників)))Снасть легка,рука не втомлюється,ультралайтовий прутик чудово виводжує без зливів,відстань облову більша(вилітає воно цілком прийнятно),+ можливість ловити в корчах та інших не вигідних для довгого вудилища місцях.Реально робоча тема.

_absh
07.07.2022, 17:31
Досить давно в якості активної безперервної махалки використовую звичайні ультралайтові спінінги
эдакий УЛ-матч получается. можно даже со слайдером (если подобрать подходящий для шнура стопорный узел).

вообще идея отличная. вариант рабочий, я когда-то пробовал подобное, именно с УЛ спиннингом, но, правда, тогда это было от отсутствия каноничных снастей.

SergJant
07.07.2022, 19:21
С завтрашнего дня в некоторых магазинах акция ко Дню рыбака (реклама пришла). Скидки обещают до 50% на некоторые позиции.
Лучше пойти и пощупать...

Olex
07.07.2022, 19:50
Досить давно в якості активної безперервної махалки використовую звичайні ультралайтові спінінги тестом до 5-7г(були різні).Малесенький зимовий поплавочок,мінімальна дробинка,гачок розміром ще менший,ніж радянська "проглотушка",все монтується на відрізку жилки 0,10 і прив'язується до основного шнура.
Людина з Дніпра (де є ріка Дніпро) питає про махалку 6-7 м, а їй радять купити ультралайтовий спіннінг ( + ультралайтову котушку. + ультралайтовий шнур ) і використовувати цю снасть замість махалки :eek:
А от про акції з завтрашнього дня - це більш актуально.
В Флагмані -25% на все. Значить S-River Pole 6м можна купити за 680 грн.
А можна 7-ми метровку розглянути. ціна її буде 800 грн.

_absh
07.07.2022, 21:07
Значить S-River Pole 6м можна купити за 680 грн.
шестерка будет весить 260 г (если не врут). в принципе как для шестерки это еще терпимый вес, а при такой цене вариант вполне себе ок получится.
но вот семерка этой модели будет весить уже 330 г, и махать семеркой такого веса удовольствия будет немного.

в любом случае, надо щупать. по интернету можно выбирать, когда уже имеешь опыт и понимаешь, что на что и как сильно влияет.

taras..
07.07.2022, 21:22
Людина з Дніпра (де є ріка Дніпро) питає про махалку 6-7 м, а їй радять купити ультралайтовий спіннінг ( + ультралайтову котушку. + ультралайтовий шнур ) і використовувати цю снасть замість махалки :eek:
А от про акції з завтрашнього дня - це більш актуально.
В Флагмані -25% на все. Значить S-River Pole 6м можна купити за 680 грн.
Я нікому нічого не радив.Просто описав свій досвід.

Alexey83
08.07.2022, 00:22
Завтра піду у Флагман подивлюся в яку ціну будуть махові вудки. Вудку з котушкою теж думав брати, але хочеться почати з простого. Поглядав на фідер. Мені зараз зійде все максимально дешеве, зловлю кайф і так:) Зайві 100 грамів взагалі не проблема. А вже потім отримавши досвід дивився би, що взяти з добрих вудлищ.

Alexey83
08.07.2022, 00:26
А яке вудлище краще - Cast Master Pole 6м або S-River Pole 6м?

Alexey83
08.07.2022, 00:39
До речі, в Аврорі теж знижки обіцяють із 8 по 10 липня. Що тут можна мені набрати? Ціни взагалі майже задарма)

[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])

Alexey83
08.07.2022, 00:44
А що в них із цих підгодовеньок порадите взяти? Знаю, що підгодовування краще робити самим. Але для першої риболовлі має бути нормально)

[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])

Alexey83
08.07.2022, 00:46
Ось із такого спінінгу 2,7 м можна зробити фідер? Чи матчову вудку? Яку для цього взяти котушку з дешевих?

[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])

_absh
08.07.2022, 08:47
А яке вудлище краще - Cast Master Pole 6м або S-River Pole 6м?
cast master, вероятно, будет получше по строю за счет большей транспортировочной длины, то есть, более длинных колен, но надо щупать на месте.

по поводу "что взять" -- берите для начала только то, что необходимо. для маховой ловли это удочка, два вида лески (основа и поводки), крючки, грузы, поплавок, разъемный микроконнектор для присоединения поводка или хотя бы вертлюжок, коннектор для присоединения основной лески к удочке, если у удочки нет кольца или шнурка для привязывания на конце (его в норме приклеют прям в магазине).

еще возьмите одно-два-три пластиковых мотовила под оснастки. это вот те разноцветные узкие длиной сантиметров по 25-30.

по прикормкам лучше спросить прям в магазине, сообщив условия ловли. еще стоит взять грунт (посмотрите для примера на ютубе вебинар нормунда по прикормкам), хотя грунт вряд ли найдется в рыболовном магазине, и придется брать садоводческий или набирать из кротовин.

насадки -- опарыш покупается, червь покупается или копается, перловка варится самостоятельно, как и манка замешивается, кукуруза обычно покупается. ваш вариант это скорее всего опарыш, перловка, манка.

_absh
08.07.2022, 08:48
Ось із такого спінінгу 2,7 м можна зробити фідер? Чи матчову вудку? Яку для цього взяти котушку з дешевих?
не стоит брать дикий треш. начните лучше с минимально приличной маховой удочки и правильной оснастки на ней.

Olex
08.07.2022, 15:32

Це не спіннінг, в нормальному розумінні цього слова. І з нього не зробиш і не треба робити фідер і тим більше матч. Це Крокодил, вудлище для донного лову, з тестом 200-250 гр. Так ним можна ловити і багато хто ловить, фідерісти називають іх "дубінщиками"
Поглядав на фідер. Мені зараз зійде все максимально дешеве, зловлю кайф .
Кайф ви з цим Крокодилом точно не зловите. Кайф в фідері - це квівертип, який чітко вам показує ніжне клювання риби

Metiz
08.07.2022, 23:03
Завтра піду у Флагман подивлюся в яку ціну будуть махові вудки. Вудку з котушкою теж думав брати, але хочеться почати з простого. Поглядав на фідер. Мені зараз зійде все максимально дешеве, зловлю кайф і так:) Зайві 100 грамів взагалі не проблема. А вже потім отримавши досвід дивився би, що взяти з добрих вудлищ.
Самурай сам вибирає свій шлях ....
Але....
Не беріть явного "гімна", поважайте себе :)
Золоте правило у всьому - половинка на серединці.

tacha79
11.07.2022, 11:39
Кто пробовал из флагман 7-ми метровки типа Flagman Squadron Pro Pole 700 или Flagman S-River Pole 7м, на чём остановиться?
Или такие размеры в данной цене лучше не рассматривать? а брать 6 метровку.
Планы ловля с берега, плотва, карасик и т.д. возможно с подставкой, ловильщики подростки, поэтому и отношение к нему не самое деликатное, на первом месте выносливость.

_absh
11.07.2022, 12:46
Кто пробовал из флагман 7-ми метровки типа Flagman Squadron Pro Pole 700 или Flagman S-River Pole 7м, на чём остановиться?
дело, очевидно, индивидуальное, то есть, надо идти в магазин и щупать.

по моему опыту -- даже гораздо более легкая flagman tregaron, которая весит что-то вроде 224 г при реальной длине 694 см, мне теперь уже кажется слишком тяжелой, когда доводится активно помахать в течение нескольких часов, при чем в ожидании поклевки удочка лежит на подставке. грамм не больше 200 весу и в диаметре поменьше -- да, вот это было бы приятно.

что уж говорить о 320+?

ловильщики подростки
а вот тогда нечего даже и думать о тяжелой семерке. и, наверное, даже о шестерке. я помню свой опыт с длинными тяжелыми удочками в подростковом возрасте -- оно того точно не стоит.

вот достаточно прочная пятерка -- да, может оказаться годным вариантом. она будет и достаточно дешевая, и, хотя и тяжелая сама по себе (по сравнению с дорогими пятерками же), но с учетом не такой большой длины этим весом махать будет не так утомительно.

стеклопластик, пожалуй, все равно не вариант (тяжелый и виляющий), но карбон с некоторым запасом прочности и с инструктажом насчет того, чтобы на удочку не наступать и не бить ее твердыми предметами, должен сработать.

опять же, надо идти и щупать, в идеале руками будущего юзера.

Olex
11.07.2022, 14:27
Планы ловля с берега, плотва, карасик и т.д. возможно с подставкой, ловильщики подростки, поэтому и отношение к нему не самое деликатное, на первом месте выносливость.
Flagman S-River Pole 7м - краще не купляти, а Squadron Pro Pole 700 можна розглянути для покупки. Але от на рахунок, що будуть ловити підлітки, то можливо їм зручніше буде 6-ти метровка.
Що стосується заяв типу "активно помахать в течение нескольких часов", то це для спортивних змагань. А нормальна риболовля 7 метровою махалкою - це добре загодувати місце і терпляче чекати, коли підійде бажана риба. І покльовок може бути всього 2-3. Якщо риба клює безперервно, ну там плітка, густірка, карасик, не говорячи про верховодку, то простіше підтягнути її прикормкою ближче і ловити 5- ти метровкою. Взагалі то вибір довжини залежить від умов лову. І велику роль грає рельєф дна.
І ще. Вудочка вагою 220 гр. і ціною кілька тис. грн. дуже легко може перетворитись на мотлох, по необережності або із-за складних умов лову. Дорогі махові вудлища вимагають самого делікатного поводження, навіть ультралайтові спінніги не такі ніжні.

Leks
11.07.2022, 22:21
Вудочка вагою 220 гр. і ціною кілька тис. грн. дуже легко може перетворитись на мотлох, по необережності або із-за складних умов лову. Дорогі махові вудлища вимагають самого делікатного поводження, навіть ультралайтові спінніги не такі ніжні.
+1000
По сути вопроса выбора хорошей семёрки: рекомендую обратить внимание на golden catch sintez. Из доступного (в наличии на рынке) это лучшее, что можно найти.

_absh
11.07.2022, 22:36
+1000
оно-то так, только это не значит, что на такую удочку косо взглянуть нельзя. нет, нормально там все, и такая удочка при штатном направлении приложения нагрузки очень прочна.
просто на нее нельзя наступать, нельзя допускать ударов твердыми предметами (хотя я свой tregaron вообще как-то рубанул мачетой по комлевому колену, и все норм, повезло, трещин нет, все держится), не стоит давать нагрузку на излом под острым углом, поднимая тяжелую рыбу, допускать попадания песка в сочленения колен, ну, короче, не стоит делать всего того, чего по хорошему не стоит делать с вообще любой удочкой.

По сути вопроса выбора хорошей семёрки: рекомендую обратить внимание на golden catch sintez. Из доступного (в наличии на рынке) это лучшее, что можно найти.
неплохой кстати вариант. тот же flagman tregaron (medium strong) на 2 грамма легче и на 10 см длиннее, но и более чем на тыщу грн дороже.
хотя надо еще смотреть, как она держит строй.

p.s. только это тоже не из тех удочек, которые можно доверить неаккуратному пользователю. я бы, пожалуй, сказал, что вообще никакой карбон нельзя. разве что покрытый толстым слоем лака, может быть.
и она тоже далеко за рамками того бюджета, который там выше упоминался.

Leks
11.07.2022, 22:44
неплохой кстати вариант. тот же flagman tregaron (medium strong) на 2 грамма легче и на 10 см длиннее, но и более чем на тыщу грн дороже.
хотя надо еще смотреть, как она держит строй.

Не срача ради: трегарон тяжелее в руке. Именно из-за строя.

_absh
11.07.2022, 22:49
интересно. типа golden catch более податливый при забросе?

treel
12.07.2022, 08:14

Из-за баланса.

vvl
12.07.2022, 09:19
Flagman Grantham Pole ML 7м
И все мне в нем нравится, но только из-за строя (средний) - это удочка только под подсаку и для кайфа длительных вываживаний. Леща на грудь с ней не возьмешь :D
Брал по акции в прошлом году и пока не жалею :)

tacha79
12.07.2022, 16:25
Всім дякую, взяв Flagman S-River Pole 6м, думав буде тяжче в руці.
Як спробую, відпишусь.

Semperit
14.07.2022, 10:52
таким подставкам надо еще рогалик под корень ставить, можно из дерева, для 6-7 метровок гнется подставка, надо подлаживать....но удобная очень, вводу не надо заходить.

Десь так і є. Ці підставки для херабуни, тому прогиб підставки тут як раз доречний, бо кінчик вудлища має бути у воді. Але, з іншого боку, той прогиб не такий вже й великий, в усякому разі для вудки Grantham Pole ML 7м. По-друге, я практично й не кладу вудку на підставку при ловлі, тримаю в руці: тому й брав легку по вазі (але не по ціні). Хіба що для маніпулювання з насадкою чи оснасткою.
А в принципі мій досвід показує, що 7м вудка все ж для махалки задовга, хіба що саме без такої довжини ніяк. Був у мене Tregaron Pole 7м, практично не користувався, продав його. А потім не знаю навіщо купив Grantham Pole ML 7м. У 95% випадків користуюсь 5м чи 6м (рідше). А вже на більші дистанції є легенький матч 3.9м. під слайдер.
Так що, на мою думку, наш колега з Дніпра правильно зробив, що взяв все ж 6м вудку замість 7м.

_absh
14.07.2022, 11:15
бо кінчик вудлища має бути у воді.
интересно, кстати, зачем, и в чем тут отличие херабуны от обычной махалки?

А в принципі мій досвід показує, що 7м вудка все ж для махалки задовга, хіба що саме без такої довжини ніяк.

вот склонен поддержать. семиметровая махалка -- это уже смещение в сторону специализированного инструмента для пользователя, у которого в приоритете процесс, а не только результат.

если просто надо подальше достать, то матч или болонка более универсальны. у махалки при всех плюсах есть и минусы: например, место должно быть без деревьев над головой, но одновременно при этом летом хочется найти такое место, чтобы деревья закрывали солнце. ограниченные возможности по сдерживанию крупной рыбы (нет запаса лески на катушке).

но когда хочется не просто посидеть на рыбалке, а вот непременно с махалкой, но при этом все-таки надо забросить подальше, то тогда и идет в ход семиметровая удочка.

Semperit
14.07.2022, 14:01
интересно, кстати, зачем, и в чем тут отличие херабуны от обычной махалки?

В названии :D. У херабуны поплавки такие же, как и в матчевой ловле: одна точка крепления внизу. Если леску притапливать, то ветер не тащит поплавок из-за дуги лески. Поплавки, не смотря на огрузку в 3 и более грамм, очень чувствительны, с длинными антенной и ножкой ( до 50см и более). С притопленной леской четче видно поклевку на такой поплавок. Я как-то "присел" на поплавки херабуновские и на обычной махалке, особенно при ловле карасиков. Даже на речке такой длиннючий поплавок отлично противостоит сносу и весьма чувствителен. Да и леску использую на обычной махалке с такими поплавками тонущую 0.16, совсем не теряется эффективность ловли даже мелкой рыбешки. Ну и из херабуны "перетащил" на махалку привычку ставить скользящие основные грузы в виде намотанной на полую трубочку (она фиксируется двумя стопорками на леске) свинцовой тоненькой ленты: легко как убрать вес, так и добавить, чуток подмотав ленточку. Удобно при смене поплавка, благо он просто вставляется ножкой в коннектор на леске.

_absh
14.07.2022, 14:17
В названии :D. У херабуны поплавки такие же, как и в матчевой ловле: одна точка крепления внизу. Если леску притапливать, то ветер не тащит поплавок из-за дуги лески.
в матчевой ловле для притапливания лески нужно опустить удилище поглубже в воду, резко подмотать и потом еще выдернуть его наверх. и то надо чтобы леска была обезжирена, чтобы все без проблем получилось.

в маховой ловле такая роскошь недоступна, потому что нет катушки, чтобы подмотать несколько оборотов, и тяжелого поплавка, который своей инерцией позволит достаточно сильно натянуть леску при этом подматывании.

а от простого опускания конца махового удилища в воду леска и близко не собирается тонуть. дуга как плавала на поверхностном натяжении, так и продолжает. в особо тяжелых случаях, когда ветер сильно мешал, я даже микродробинку цеплял посередине между поплавком и концом удочки, чтобы леска тонула принудительно.

то, что висящий отрезок лески от конца удилища до воды не будет подвержен ветру это да, есть такое. но основная проблема-то от той части, которая лежит на воде.

короче, меня это сильно удивило. может, я что-то не так делаю и на самом деле реально можно утопить леску при маховой ловле? ну понятно что не берем экстремальные случаи типа глубины ловли сравнимой с длиной удилища, тогда понятно. а чаще всего же на воде оказывается лежать несколько метров, когда глубина ловли ну метра два максимум, скажем.

Semperit
14.07.2022, 16:29
...а от простого опускания конца махового удилища в воду леска и близко не собирается тонуть. ... короче, меня это сильно удивило. может, я что-то не так делаю и на самом деле реально можно утопить леску при маховой ловле?

Просто опускание кончика в воду конечно не поможет. После заброса оснастки и установки поплавка в рабочее положение я, опустив кончик удочки в воду, подтягиваю удочку резко на себя, отводя руку локтем назад, но без фанатизма, где-то до 0.5м. Этого достаточно, дабы леска притопилась. Она же не длинная, как при матчевом забросе. При этом в момент поддергивания хват за удилище такой, что ладонь направлена вверх ( в небо) и в ней лежит удилище, слегка придерживаемое пальцами. Мне так удобнее, можно и ладонью вниз, обычным хватом. Легкие удочки, особенно 5м, вообще пальцами придерживаю при продергивании. Попробуйте сами практически, ничего сложного.
У матча подтягивание подмоткой не столько для утопления лески, а для вывода поплавка на точку лова и потом резкий рывок для притапливания. Но кончик матча все равно в воде надо держать после продергивания.
Но все эти притапливания как бы нужно делать, но довольно быстро леска не так уж и активно тонет, засаливается. Вы правы насчет сомнительности смачиваемости так называемой тонущей лески. Я предпочитаю в матче бороться со стаскиванием поплавка большими весами огрузки поплавка-слайдера. Вообще легче 10 грамм стараюсь не использовать. Причем на самом поплавке оставляю минимум огрузки ( только для оптимального полета поплавка) а львиная доля огрузки висит на леске и служит как раз якорем для поплавка. Поэтому и предпочитаю слайдеры.

_absh
14.07.2022, 17:08
Просто опускание кончика в воду конечно не поможет. После заброса оснастки и установки поплавка в рабочее положение я, опустив кончик удочки в воду, подтягиваю удочку резко на себя, отводя руку локтем назад, но без фанатизма, где-то до 0.5м.
интересная тема, надо будет попробовать.

treel
15.07.2022, 06:37
вот склонен поддержать. семиметровая махалка -- это уже смещение в сторону специализированного инструмента для пользователя, у которого в приоритете процесс, а не только результат.

если просто надо подальше достать, то матч или болонка более универсальны. у махалки при всех плюсах есть и минусы: например, место должно быть без деревьев над головой, но одновременно при этом летом хочется найти такое место, чтобы деревья закрывали солнце. ограниченные возможности по сдерживанию крупной рыбы (нет запаса лески на катушке).

но когда хочется не просто посидеть на рыбалке, а вот непременно с махалкой, но при этом все-таки надо забросить подальше, то тогда и идет в ход семиметровая удочка.

По поводу востребованности маховой семерки.
Универсальных (по длине) маховых удилищ не бывает: - для каждого места ловли требуется определенная длина удилища. Например для ловли в проводку махом на Днепре - без семерки ну никак.:fishing:

Olex
15.07.2022, 11:31
Универсальных (по длине) маховых удилищ не бывает: - для каждого места ловли требуется определенная длина удилища.
Абсолютно вірно, я так і писав
..... вибір довжини залежить від умов лову. І велику роль грає рельєф дна.
Я ловлю 7-ми метровкою і 8-ми метровкою на кар'єрних озерах з великою глибиною і значним ухилом дна, де риба крутиться у дна біля берега і закидати подалі смислу немає.
...для ловли в проводку махом на Днепре - без семерки ну никак
І з цим прикладом я абсолютно згоден. Додам. що для цієї ловлі точно вже треба дивитись більш дорогу махалку і тисячею гривень тут не обійдешся
.. у махалки при всех плюсах есть и минусы: например, место должно быть без деревьев над головой, но одновременно при этом летом хочется найти такое место, чтобы деревья закрывали солнце. ограниченные возможности по сдерживанию крупной рыбы (нет запаса лески на катушке).
Я не закидаю 7-8 метровками через голову. Також довге вудлище має значно кращі амортизаційні властивості. ніж коротке і дозволяє виводити крупну рибу без котушки.

Alexey83
20.07.2022, 02:48
Flagman S-River Pole 7м - краще не купляти, а Squadron Pro Pole 700 можна розглянути для покупки...

А чому краще купити Squadron Pro Pole 700? Чим він кращий S-River Pole 7м?

Alexey83
20.07.2022, 02:55
Знайшов в них відмінність лише у кінчиках. В однієї цільний китовий вус, а в іншої кінчик порожнистий. Китовий вус краще?

treel
20.07.2022, 11:37
Знайшов в них відмінність лише у кінчиках. В однієї цільний китовий вус, а в іншої кінчик порожнистий. Китовий вус краще?

А вес, строй?!! Может надо все таки почитать описание удилищ на сайте продавца?

Semperit
20.07.2022, 14:25
... Китовий вус краще?
У цієї медалі теж 2 сторони: об"єктивна та суб"єктивна. Мені, наприклад, більше тактільно подобається китовий вус. Але, беручи у свій час Трегарон 7м, вибирав саме його не тільки тому, що легкий, а й тому, що там був жорсткий кінчик, а планував використовувати вудлище для ловлі в проводку на течії (хоча згодом відмовився від цієї вудки на користь матчовки з інерційною катушкою). Китовий вус для такої рибалки якось не дуже, контроль поплавця гірше. Ну і ще Сенсас Павер Карп брав теж з полим кінчиком, для коропа він якось надійніший. З моєї точки зору.

Всі інші вудлища у мене з вусом. Вони значно делікатніші і приємніші для ловлі. Але у мене й вудлища відповідної цінової категоріїї та маленької ваги.
Як що надумали брати 7м вудлище, то мабуть вже не до легеньких оснасток буде, тому полий кінчик підійде. Тим більш, що вудлища, які Ви розглядаєте, призначені не для мілкої риби.
Бачу, що Сквадрон в інтернет-магазині Флагмана вже не продається, мабуть застаріла позиція. Треба шукати в фізичних їх магазинах або в інших інтернет-магазинах.
Як що це перша вудка у Вас буде і конче треба саме 7м, то беріть Ріве і не сумнівайтеся. Але як що і 6м підійде, то краще беріть його: набагато легше, "м"якіше" тактильно, більш делікатніші оснастки можно буде використовувати.

tacha79
20.07.2022, 14:42
А чому краще купити Squadron Pro Pole 700? Чим він кращий S-River Pole 7м?

Розглядав для себе ці вудилища, взяв С-Рівер тільки в 6 метрах, хоча в магазині тримав в руках і гнули 6 і 7 метровки також.
Основна різниця, як я зрозумів, якщо повезе і влетить карасик грам 300 і більше на Squadron (китовий вус), поки ти дотянеш його до берега, він намота на себе все латаття і камиш, а ось з полим кончиком S-River трохи краще контроль.
А в іншому як для мене, в руці вони однакові, і ще сквадрон красивіший, бо лаковані коліна.

_absh
20.07.2022, 16:52
Основна різниця, як я зрозумів, якщо повезе і влетить карасик грам 300 і більше на Squadron (китовий вус), поки ти дотянеш його до берега, він намота на себе все латаття і камиш, а ось з полим кончиком S-River трохи краще контроль.
длина того китового уса какая? 50-70 см? вот это максимум той разницы, на которую сможет дальше отойти рыба при вываживании, и то, если предположить, что китовый ус согнется полностью, а полый кончик не согнется вообще.

контроль над рыбой определяется строем всей удочки в целом, а не только ее кончика.

для ловли в заросших условиях, очевидно, надо использовать удочку в целом пожестче, что потянет за собой заодно и более толстые лески.

treel
20.07.2022, 22:02
контроль над рыбой определяется строем всей удочки в целом, а не только ее кончика.

Полностью поддерживаю. Для каждого удилища имею два вида хлыстов (полый и привитой). Если обьект ловли карась в кувшинках - использую полый, во всех иных условиях применяю "китовый ус".

Alexey83
20.07.2022, 23:26
А вес, строй?!! Может надо все таки почитать описание удилищ на сайте продавца?

10 г різниця у розмірі 7 м, а про стрій взагалі нічого не пишуть. Чим відрізняється їх стрій?

Alexey83
20.07.2022, 23:33
У цієї медалі теж 2 сторони: об"єктивна та суб"єктивна. Мені, наприклад, більше тактільно подобається китовий вус. Але, беручи у свій час Трегарон 7м, вибирав саме його не тільки тому, що легкий, а й тому, що там був жорсткий кінчик, а планував використовувати вудлище для ловлі в проводку на течії (хоча згодом відмовився від цієї вудки на користь матчовки з інерційною катушкою). Китовий вус для такої рибалки якось не дуже, контроль поплавця гірше. Ну і ще Сенсас Павер Карп брав теж з полим кінчиком, для коропа він якось надійніший. З моєї точки зору.

Всі інші вудлища у мене з вусом. Вони значно делікатніші і приємніші для ловлі. Але у мене й вудлища відповідної цінової категоріїї та маленької ваги.
Як що надумали брати 7м вудлище, то мабуть вже не до легеньких оснасток буде, тому полий кінчик підійде. Тим більш, що вудлища, які Ви розглядаєте, призначені не для мілкої риби.
Бачу, що Сквадрон в інтернет-магазині Флагмана вже не продається, мабуть застаріла позиція. Треба шукати в фізичних їх магазинах або в інших інтернет-магазинах.
Як що це перша вудка у Вас буде і конче треба саме 7м, то беріть Ріве і не сумнівайтеся. Але як що і 6м підійде, то краще беріть його: набагато легше, "м"якіше" тактильно, більш делікатніші оснастки можно буде використовувати.

Вже думаю, що може мені і 5 м буде краще. Все одно ловитиму у вейдерсах, ходитиму у воді. З берега скрізь дерева. Завтра у магазині ще раз їх помацаю. А скуадрон на сайті є, просто їхній пошук криво працює. Багато товарів через пошук не показує, але вони є.

Alexey83
20.07.2022, 23:35
Розглядав для себе ці вудилища, взяв С-Рівер тільки в 6 метрах, хоча в магазині тримав в руках і гнули 6 і 7 метровки також.
А в іншому як для мене, в руці вони однакові, і ще сквадрон красивіший, бо лаковані коліна.
Все одно не зрозумів чому з порожнім кінчиком кращий контроль? За рахунок чого він краще витягує велику рибу?

Alexey83
20.07.2022, 23:38

Ви взяли 6 м через меншу вагу? А чому не вибрали 5 м?

Alexey83
20.07.2022, 23:46
Бентежить багато відгуків про поломку Squadron. Хоча думаю S-River така ж ніжна, просто менше людей її купили, там на сайті всього один відгук про неї.

_absh
21.07.2022, 00:25
Бентежить багато відгуків про поломку Squadron.
я, конечно, могу ошибаться (вдруг там какой-то особенный случай), но подозреваю, что удочка с такой низкой ценой привлекает в первую очередь малоопытного юзера, который зачастую думает, что это наоборот очень дорого, а уж за такие бабки (не даром же заплачены) на этой удочке должно быть можно и карпа в десять кило поднять, и вбить ею колышки для палатки в землю, а потом кинуть в багажник без тубуса и оставить там болтаться вперемешку с прочим хламом до следующей рыбалки.

сдуру сломать можно все, что угодно, а карбон просто имеет куда меньшую терпимость к неправильному использованию, чем стеклопластик или бамбук. если речь не идет о заводском браке, то в умелых руках даже очень легкие и тонкие удочки весьма прочны и не ломаются и при сгибании в дугу, но, что важно, под правильным углом без крутых изломов.

для примера, случайного карпа на 1.4 кг я выводил удочкой flagman sherman sword 600. тонкая, гибкая, легкая удочка весом 187 г (это по каталогу, но в реальности там было даже меньше, кажется). при поводке то ли 0.1 мм, то ли 0.117 мм. и в удочке запаса прочности еще было явно дофига, в этом случае слабым звеном был поводок, который, на удивление, не порвался, в чем отчасти заслуга и хорошо амортизирующего удилища. другое дело, что сильно более толстый поводок я на нее и не ставлю, потому что не в том ее назначение.

_absh
21.07.2022, 00:34
Вже думаю, що може мені і 5 м буде краще. Все одно ловитиму у вейдерсах, ходитиму у воді.
это аргумент за более короткую удочку не только с точки зрения (скорее всего) отсутствия надобности в большей длине, но и с точки зрения веса. намучаетесь с тяжелым длинным дрыном в таком режиме ходить, а пятерка будет достаточно легкой даже за сравнительно небольшие деньги, плюс за счет длины плеча рычага чем короче удилище, тем легче его будет держать на весу в руке, особенно продолжительное время. плюс еще при себе надо иметь наживку и мало ли что еще, короче требования к мобильности повышаются.

только, конечно, я бы старался выбирать что-то с реальной длиной поближе к заявленной, чтобы не оказалось слишком уж коротко.

и что-то сдается мне, что были какие-то модели с длиной типа 520, 540 и т.д., только уже не помню, чьи. может быть, стоит поискать что-то из таких.

treel
21.07.2022, 09:17
Вже думаю, що може мені і 5 м буде краще. Все одно ловитиму у вейдерсах, ходитиму у воді. З берега скрізь дерева. Завтра у магазині ще раз їх помацаю.

"Смешались в кучу кони, люди, И залпы тысячи орудий. Слились в протяжный вой..." Цитата
Вы для начала определитесь все же: Кого и Где планируете ловить?)) И уж после этого задания выбирать длину и строй удилища.

Semperit
21.07.2022, 10:23
...Вже думаю, що може мені і 5 м буде краще. Все одно ловитиму у вейдерсах, ходитиму у воді.
Як що будете ловити, стоячи на ногах, то треба серйозно придивлятись до ваги і балансу вудлища. При виборі 5м вудлища тоді вже придивляйтесь до вудки Flagman Sherman Pro Pole New Generation 5м: вага 132г, це вже й трохи інший більш досконалий клас вудлищ. Кінчик полий, але при ловлі з руки і стоячи у воді він більш доцільний: простіше ловити в притримку, особливо на річці.Вудлища серії Sherman і серед фідерів, і серед махалок, і серед матчовок дуже гарно себе зарекомендували.

tacha79
21.07.2022, 12:33
Ви взяли 6 м через меншу вагу? А чому не вибрали 5 м?

Вага ні дочого.
3,4,5 метрівки в мене є, болонка також є.
Головне - підростає юний рибачок і остання ловля показала, що з 5 м вже справляється нормально, але довжини трохи недостатньо, і захотілось 7 метрів, але магазинне тестування в руці склонило до 6 метрів, от лягла в руку і все:),
Якщо треба кинути далі, буде болонка, а ще далі пікер/фідер.

Алекс!1
21.07.2022, 18:39
А є подібний прилад Затискач Stonfo для зняття вантажів, але щоб на ньому ще були пасатижі для обтиску? Може якийсь класний мультитул рибалки? Бо пишуть, що цим Stonfo затискати грузила не можна, якось дивно зробили... цілком логічно, якби там була доступна така функція затиску.
Stonfo( Italy) у меня. На той неделе на продажу всё скопом. И зажимает и разжимает нормальный свинец. Одна сторона- зажим, другая- разжим для снятия. Сталь не разжимает и не зажимает почему-то.
ПС: хотя самый дешёвый метод зажатия- это зубами(а их ужЕ нет). А разжатия- ножиком ( можно и леску порезать без навыков).

Alexey83
22.07.2022, 21:40
Переглянув штук 5-6 різних вудлищ та взяв Flagman Sherman Pro Pole New Generation 5м. Звичайно вдвічі дорожче від передбачуваних спочатку S-River та Squadron, але вирішив краще одну хорошу, ніж дві гірші) У руці лежить дійсно помітно цікавіше. А різницю у відчуттях між S-River та Squadron взагалі не помітив, мабуть через брак досвіду.

Щоправда, коли перевертаєш складене вудлище, то секції їздять та б'ються об кришку. Так і має бути? На інших вудилищах такого не помітив або просто у магазині не звернув на це уваги)

Alexey83
22.07.2022, 21:51
Залишилися ще питання:
Скільки грамів вибрати поплавець та якої форми?
Скільки мм брати основну волосінь та повідець?
Для з'єднання основної волосіні та повідця, якого розміру брати вертлюг?
І якого розміру гачок?
:)

_absh
22.07.2022, 21:51
Переглянув штук 5-6 різних вудлищ та взяв Flagman Sherman Pro Pole New Generation 5м. Звичайно вдвічі дорожче від передбачуваних спочатку S-River та Squadron, але вирішив краще одну хорошу, ніж дві гірші)
ну вот, все получилось так, как и должно было получиться. главное не забывайте держать удочку в чистоте (чтоб песка в стыках не было) и не подвергайте ударам.

Залишилися питання:
Скільки грамів вибрати поплавець та якої форми?
Скільки мм брати основну волосінь та повідець?
Для з'єднання основної волосіні та повідця, якого розміру брати вертлюг?
І якого розміру гачок?
:)
уже ж отвечал.

но это по моему опыту под мои условия (стоячая вода, неглубокие пруды, рыба главным образом 100-300 г). на течении или при большой глубине уже может быть другое.

посмотрите, например, нормунда грабовскиса на ютубе, у него по поплавкам, да и по всему прочему, дофига информации. есть вебинары конкретно по поплавкам, например.

p.s. насчет сменной антенны -- для пятиметровой удочки ни к чему. на этой дистанции почти любую антенну будет нормально видно даже с подсевшим зрением.

_absh
22.07.2022, 21:53
Щоправда, коли перевертаєш складене вудлище, то секції їздять та б'ються об кришку. Так і має бути? На інших вудилищах такого не помітив або просто у магазині не звернув на це уваги)
меня такое напрягает, у себя решил наклеиванием на пробки тонкого слоя вспененного материала на клеевой основе (автомобильной шумоизоляции, например).

Alexey83
22.07.2022, 21:53
Наприклад, із цих поплавців який краще?

[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])

Alexey83
22.07.2022, 21:56
А вертлюг №8 це завеликий? Менше не було, а №8 продавець сказав надто великий, хоч виглядає зовсім маленьким.

[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])

Alexey83
22.07.2022, 21:58
меня такое напрягает, у себя решил наклеиванием на пробки тонкого слоя вспененного материала на клеевой основе (автомобильной шумоизоляции, например).

Круто вигадали :) Напевно, теж так зроблю) Бо мене теж це напружує :D А це всі махові вудилища так їздять усередині)?

_absh
22.07.2022, 22:05
Наприклад, із цих поплавців який краще?
та смотря ж для чего.

по вертлюгам -- я рекомендую разомкнутый вертлюг, ссылка на который есть в упомянутом выше посте. с ним реально очень удобно менять поводки.

традиционное соединение -- это без всяких вертлюгов петля в петлю. но при тонких лесках бывает очень трудно эту петлю ослабить, чтобы снять поводок, если он порвался или просто надо заменить. разъемный лучше всего.

можно и простой вертлюг. номер где-то 12-14, восьмой это перебор. хотя не думаю, чтобы он прям пугал рыбу (хотя всякое бывает), а заодно может служить подпаском сам по себе.

Alexey83
22.07.2022, 22:05
ну вот, все получилось так, как и должно было получиться. главное не забывайте держать удочку в чистоте (чтоб песка в стыках не было) и не подвергайте ударам.

уже ж отвечал.

но это по моему опыту под мои условия (стоячая вода, неглубокие пруды, рыба главным образом 100-300 г). на течении или при большой глубине уже может быть другое.

посмотрите, например, нормунда грабовскиса на ютубе, у него по поплавкам, да и по всему прочему, дофига информации. есть вебинары конкретно по поплавкам, например.

p.s. насчет сменной антенны -- для пятиметровой удочки ни к чему. на этой дистанции почти любую антенну будет нормально видно даже с подсевшим зрением.

А навчальні відео від братів Щербакових ще актуальні? А то скачав на рутрекері їхні старі випуски, там у роздачі 68 випусків, дивлюся потихеньку)

Alexey83
22.07.2022, 22:09
та смотря ж для чего.
Для моєї вудки 5 м та лову на Дніпрі у забродах. Не знаю, яка там є риба, мабуть, карась)

_absh
22.07.2022, 22:11
реально, послушайте нормунда по поплавкам. их несколько видов под разные условия ловли. нет смысла повторять здесь то, что уже качественно изложено и есть в общем доступе.

когда нет течения и глубина метра два хотя бы, то такая форма, как на первой фотке, где поплавок 3 г, вполне пойдет. форма хорошая и одна точка крепления. длинная антенна, которая отлично покажет любую поклевку, в том числе, на подъем. только 3 г для пятиметровки может быть многовато, я бы брал, наверное, два, хотя опять же смотря какая глубина.

по щербаковым -- обычно у них все ок, но временами делают ненужный акцент на какой-то экзотике, уводя внимание в сторону. не знаю, что у них по поплавочной теме.

Алекс!1
23.07.2022, 07:32
Alexey83. Вы сделали правильный выбор. Не пожалеете. Единственное, я в забродах(вейдерсах) ловил бы только на летнюю мормышку, или нахлыстом, а не махом. С _absh я полностью согласен, кроме вертлюга. Я их не применяю. Петля в петлю, но не на удавку, а на замок. Тогда и снимать легко поводок. Поплавки по весу вам уже сказал спец. По форме: капля, перевёрнутая капля: в стоячей и на течении (может ещё плоский).
Длину оснастки полную делайте до комля(бата), не более. Оснастки хранить на мотавилах в тубусах. Делаю 2: классика и донная. Применяю по обстоятельствам. По остальному всё детально вам рассказал _absh.
Удочки ношу вертикально, чтоб внутрянка не стучала( хотя ей ничего не будет об резиновую заглушку). И если 2( а это обычно 5м и 6 м) то в 2-х секционный чехол(пошил), чтоб голые не бились друг об друга.
ПС: сорри, могу сразу не ответить(время нет). Да и не ловил я уже махом более 10 лет( спиннинг полностью засосал). Но тут спецов много.
Удачи.

tacha79
23.07.2022, 11:24
И я вставлю словечко.
Поплавки два разных, на 5 м думаю 1.5 и 2 гр. форму описали, (всё равно самый чувствительный это перо). По креплению, я на глухой мах люблю на две точки, антена должна иметь два цвета, или сами поставьте полоску маркером, лаком, и т.д.
По соединению - петля/петля, можете и вертлюг 8, тогда свинца будет меньше, можете даже просто заводное колечко повесить, можете между собой связать. Я когда иду на крупную рыбу, леска 0,3 и без поводка.
Пробки/заглушки изнутри желательно проклеить, но только не поролон.
Тут всё подробно рассказали, но вопросы появяться после первой рыбалки.

tacha79
23.07.2022, 11:25
Петля в петлю, но не на удавку, а на замок. Тогда и снимать легко поводок. .....

Как это? никогда не стыкался, можно картинку или ссылку.

_absh
23.07.2022, 11:44
(всё равно самый чувствительный это перо).
чувствительность поплавка определяется главным образом степенью плавучести надводной его части, то есть, того, что не уравновешено грузом. поэтому материал особого значения не имеет. как правило, чем тоньше антенна, тем поплавок чувствительнее. толстая (и при этом полая) антенна -- хуже чувствительность. такую антенну, если она требуется из соображений повышения видимости, надо огружать так, чтобы она торчала из воды совсем немного, тогда поклевку на утоп будет видно хорошо (а на подъем все-таки плохо).
еще можно увеличить диаметр антенны при помощи материала нейтральной или слегка отрицательной плавучести, это улучшит ее видимость практически без изменения чувствительности.

еще, конечно, на чувствительность влияет масса всего поплавка, то есть, степень его инертности. точнее сказать, масса поплавка плюс всей огрузки. но это фактор не слишком значительный, что лишний раз подтверждается работоспособностью матчевой снасти, где поплавки по сравнению с традиционными маховыми просто гигантские.

это, конечно, не значит, что можно на любую удочку ставить любой поплавок. все должно быть гармонично. пятиметровка? значит, поплавок недалеко, значит, вопрос его видимости не стоит остро, можно уменьшить антенну, да и весь поплавок в целом, чтобы при забросе поменьше плюхало.

_absh
23.07.2022, 11:50
По креплению, я на глухой мах люблю на две точки
у двухточечного крепления большой плюс в управляемости снасти, то есть, на течении оно вообще незаменимо (чтобы можно было придерживать нормально и т.д.), при ветре, когда несет, с ним тоже хорошо.

но есть минусы: оно больше склонно к перехлестам при забросе (когда в полете снасть не вытягивается в линию), чего не бывает при креплении поплавка в нижней точке, а также требует осторожности при ловле в траве, когда крупная рыба может затащить поплавок в траву, а обратно он уже выйти не сможет, если трава попадет в щель между леской и антенной.

короче, под каждые условия свой монтаж, при этом еще и с поправкой на личные предпочтения.

p.s. и да, как верно заметили выше, на этом этапе наступило время не забивать больше голову, идти на рыбалку и пробовать все на практике. после этого некоторые вопросы отпадут, а оставшиеся станут более конкретными.

и еще: советую экстрактор взять. не обязательно готовый, можно самодельный, хотя бы просто в виде палочки или проволоки с приплющенным концом шириной миллиметров 5 с V-образным вырезом на конце. без экстрактора гемор бывает куда сильнее, чем от поплавка, у которого вес на грамм от идеала отличается :)

Alexey83
23.07.2022, 12:00
И я вставлю словечко.
Поплавки два разных, на 5 м думаю 1.5 и 2 гр. форму описали, (всё равно самый чувствительный это перо). По креплению, я на глухой мах люблю на две точки, антена должна иметь два цвета, или сами поставьте полоску маркером, лаком, и т.д.
По соединению - петля/петля, можете и вертлюг 8, тогда свинца будет меньше, можете даже просто заводное колечко повесить, можете между собой связать. Я когда иду на крупную рыбу, леска 0,3 и без поводка.

А чому поролон не підходить? Яким матеріалом тоді клеїти?

Alexey83
23.07.2022, 12:02
Питання щодо мотовила. Хотів взяти 25 см, щоб зручно було рахувати, наприклад два повні обороти це 1 м. А у магазині поміряв виходить 25 см це повна довжина, а то місце куди лягає волосінь 23 чи 22 см. Чи я чогось недозрозумів? Є такі мотовила, де 25 см це саме там де намотується волосінь?

_absh
23.07.2022, 12:21
А чому поролон не підходить? Яким матеріалом тоді клеїти?
не знаю как сейчас, а советский поролон с течением времени превращался в мерзкую липкую дрянь и рассыпался.
сейчас, кажется, такой проблемы уже и нет. можно купить хоть войлочные ножки для мебели на клею, но лучше все-таки не войлочные, а какой-то синтетический полимер. пенополиуретан там или что-то типа того.

_absh
23.07.2022, 12:23
Питання щодо мотовила. Хотів взяти 25 см, щоб зручно було рахувати, наприклад два повні обороти це 1 м. А у магазині поміряв виходить 25 см це повна довжина, а то місце куди лягає волосінь 23 чи 22 см. Чи я чогось недозрозумів? Є такі мотовила, де 25 см це саме там де намотується волосінь?
длину берите такую, чтоб удобно было хранить и транспортировать и чтобы помещался поплавок.

мерять длину снасти мотовилами не стоит (хрен попадете все равно). леска для изготовления оснастки отмеряется так: вяжем на леске петлю для крепления к коннектору на конце удочки, раскладываем удочку, цепляем леску петлей к этому коннектору, отматываем сколько надо по фактической длине удочки.

SergJant
23.07.2022, 12:24
Питання щодо мотовила.

Фігня то все!
Ну то й що шо там 23см? Тримай в голові 23 за оберт, коли будешь мотати на мотовило, хоча запевнюю тебе - ці цифри нічого не варті.
Довжину лєски підбирають не під довжину вудки - 5м (яка не буде реально, напр. 4.83), а під можливість нормально працювати з цією снастю: закидати і витягувати.
Потім наматують на мотовило, запам'ятовують (чи підписують) до якої вудки і похер скільки там обертів.

Alexey83
23.07.2022, 13:20
И я вставлю словечко.

А чому у поплавця має бути двоколірна антена?

_absh
23.07.2022, 14:07
А чому у поплавця має бути двоколірна антена?
в идеале даже трех, например, снизу вверх: желтый - узкий черный - красный.

огрузил до середины черного или почти до самого начала красного, по вкусу, и тогда будет хорошо видна и поклевка на утоп (пропадет черный), и поклевка на подъем (покажется желтый), и даже, если антенна не будет слишком толстой, будет видно, когда сожрали насадку (черного покажется больше, чем когда еще не сожрали), или можно будет понять, легла насадка на дно или еще висит над дном.

огрузку, конечно, надо распределять таким образом, чтобы подпасок оказался достаточного веса, чтобы его подъем приводил к всплытию достаточно длинного участка антенны.

если антенна одноцветная, то тоже можно, конечно, но тогда труднее отслеживать. глазу проще, когда ориентиром служит не только длина видимой над водой ее части, но и перемена цвета.

опять же, бывают случаи, когда все это не имеет значения, например, при ловле активной плотвы: там поклевка такая, что не пропустишь, без лишних разговоров антенна плывет в сторону и уходит под воду целиком. но порой это важно, когда поклевки вялые и едва заметные, с каким-нибудь сонным карасем. поэтому лучше сразу выбирать/делать правильную антенну и правильно огружать.

_absh
23.07.2022, 14:11
и еще: еще до выхода на воду, дома, возьмите смонтируйте макет будущей оснастки на куске лески и поставьте умозрительный эксперимент, помня закон архимеда, прикидывая, как что будет происходить в состоянии равновесия и при поклевках.
а то даже если есть достаточно высокий сосуд, то можно и с водой это все проделать.
ответы на многие вопросы найдутся сами собой.

Алекс!1
23.07.2022, 19:34
Пробежался по диагонали( появилась минута). В Инете и журналах всё было: как огружать поплавок. Долго и нудно повторять, но попробую в сжатом виде. Перо не применяю давно. Спортивные. 5 м и даже 6 м при моём слабом зрении( хотя дальнозоркость тут на руку) позволяет применять даже тонкие антенны. Капля вверх или вниз( в зависимости от течки).
Арихметика( по памяти). 75 %груза в оливке( можно скользящей). К примеру: грузоподъёмность поплава 2 Гр. Эксперимент в ванной хотя бы.
Оливка значит 1,5 Гр. Блин, какая оливка. Вес основного груза. Ну да, он в форме оливки. А оливка на поплавке( это тело). Так вот, чтоб 1,5 Гр затопило оливку на поплаве по её верхушку. Остальные груза на классике распределяются так( это суммарный вес 0,5 Гр). Расстояния между подпаском и 1-й малой дробиной=30 см. Между 1-й и 2-й (более крупной)=20 см. Между 2-й и основной оливкой=10 см. Надо подобрать все грузы так, чтоб они загрузили антенну посредине. На подъём поклёвка: антенна поднимется до тела поплавка( если на лету поклёвка- надо считать секунды, зная глубину ловли, поплав может и не двигаться). На потяжку в глубину или в бок- всё понятно. Это один из вариантов.
Быстрая( донная) оснастка. Основной груз так же 75-80 %. Подпасок соответственно 25-20%. Если рыба чухнула вниз ( или там живёт всегда) то время на медленное погружение уходит даром. Либо менять снасть (смотать на матовило классику), а лучше 2-й удочкой с донной сразу ловить.
По цветам антенн. В зависимости от освещённости. В сумраках, вроде чёрный. А лучше контраст : чёрный с жёлтым. На солнце красный с белым. Сорри, трохи подзабыл.
Крепление в 2=х точках:на теле поплава и на киле(в 2-3 точках).
Чтоб не путалось, снасть не длиней удочки. Заброс через голову вертикальный. Поэтому и мах. На классике всё вытягивается в одну линию( почти как в нахлысте). Первым тонет основной груз, потом тяжёлая, потом средняя, потом малая и подпасок. У последних скорость погружения значительно замедляется( почти взвешенное состояние- нравится некоторым рыбам). На классику длина поводка около 25 см. На донную около 15 см.
Удачи всем. Всего не раскажешь.

Olex
23.07.2022, 19:40
.....Я когда иду на крупную рыбу, леска 0,3 и без поводка. ......
Думаю, що це занадто і несе ризик поломки вудлища

Алекс!1
23.07.2022, 19:58
На линя от кило и выше, так и надо.
Удочки 4-5 метров, конечно не нежные.

treel
23.07.2022, 23:21
Дорогие друзья, своими глупыми вопросами Alexey83 просто смеется над Вами, а Вы и рады распинаться... информацией. Астановитесь.

Alexey83
24.07.2022, 03:08
Дорогие друзья, своими глупыми вопросами Alexey83 просто смеется над Вами, а Вы и рады распинаться... информацией. Астановитесь.
Дурних питань не буває. Бувають дурні непотрібні тролі.
До речі, ти так і не зміг відповісти, чим відрізняється стрій тих вудлищ. Мабуть розуму не вистачило, так що сиди мовчки та не ганьбись тут. А краще відразу додати тебе в ігнор, щоб не читати марного троля;)

Alexey83
24.07.2022, 03:29
А яку наживку брати?

Алекс!1
24.07.2022, 08:39
Как хорошо было раньше. Не было Интернета, мобилок...(" Но рыба в Каме была!".А. Райкин.) Не надо судить так строго человека, который вышел из воды (подводный спорт) и решил заняться удочкой с берега. Просто времени много уходит на все разъяснения, а сам он не хочет разбираться.
Подавай всё готовое на блюдечке( с голубой каёмочкой). Недавно был тоже похожий в ветке УЛ. Мормышинг решил освоить. Да и ранее были.
Регился он раньше меня. Но интересно в графе " обо мне: имя и фамилия. Можно было взять за NIK. Тогда бы всё стало на свои места.
Я тоже не святой. И регился не я сам лично( не умел тогда), а пьяный хакер. И мобильника у меня не было тогда. Фамилию от балды. Реальная:
Власенко Александр.
А может вы и правы насчёт распинаться.
К уваж., ко всем.

_absh
24.07.2022, 09:18
Просто времени много уходит на все разъяснения, а сам он не хочет разбираться.
скорее не "не хочет разбираться", а "хочет иметь более-менее правильный сетап на старте". это нормальное желание, если оно сопровождается желанием, имея такой старт, делать дальше наблюдения и выводы из них.

а от желания никого не слушать (или от случайного попадания на какую-нибудь дичь в интернете) возникают рыбаки с леской 0.3 на ладошечного карася, с удочками с катушками в комплекте по 100 грн, с немыслимыми поплавками и с крючками шестого номера, на которые без слез нельзя посмотреть.

зачем зря набивать шишки и тратить время на дороги, которые могут оказаться тупиковыми?

чтобы разобраться без помощи сообщества (для оказания которой оно, на секундочку, и существует вообще, главным образом), надо уметь не только найти источники информации, но и отфильтровать мусор от полезного. а для этого тоже надо иметь опыт.

Alexey83
24.07.2022, 22:13
Пишуть, що під мої умови краще підійшла б болонська вудка. Може повернути махову та взяти болонську?

SergJant
25.07.2022, 09:01
Пишуть, що під мої умови краще підійшла б болонська вудка

Я за попкорном! :)

tacha79
26.07.2022, 10:48
Может кому интересно, попробовал свой С-Ривер 6 м от Флагман.
Время ловли, день, дети захотели покупаться, заодно и выгулял удочку, из улова в основном "килечный" набор, самый крупный плотвичка около 100-120 грам, была уверенно взята в руку. Так думаю, всё что до полукила будет более-менее контролироваться, понятно, полкила в руку не возьмёш. Удочкой пока доволен.
Из неприятно-удивлённого, солнечный окунь несмотря на маленький рот, да и размер тоже, три опарыша заглатывает почти в жопу, сволочь такая.:(

Olex
26.07.2022, 14:35
Может кому интересно, попробовал свой С-Ривер 6 м от Флагман. (
Із 3-х варіантів 6-ти метрового маха приблизно в одній ціновій категорії: Cast Master, Squadron Pro і S-River, я поставив би S-River на останнє місце.Хоча він і дешевший на 100+ грн., але ця економія не варта. В 5-ти метровому варіанті можливо все не так відрізняється. А от 7-ми метровий S-River точно купляти не варто.
А взагалі вибір махового вудлища - це, напевно, один з найскладніших. Спіннінг чи фідер точно вибрати легше.

Алекс!1
26.07.2022, 15:58
У меня Flagman Espirit 600(5-ка тоже есть).Хотел было продать 6-ку, но вовремя одумался( снята).
Спиннинг- не легче выбирать. Может чуть легче фидер.

Olex
27.07.2022, 14:58
Спиннинг- не легче выбирать.
Якщо ви питаєте на форумі про вибір спіннінга івказуєте умови лову, які будуть приманки і бюджет, то вам вкажуть кілька варіантів, які вам підходять. для вибору. Причому досить часто порекомендують пошукати в барахолці більш дорогу модель, яка за рахунок юзаності впишеться в ваш бюджет. І някого срачу щодо того, яка довжина правильна, 2.10, 2.40 чи 2.70. Інша справа. що, як показує практика, перший спіннінг через деякий час буде виставлений в барахолку. А часто і другий , і третій. Тому що, "чуйки" немає і кидає не так далеко, як хотілося б. А до махалки це відношення не має.

Алекс!1
27.07.2022, 16:18
Якщо ви питаєте на форумі про вибір спіннінга івказуєте умови лову, які будуть приманки і бюджет, то вам вкажуть кілька варіантів, які вам підходять. для вибору. Причому досить часто порекомендують пошукати в барахолці більш дорогу модель, яка за рахунок юзаності впишеться в ваш бюджет. І някого срачу щодо того, яка довжина правильна, 2.10, 2.40 чи 2.70. Інша справа. що, як показує практика, перший спіннінг через деякий час буде виставлений в барахолку. А часто і другий , і третій. Тому що, "чуйки" немає і кидає не так далеко, як хотілося б. А до махалки це відношення не має.
Мабуть, треба було б промовчати мені.
Але відповім. Я ВЖЕ Ні КОГО, ні чого не питаю. І 20-й спін може не влаштувати. Но у всього є кінець. Будуть кращі снасті( я сподіваюсь), але револьюшина не бачу ні в вудках, ні в катушках. Ні в волосінні( плетеной теж). Маю класіку. Хай, трохи важка, не всім зручна, але надійна. Та і мене влаштовує. Так, на барахольці ще буває щось. Треба бути в темі, і головне: знати, що тобі потрібно???. Це саме важке питання. І до нього треба довго ідти. Хоча , зараз Інтернет( світове сміттязвалище). С часом стане зрозуміло.

treel
27.07.2022, 21:23
Інша справа. що, як показує практика, перший спіннінг через деякий час буде виставлений в барахолку. А часто і другий , і третій. Тому що, "чуйки" немає і кидає не так далеко, як хотілося б. А до махалки це відношення не має.

Вы знаете у меня сейчас наверное уже "десятая" махалка о 7 метрах, но я не собираюсь останавливаться. Будет лучше или революционнее - буду пробовать. Совершенству нет предела... Так что не только спиннинг.

Freeman
27.07.2022, 23:08
Ви в чомусь праві. Весь свій штахетник переніс на роботу, на склад, бо вдома місця вже не було. Всі палкм різні. Вони треба для певних умов. Але умови в мене +- однакові. Ловлю в основному щуку. До 130 одна палка, від 100 і до 10 слайдера ще одна. Це перекриває 90 відсотків моїх рибалок. Є декілька палок під джерки, є лайтові і ультралайтові. Але, на 90% моїх рибалок закриває дві палки. Для збочень є ще 20 :)
Питання, накуя ці вечірні плаття, якщо ти їх не надягатимеш?

Freeman
27.07.2022, 23:09
Я про спіннінг, якщо що :) Трохи не по темі, але здоровий глузд можна знайти

Olex
28.07.2022, 14:44
Вы знаете у меня сейчас наверное уже "десятая" махалка о 7 метраx.......
Я також періодично міняю махалки. Але тому, що стики розробляються і коліна починають випадати. Я це передбачаю заздалегідь і щоб не займатись ремонтом, просто продаю і купую нову. По цій же причині я відмовився від болонок і купив штекерний матч

Alexey83
28.07.2022, 19:22

Вирішив таки почати з махової вудки, як і хотів, та й у руку чудово ліг цей шерман. Почуваюся з ним диригентом оркестру:D
Правда все одно щільно засіла думка наступне вудилище взяти Sherman Pro Bolo New Generation 5м, а може й одразу якесь матчове вудлище.

Alexey83
28.07.2022, 19:32
Нормально затарився для першої риболовлі. Взяв ще у Аврорі той самий лютий треш два спінінги по 150 грн., котушки по 300 грн. та плетену волосінь по 79 грн. Спробую їх як фідер, поставлю на підставки, поки ловитиму махалкою. Якщо не сподобається, сказали можна повернути протягом 30 днів. Завтра виїжджаю на пару днів із ночівлею. З мене фотозвіт:spin:

[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])

_absh
28.07.2022, 22:04
Правда все одно щільно засіла думка наступне вудилище взяти Sherman Pro Bolo New Generation 5м, а може й одразу якесь матчове вудлище.
если шо, то болонка и матч, как правило, предназначены для радикально разных условий и приемов ловли.

tacha79
29.07.2022, 08:42
если шо, то болонка и матч, как правило, предназначены для радикально разных условий и приемов ловли.

У спортсменів :), для інших - вудка для дальнього закиду поплавка:)

Olex
29.07.2022, 09:09
А для чого призначена болонка довжиною 4 м? І навіть до 5-ти метрової це саме питання.
.....для інших - вудка для дальнього закиду поплавка:)
І тут питання. Чи можна закинути 6-ти чи 7-ми метровою болонкою поплавок далі. ніж 5-ти метровою?

Алекс!1
29.07.2022, 09:46
Остался один шаг до штекера.

tacha79
29.07.2022, 11:28
А для чого призначена болонка довжиною 4 м?...

Для усього, для білої, для живця, в мене навіть кормак, червяк і на сома:), і даже ловилось.

Semperit
29.07.2022, 11:43

И так и не так.
1. Если болонка очень мягкая (например, у меня была боло Шимано 6м. с показателем мягкости 3, это очень-очень мягкая), то поплавки матчевые тяжелые не забросить, придется довольствоваться все же проводками на течении двухточечными легкими поплавками. А вот для болонки жесткой нет проблем и тяжелые матчевые поплавки забросить.

2. Если ловить в проводку, то подойдет и матч и болонка, без разницы. Я, например, пользуюсь для ловли в проводку слайдерными матчевками 3.9 или 4.2м, ставлю обычную инерционную катушку. Такая длина удочки в моих условиях ловли оптимальна.

Но если надо в проводку ловить на солидном расстоянии или с высокого берега, то тут однозначно надо 6-7м боло. Просто матчевок таких нет в продаже. Кажется, только у Грабовскиса был матч заказной 5.5м

Т.е. и боло и матч по сути одинаково подходят для ловли как проводкой, так и матчевыми поплавками с учетом некоторых особенностей удочки и условий ловли.

Semperit
29.07.2022, 15:32
...Взяв ще у Аврорі той самий лютий треш два спінінги по 150 грн., котушки по 300 грн. та плетену волосінь по 79 грн. Спробую їх як фідер...

А який тест максимальний у цих спінінгів. Гондурас турбує: чи не занадто він слабенький буде під годівниці ( як у Вас на фото), та ще й з кормом?
Бачу, Ви затарились приблудами для методної ловлі на фідер і в той же час патерностер. Але для методної ловлі не бачу годівниць і відповідних гачків.
А я б на першу рибалку (якщо вона дійсно перша і Ви не заради юмора це написали) пішов тільки з махалкою. Бо якщо Ви не користувались спінінгами чи фідерами , то витратите купу часу на розплутування волосіні після закидання годівниць або на прив"язування їх, бо 100% будете відривати їх попервах (якщо шнур у Вас не розрахований на витягування 10кг коропів). І яка вага ваших годівниць+ на який об"єм /вагу корма вони розраховані? Наче не маленькі вони.
І ще: якісь сумніви є, що катушка Ваша, судячи з фото, пристосована тягати фідерні годівниці. Скоріш за все це катушка для спінінга.
Все це, звичайно, мої враження від фото та припущення, а як воно насправді буде....

_absh
29.07.2022, 18:24
А я б на першу рибалку (якщо вона дійсно перша і Ви не заради юмора це написали) пішов тільки з махалкою.
100%. в такой ситуации снасть должна иметь как можно меньше элементов. а внимание должно концентрироваться над пониманием и изучением того, что происходит ниже поплавка, а не распыляться на снасти, поставленные "шоб было".

с другой стороны, если с ночевкой, то свободного от махалки времени будет достаточно, и тогда почему бы не поразвлекаться с дубинами.

Metiz
29.07.2022, 22:19
Якщо не сподобається, сказали можна повернути протягом 30 днів.

То вроді як 14 діб було, згідно Закону про Захист прав споживачів.
Чи в Аврорі більше стурбовані правами споживачів :D

Alexey83
31.07.2022, 22:55
Всім дякую! Перша рибалка пройшла успішно. Ловив одразу на три вудки (два фідери і махова) та не встигав витягувати. Потім на одному фідері порвався цей покупний патерностер та полегшало. Вже хоч встигав насаджувати наживку:) А тоді тільки й бігав між цими трьома:D Потім порвався і другий патерностер, але його можна було легко відновити. Перший залишився у Дніпрі. З годівницею:( На махалку ловилася тільки уклейка. Так зрозумів, бо поплавець був далеко від дна. Продавець утюхав кембрики малого розміру для поплавця, я їх удома ледве натягнув. Змочував слиною, але все одно волосінь через них тягнеться з таким великим зусиллям, що явно деформується. Тому на місці риболовлі піднімати поплавець щоб опустити гачок на дно вже не став та ловив як є. Уклейка дзьобала через кожні 10 секунд. Фідер через кожні п'ять хвилин. Тільки через раз пропускав клювання, бо вудлища дубові. Або тому, що неправильно натягував, не було натягу волосіні. Закидав проти течії, а тільки зараз відео подивився, що треба кидати за течією чи впоперек. Загалом, на махалку одна дрібна уклейка (або верховодка), а всі великі карасі на цей лютий треш. Палиці дубові, трешові, але ловлять:D Насолодитися повною мірою маховою вудкою не встиг, треба краще її підготувати до другої риболовлі. Половина верховодки втекла з садка, тому що дуже великий осередок. Садок брав Evox Keepnet 5 кілець. Із знижкою за 78 грн. цілком влаштовує. Ловив на опариша. Пробував ще на земляного черв'яка, але насаджувати опариша здалося зручніше та клювало на нього краще. Використовував підгодовування Flagman Pro Універсал Конопля. Завтра пробуватиму Flagman Pro Фідер Шоколад. Але думаю там буде клювати і без будь-якого підгодовування, уранці риба вистрибує з води через кожні півхвилини:)

[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])

Alexey83
31.07.2022, 23:14
А який тест максимальний у цих спінінгів. Гондурас турбує: чи не занадто він слабенький буде під годівниці ( як у Вас на фото), та ще й з кормом?
Бачу, Ви затарились приблудами для методної ловлі на фідер і в той же час патерностер. Але для методної ловлі не бачу годівниць і відповідних гачків.
А я б на першу рибалку (якщо вона дійсно перша і Ви не заради юмора це написали) пішов тільки з махалкою. Бо якщо Ви не користувались спінінгами чи фідерами , то витратите купу часу на розплутування волосіні після закидання годівниць або на прив"язування їх, бо 100% будете відривати їх попервах (якщо шнур у Вас не розрахований на витягування 10кг коропів). І яка вага ваших годівниць+ на який об"єм /вагу корма вони розраховані? Наче не маленькі вони.
І ще: якісь сумніви є, що катушка Ваша, судячи з фото, пристосована тягати фідерні годівниці. Скоріш за все це катушка для спінінга.
Все це, звичайно, мої враження від фото та припущення, а як воно насправді буде....
Тест 100-250 г. Дубові невбивані палиці:D Взяв годівниці 60 грам та 100 грам. Але годівниця 100 грамів вже відлетіла до Дніпра:(
Котушка мені теж здалася якась маленька. Зате 100 метрів плетінки 18 мм поміщається на шпулю якраз впритул без зайвого підмотування бекінгу. А чому вона тільки для спінінга, а для фідера не підходить? Швидко зламається? 100 м волосіні думаю для початку мені вистачить. Та вудлища маленькі всього 2,1 м, вдавалося закинути максимум на 50 м. Хочеться спробувати 3,9 або 4,2 м. Дніпро широкий, є куди закидати. Пізніше коли знову будуть гроші візьму вже нормальне фідерне вудлище.
Якщо чесно навіть із цими трешовими вудлищами за 150 грн. кайфонул більше, ніж із маховою вудкою за 1300 грн. Хоча це швидше за все тому, що з нею ще не встиг розібратися та ловилася тільки одна уклейка, бо не опустив гачок через ці кембрики.

А які саме у мене приблуди для методної ловлі на фідер? Та чим відрізняється методний фідер від звичайного фідера?

До речі, ці два готові патерностери мені втюхав продавець Флагмана. І ці набори повна погань, обидва порвалися за чотири години лову. І я б не сказав, що це була моя провина, рвалися без особливого зусилля. Краще зробив би ці патерностери сам. А ще втюхав маленькі кембрики на поплавець, хоча купував їх у нього разом із поплавком. Спочатку хотів взяти набір кембриків Stonfo, але подумав дорого за якісь кембрики. А треба було їх брати із самого початку. І ще не слухати продавців Флагмана.

Alexey83
31.07.2022, 23:38
То вроді як 14 діб було, згідно Закону про Захист прав споживачів.
Чи в Аврорі більше стурбовані правами споживачів :D
14 днів за винятком дня покупки. Але у Аврорі зробили 30 днів. Загалом прикольний магазин. Є ще схожий магазин усіляких корисних дрібниць під назвою Добробут. Ось де лютий треш, то це там із поверненням товарів. Якщо хочете повернутися назад у совок, то раджу там купити товар і спробувати повернути, винесення мозку та скандал забезпечений:D Якщо у когось є знайомі із контролюючих органів у сфері торгівлі можна звернути увагу на цю шарашкіну контору. Продавці кажуть їм дає керівництво таку команду, не брати назад товари. Бачити таке обслуговування клієнтів у 2022 році, це якийсь сюр. З таким ставленням до клієнтів стикався востаннє років 10 тому. Було це разів п'ять та завжди все вирішувалося поверненням товару та вибаченням після написання претензії на ім'я директора.

Alexey83
01.08.2022, 00:22
У Aврорі палиці вже повернув та взяв там за 300 грн. спінінг на порядок краще. Думаю може спробувати половити на живця, якщо так багато цієї дрібної риби. Верховодка нормальний живець?
І ще хочу взяти фідер до 1500 грн., щоб закидати за 100 метрів, чи є така модель?
Буду відразу ловити на спінінг, фідер та махову:)

[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])

Alexey83
01.08.2022, 00:25
А взагалі яку оснастку порадите, якщо хочеться ловити велику рибу і щоб не клювала всяка дрібниця та не смикати діставати кожні п'ять хвилин. А щоб просто закинув на 20-30 хвилин, поклав на підставку та чекаєш, поки клюне велика риба?

Slava777
01.08.2022, 08:28
Доброго дня, всім!
Порадьте будь ласка поплавок з одною точкою кріплення. Буду ловить карася у "вікнах", де дуже багато трави. Вудка 4 метри. Глибина, від 0.5 до 1,5 м
Дякую.

Olex
01.08.2022, 09:05
І ще хочу взяти фідер до 1500 грн., щоб закидати за 100 метрів, чи є така модель?
Для цього, крім правильного фідера ще треба і правильного того, хто закидає. А це вартує чимало....
А взагалі яку оснастку порадите, якщо хочеться ловити велику рибу і щоб не клювала всяка дрібниця .....
Це скоріше всього треба міняти дислокацію і рухатись в сторону рибних рядів на ринку.
Правильно оцінив ситуацію

vvl
01.08.2022, 09:48
С каждым новым постом, я все больше убеждаюсь, что это или новое слово в маркетинге от магазина Аврора, или троллинг :D

Semperit
01.08.2022, 10:28
С каждым новым постом, я все больше убеждаюсь, что это или новое слово в маркетинге от магазина Аврора, или троллинг :D
Можливо, Ви праві. Особливо, коли почув я про спінінг з тестом 250г. за 150грн (хоча є й такі, навіть з більшим тестом и саме в рості 2м: для ловлі в океані акул і т.п., але ціна вже в тисячах доларів). Але, з іншого боку, є хоч якась розрада поспілкуватися та відволіктися від війни. А так форум якось заглох. З іншого боку, може все ж таки людина дійсно хоче стати рибалкою.

den380
01.08.2022, 10:30
Спробую їх як фідер, поставлю на підставки, поки ловитиму махалкою.
То не фідер, навіть близько ;)

_absh
01.08.2022, 11:47
То не фідер, навіть близько ;)
кормушка есть, значит, фидер.

den380
01.08.2022, 11:59
кормушка есть, значит, фидер.
я б дискутував, але здається то сарказм, та й тєма тєми не відповідає...

_absh
01.08.2022, 12:23
та й тєма тєми не відповідає...
глядя на ту фотку днепра, нельзя не согласиться.
с махалкой, мне кажется, там делать нечего.

Alexey83
01.08.2022, 13:22
Для цього, крім правильного фідера ще треба і правильного того, хто закидає. А це вартує чимало....

Той правильний, хто закидає вже є ;) Потрібен правильний фідер до 1500 грн.

Alexey83
01.08.2022, 13:23
глядя на ту фотку днепра, нельзя не согласиться.
с махалкой, мне кажется, там делать нечего.

Чому? Занадто маленька для такої води?

Alexey83
01.08.2022, 13:36
Місце там шикарне. Одягнув вейдерси та пішов у ліс через зарості подивитися що там, попереду за метрів 20 почув сильний хрускіт гілок та... мало не обісрався. Злетів здоровенний орел, той самий, що у Червоній книзі. Розміри не писатиму, щоб ви не подумали, що я брешу. Але у мене виникло відчуття, що я потрапив у якийсь Парк Юрського періоду. Йти далі перехотілося, чи мало у нього там пташеня, він же може напасти? Пазурі там були:eek:

Alexey83
01.08.2022, 13:41
А взагалі яку оснастку порадите, якщо хочеться ловити велику рибу і щоб не клювала всяка дрібниця та не смикати діставати кожні п'ять хвилин. А щоб просто закинув на 20-30 хвилин, поклав на підставку та чекаєш, поки клюне велика риба?

Так що ніхто не підкаже, що краще підійде для цього? Донка, спінінг, фідер?

Alexey83
01.08.2022, 13:55
Можливо, Ви праві. Особливо, коли почув я про спінінг з тестом 250г. за 150грн (хоча є й такі, навіть з більшим тестом и саме в рості 2м: для ловлі в океані акул і т.п., але ціна вже в тисячах доларів). Але, з іншого боку, є хоч якась розрада поспілкуватися та відволіктися від війни. А так форум якось заглох. З іншого боку, може все ж таки людина дійсно хоче стати рибалкою.

Я з цієї причини і вирішив зайнятися рибалкою, щоб відволіктися від війни та розвантажитися психологічно. Пару днів побути на природі наодинці із собою без новин і негативної інформації та відпочити морально. Хочу туди ще, але вже на тиждень. То була моя перша рибалка за 30 років. Раніше ловив рибу лише у дитинстві на бамбукові вудки. А реєстрація на форумі стара, бо цікавився лише підводним полюванням. Тут на форумі є такий розділ.
Не знаю для яких цілей такі спінінги з Аврори, але за свою ціну спробувати рибакові-початківцю саме воно. Я кайфанув. Мій знайомий таксист-алкоголік купив лише поплавець, волосінь та гачок і прив'язує до гілки, яку знайде не березі. Тому навіть такі вудлища для багатьох недосвідчених рибалок будуть розкішшю. До речі, такі самі вудлища у магазинах Дорбобут та подібних до них шарашкіних конторах коштують вдвічі-втричі дорожче.

Olex
01.08.2022, 14:21
Той правильний, хто закидає вже є ;) Потрібен правильний фідер до 1500 грн.
Крім правильного фідера, потрібна ще правильна котушка і правильний шнур (з шок-лідером). А ще правильна техніка і фізичні кондиції. Крім того можна кидати на 100 м аеродинамічний груз-булаву і не досягати і близько цієї дистанції з кормаком.
Щодо того, чи можна далеко кидати бюджетним фідером, то це індивідуально. Хтось кидає на 100 м Армадейлом, а хтось Кастмастером. Також логічно вважається, що для 100 м потрібен фідер 4.20, але декому більш довгий фідер не дає прибавки в дальності.
І взвгалі, для обговорення фідерних питань є відповідний розділ і там є тема для обговорення дальнього закидання, здається називається "100м+". Також на тему правильної техніки закидання фідером на далеку дистанцію є відео в Ютубі.

_absh
01.08.2022, 15:22
Чому? Занадто маленька для такої води?
ну типа да. обычно не сильно вероятно найти приличную рыбу на таком просторе при, к тому же, таком пологом и равномерном профиле дна. хотя в целом какая-нибудь густера ладошечная должна там быть, плюс с прикормкой можно поработать.
вообще надо привязываться к какой-нибудь аномалии на дне. ямка, бровка, граница течения и обратки, какие-нибудь коряги и так далее.

а что касается проблем с перемещением поплавка по леске, то это мне было очень странно читать. во-первых, это надо проверять заранее дома, а во-вторых, штатные дубовые резинки на поплавках чаще всего никуда не годятся и вместо них надо использовать силиконовые кембрики подходящего размера (продаются там же).

Semperit
01.08.2022, 16:11
Так що ніхто не підкаже, що краще підійде для цього? Донка, спінінг, фідер?
Проблема дрібноти майже не вирішується типом вудлища. Дуже складна проблема. Навіть ефективніше за спробу зміни типу вудлища є простий прийом підсипати всілякої дрібної слабко тонучої прикормки лівіше/правіше того місця, де ловите Ви. Звичайно, не вище по течії, бо буде ця прикормка і на точці ловлі. Я таким прийомом користуюсь. Правда, при цьому нижче по течії поруч зі мною немає інших рибалок, бо наб"ють пику.

tacha79
01.08.2022, 16:18
Махова для Дніпра:(, для неї ставочок, або лодка в лататтях, отам отримаєте настоящий кайф від неї.
Щодо кембріка, завжди є альтернатива на воді, той-же "стопорний вузол" завязаний на поплавку, можна навіть ниткою, або ізолента. Доречі, бажано щоб ізолента була завжди з собою на рибалці.

Freeman
01.08.2022, 18:02
Чому? Є місця. Правда, трофейних лящів не наловите, але всеж... Всякі причали, пірси і т.д. В Києві лівий берег - від яхтклубу до ЗД мосту - під мах 7м глибина біля 4м. Шукати треба. Все діло в задоволенні - 100г плітка на мах кайфовіше, ніж 300г густірка на фідер з 200г кормаком. Кожному своє...

Olex
02.08.2022, 14:46
Махова для Дніпра:(, для неї ставочок, або лодка в лататтях ......
Маховою чи болонкою на Дніпрі ловити можна і ловити непогано, а деяких риб, наприклад головня, навіть краще, ніж іншими снастями. Але: в відповідних місцях ( часто треба заходити далеко в воду) , довгими вудлищами ( мах 7-8 м, болонка 6-7 м), які дуже не дешеві , краще всього весною і на початку літа ( коли риба тримається ближче до берега),, не економити на прикормці і це дуже і дуже трудова рибалка.
Особисто бачив, як на Дніпрі на мах витягали головнів в 1-1.5 кг, карасів до 1 кг і навіть ляща під 2 кг. Але, дивлячись на процесс, мене чогось на це не тягнуло. Простіше сидіти на березі з фідером.

Olex
03.08.2022, 13:36
1. Если болонка очень мягкая то поплавки матчевые тяжелые не забросить..... А вот для болонки жесткой нет проблем и тяжелые матчевые поплавки забросить.
2. Если ловить в проводку, то подойдет и матч и болонка, без разницы.
Т.е. и боло и матч по сути одинаково подходят для ловли как проводкой, так и матчевыми поплавками
Це не відповідає дійсності і не треба треба таке писати.
1. Класичне матчове штекерне вудллище призначено для точного далекого закидання поплавцевих оснасток. І ніяка болонка і близько не стоїть до матча в цій якості. І зрозуміло чому, болонка є телескопічним вудлищем. З таким успіхом можна "прирівнювати" нормальний штекерний спіннінг до телескопічного.
2. Ловля в проводку з руки. Звичайно, матчем можна ловити в проводку.
Але матчові вудлища відносно короткі і вага там не є критичною, оскільки після закидання вудлище ставлять на підставку. А при ловлі в проводку вага ( ну це зрозуміло) і довжина ( кращий контроль проводки) вудлище грають велику роль. Матч буде завжди важчий болонки, навіть при меншій довжині.
Ось порівняння з каталогу Flagman в середній ціновій категорії
Sherman Pro Bolo NG 5.0м вага 167 гр 6.0м вага 220 гр
Sherman Pro Match 4.20м вага 225 гр, 4.50м вага 250 гр
Armadale Match 4.20м 220 гр.

Olex
03.08.2022, 15:09
Подивився тему про матч в нашому розділі і знайшов підтвердження моїх думок
В принцыпе матч - для стоячей воды, для течения - болонка. Я пробовал на реке проводку матчем 4,5 м , - получилось не очень, болонка либо махалка в росте 6+ гораздо удобнее. Хотя смотря какие у вас условия, если проводку делать близко к берегу и с коротким проплывом то может и матч будет комфортным.

Semperit
03.08.2022, 15:14
Т.е. и боло и матч по сути одинаково подходят для ловли как проводкой, так и матчевыми поплавками с учетом некоторых особенностей удочки и условий ловли.

Мова йшла не про те, для чого призначені матчове та боло, а роздуми про те, чи дійсно так котегорично треба відноситись до думки, що

Тому й написав, що і так і не так. Думаю, що ніхто не буде заперечувати, що ці вудки призначені для різних прийомів ловлі. Тобто, оптимізовани під різні прийоми. А мова йшла про те, що можно використовувати, так би мовити, не за призначенням ці вудлища.

....Если ловить в проводку... Я, например, пользуюсь для ловли в проводку слайдерными матчевками 3.9 или 4.2м, ставлю обычную инерционную катушку. Такая длина удочки в моих условиях ловли оптимальна...

Правда ж, що це суттєве уточнення? По друге, в мене матч 3.9м Еліт слайдер важить ті ж 170г., що і болонка 5м. Але мені зручніше з матчовкою і більшої довжини просто не треба.

А от при більших відстанях ловлі я як раз і стверджував пару сторінок назад, що краще брати довге і, бажано, легше вудлище (хоча правильно було б написати для вудлищ з катушкою добре збалансоване, бо збалансованою вудкою 250г краше ловити, ніж не збалансованою вагою 150г): набагато зручніше контролювати поплавець такою болонкою. Тут матч безсилий. Саме тому я у свій час придбав і махалку Трегарон і болонку Трегарон у довжині 7м.

...Матч буде завжди важчий болонки, навіть при меншій довжині.

Ну то так. Але, коли ставите на вудку катушку, більш важливим може бути баланс для лову з руки.

Так що, Olex, визнаю, що і Ви праві, якщо мати на увазі саме класичне призначення вудок.Для максимального задоволення від рибалки краще використовувати спеціалізовані вудки.

Алекс!1
03.08.2022, 16:39
Я сейчас перешёл на один единственный спиннинг (УЛ). И не дорогой. Поиздержался. Всё продаю. Грошей нема. Им я ловлю по назначению: на УЛ. А также: Кидаю кормаки 90 Гр. И карпы приличные влетают. Твичу, мормышу. С поплавком на течении и стоЯчке с боле-мене дальним забросом. Да и как мах, маятником - недалеко.Да и вообще, зачем куча удочек, и дорогих, если можно поймать одной, любым способом.:D

Алекс!1
03.08.2022, 16:48
Зря я смайлик поставил. Ну да ладно, пусть будет.Там есть доля правды. Могу ловит одной удочкой на всё. Но кайфа и контроля получу только, в одном случае: прямое назначение удочки.

Semperit
03.08.2022, 19:26
З...Но кайфа и контроля получу только, в одном случае: прямое назначение удочки.

"...И я, и я, и я того же мнения..." (из песенки ослика Ио, мультик "Виннипух").

...для максимального задоволення від рибалки краще використовувати спеціалізовані вудки.
:Smile005:

Alexey83
10.08.2022, 15:23
А якщо глибина лову 2,5-3 м на якій відстані від поплавця (або від повідця) розташовувати грузики? Щоб гачок швидко опускався на дно, минаючи дрібну верховодку. Дивився пару відео та запам'ятав тільки, що від поплавця грузики повинні йти спочатку важкі, а потім легкі і так за спаданням. Та ще щоб їх було багато, хоч би 5-6 штук. А ось на якій відстані їх розташовувати від поплавця до повідця (застібки повідця)... І може варто на сам повідець перенести один-два найдрібнішіх грузика? У мене їх вийшло 8. Поплавець 3 грами. А повідець 1 метр.

igorix
10.08.2022, 15:26
Доброго дня, всім!
Порадьте будь ласка поплавок з одною точкою кріплення. Буду ловить карася у "вікнах", де дуже багато трави. Вудка 4 метри. Глибина, від 0.5 до 1,5 м
Дякую.

А зачем одна точка? Лучше перины вы не найдете поплавков. Если хочется одна точка. то проволочку петлю на перину ложите, далее леской или капроном перематываете и покрываете водостойким лаком.

Или идите в Чернигове в магазин Фанатик, и выберите себе по вкусу, у них прочнее поплавки чем у Флагмана, что я бы не ходил, я бы ставил перо с гуся.

igorix
10.08.2022, 15:34
Кстати, кому интересено купил по акции Махове вудлище Flagman S-River Pole 7м - в р-не 750грн.

Ну в пару ellite champion. Тяжеловата конечно как для 2022 года, но дешево, реальная длина 6,95. Нормально если одной удочкой и на подставку для кисти руки.
Могу рекомендовать. Правда я бы 5 см отломал, что бы потолще кончик был, но это на любителя.

Алекс!1
10.08.2022, 17:14
Кстати, кому интересено купил по акции Махове вудлище Flagman S-River Pole 7м - в р-не 750грн.

Ну в пару ellite champion. Тяжеловата конечно как для 2022 года, но дешево, реальная длина 6,95. Нормально если одной удочкой и на подставку для кисти руки.
Могу рекомендовать. Правда я бы 5 см отломал, что бы потолще кончик был, но это на любителя.
+5 см роли не играет( даже плюс, это не УЛ, где вес идёт на доли грамма). Если его строили умные инженеры, и поставили такую вершинку, то укоротив её, при нагрузках при вываживании, можно его и заламать.

_absh
10.08.2022, 17:34
А якщо глибина лову 2,5-3 м на якій відстані від поплавця (або від повідця) розташовувати грузики? Щоб гачок швидко опускався на дно, минаючи дрібну верховодку.
ну так вплоть до предела, если потребуется. тут нет каких-то правил. чем осторожнее рыба внизу, тем выше придется поднимать грузы. чем быстрее надо пройти верхние слои, тем наоборот ниже их надо опускать.

Алекс!1
10.08.2022, 17:39
А якщо глибина лову 2,5-3 м на якій відстані від поплавця (або від повідця) розташовувати грузики? Щоб гачок швидко опускався на дно, минаючи дрібну верховодку. Дивився пару відео та запам'ятав тільки, що від поплавця грузики повинні йти спочатку важкі, а потім легкі і так за спаданням. Та ще щоб їх було багато, хоч би 5-6 штук. А ось на якій відстані їх розташовувати від поплавця до повідця (застібки повідця)... І може варто на сам повідець перенести один-два найдрібнішіх грузика? У мене їх вийшло 8. Поплавець 3 грами. А повідець 1 метр.

См. # 610. Донная( быстрая- не классика). Видимо не всё расжевал до атомов(не успел). Основной груз (80%). От него подпасок( 20%) на удалении 25 см возле петли. Всего 2 груза. Поводок 15 см. Поплавок 3-4 Гр( по желанию). Ловил и с переносом подпаска на поводок(ноухау), но там надо делать самому спец поплавок( опустим эту тему).
ПС: раньше, в 50-х не заморачивался. Удочка-лещина. Леска?- суровая нитка. Грузик один( гайка). Крючок- из швейной иглы. Поплавок-перо, или из коры. Уловы- не чета нынешним.

_absh
10.08.2022, 17:40
Та ще щоб їх було багато, хоч би 5-6 штук.
есть такая тема, но вот лично я не понял, зачем это надо и какие дает преимущества. я чаще всего использую оливку, зафиксированную стопорами, которая нейтрализует основную часть плавучести, и еще один-два маленьких груза, в числе которых подпасок.

грузы на поводке... хз, может и есть ситуации, в которых это имеет смысл. мне не встречалось такого. да и оперативность замены поводков страдает.

Алекс!1
10.08.2022, 18:11
есть такая тема, но вот лично я не понял, зачем это надо и какие дает преимущества. я чаще всего использую оливку, зафиксированную стопорами, которая нейтрализует основную часть плавучести, и еще один-два маленьких груза, в числе которых подпасок.

грузы на поводке... хз, может и есть ситуации, в которых это имеет смысл. мне не встречалось такого. да и оперативность замены поводков страдает.
Вроде на боло ставят до десятка одинаковых грузиков( от перехлёста и др. причин).
Подпасок( 5-7 см от крючка) ставил на поводках длиной 60 см. Замена простая: готовый с подпаском в петлю основной продел( как и без подпаска).

prima54
11.08.2022, 11:06
А якщо глибина лову 2,5-3 м на якій відстані від поплавця (або від повідця) розташовувати грузики? ....

Рекомендую ознайомитись з відео відомого спортсмена Д. Борсука. Дмитро хоча й професіонал, але, як я зрозумів, є прихильником використання не надто складної оснастки. Якраз те, що потрібно любителям. [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

Semperit
12.08.2022, 10:02
...но вот лично я не понял, зачем это надо и какие дает преимущества...

Я использую именно балк из 10-12 дробин в качестве основного груза при ловле уклейки. Заброс такого грузика дает больше шума в виде хлопка о воду и уклейка хорошо реагирует на такой шум.

...грузы на поводке... хз, может и есть ситуации, в которых это имеет смысл. мне не встречалось такого. да и оперативность замены поводков страдает.

Тоже использую такую фишку при ловле в проводку на течении: основной груз скользящая оливка, опирающаяся на вертлюжок, к которому крепится поводок, а дробинка на поводке (место подбирается на рыбалке). Это для того, чтобы крючок волочился по дну. Зачастую улучшает эффективность снасти, но не всегда. Поплавок, конечно, не 1.5г, а где-то 5-6 и более грамм.

_absh
12.08.2022, 10:41
Я использую именно балк из 10-12 дробин в качестве основного груза при ловле уклейки. Заброс такого грузика дает больше шума в виде хлопка о воду и уклейка хорошо реагирует на такой шум.
во, один вариант прояснился: ловля уклейки.

Тоже использую такую фишку при ловле в проводку на течении: основной груз скользящая оливка, опирающаяся на вертлюжок, к которому крепится поводок, а дробинка на поводке (место подбирается на рыбалке). Это для того, чтобы крючок волочился по дну. Зачастую улучшает эффективность снасти, но не всегда. Поплавок, конечно, не 1.5г, а где-то 5-6 и более грамм.
ну, течение -- это отдельный мир, там как раз первично то, что оливка -- это скользящий груз.

я же имел в виду то, что применяю оливку потому, что это позволяет вынести основную часть огрузки в единственный компактный грузик обтекаемой формы (который закономерно оказывается скользящей оливкой), чтобы не городить гирлянду из кучи дробинок, назначение которой и преимущества перед одиночным грузом мне плохо понятны.

Slava777
12.08.2022, 15:57
Огрузите спортивный поплавок до половины антенны. Сделайте это одной оливкой, и сделайте это некоторым количеством дробинок (дистанция между дробинками максимум 5мм)... Желательно, в стеклянной банке, чтобы видеть. И меняйте глубину... Вы будете приятно удивлены;)

Slava777
12.08.2022, 16:00
Я, кстати, ловлю только карася, в болоте, посреди травы...:rolleyes:

_absh
12.08.2022, 16:25
Огрузите спортивный поплавок до половины антенны. Сделайте это одной оливкой, и сделайте это некоторым количеством дробинок (дистанция между дробинками максимум 5мм)... Желательно, в стеклянной банке, чтобы видеть. И меняйте глубину... Вы будете приятно удивлены;)
удивлен чем? я пробовал разные способы огрузки и в стеклянной колбе, и на водоеме. в статике разницы нет и быть не может по определению (гравитации без разницы, каким количеством дробинок набран вес, компенсирующий архимедову силу, действующую на поплавок).

в динамике (заброс, процесс погружения, воздействие на нервы рыбы) разница возможна, но не очевидна.

поясните.

Slava777
12.08.2022, 16:56
Объясняю:)
У вас есть оливка, которая правильно огрузила поплавок. Если вы увеличите глубину на один сантиметр, ваш поплавок уже будет лежать (ваша оливка из положения в толще воды перешла лежать на грунт), и наоборот... А если у вас какое-то количество дробинок, то вы видите плавное изменение глубины по антенне поплавка. Часть дробинок лежит на дне, а часть в толще воды. Соответственно, антенна то больше видна (часть груза на дне), то меньше, (часть груза, уже висит в толще воды). В этом виде примечательна ловля карася на херабуну. Теста меньше, антенна более видна, так и с грузами. Если не понятно, прошу простить, но в банке, сразу все станет на свои места:D

_absh
12.08.2022, 18:28
Объясняю:)
У вас есть оливка, которая правильно огрузила поплавок. Если вы увеличите глубину на один сантиметр, ваш поплавок уже будет лежать (ваша оливка из положения в толще воды перешла лежать на грунт), и наоборот...

так а кто ж оливку до самого дна опускает? она висит в метре от дна или даже выше, если позволяет глубина (ну иногда, по обстоятельствам, ниже, когда бывает надо побыстрее доставить насадку к нижней точке), а у дна находится подпасок, который, вместе с весом крючка с насадкой, и работает на отслеживание малых перемещений.

Slava777
12.08.2022, 22:36
Ну вот видите, вы и сами разобрались, что в ваших условиях ловли применение разнесенных грузов никаких преимуществ не даёт;)
Но если вернуться к ранее озвученному вами вопросу о преимуществах, то как минимум два разных человека назвали, разные обстоятельства, при которых использование дробинок в определенном количестве, даёт лучшие результаты.:)

_absh
12.08.2022, 22:45
Ну вот видите, вы и сами разобрались, что в ваших условиях ловли применение разнесенных грузов никаких преимуществ не даёт;)
Но если вернуться к ранее озвученному вами вопросу о преимуществах, то как минимум два разных человека назвали, разные обстоятельства, при которых использование дробинок в определенном количестве, даёт лучшие результаты.:)
от интересно, а при каких обстоятельствах при ловле на стоячей воде может потребоваться держать всю огрузку у самого дна?

ну, допустим, якорить оснастку при сильном ветре (хотя даже тут положить на дно скользящую оливку выглядит более рациональным решением). а еще?

Slava777
12.08.2022, 23:09
Я, ранее писал, что ловлю карася в болоте (редко, конечно, потому как спиннинг для меня гораздо интереснее), а всем известно, что карасю нравится приманка лежащая на дне. Тина, которая на дне, реально мешает ловить... Из собственного опыта, - один груз, некомильфо... Он сильно проваливается, в отличии от дробинок, да и глубину с ним из-за это проблемно определить... А также борьба с ветровым течением, ну или попросту с ветром.

Алекс!1
13.08.2022, 07:55
попробую подвести итог по маху и огрузке поплавков.
Рыба внизу: быстрая( донная). Подпасок на дне или около него.Проваливается( цепляется) за что-то на дне- сделать спуск меньше.
Оливку( скользящая, зафиксированная) не кладу на дно( только на течении, как покаток, но это др. тема). Ветровое течение. Тогда леску тоньше. Или микро кусочки свинца на основную. Либо выбрать место ловли, где нет бокового ветра. Или сделать "змейку" после заброса, чтоб утопить леску. Кончик удочки почти у самой воды.
Рыба в толще воды- классика. Оперативно меняю спуск, в зависимости от горизонта рыбы. Шо то мы тут застряли, на простых вопросах.

_absh
13.08.2022, 11:04
Я, ранее писал, что ловлю карася в болоте (редко, конечно, потому как спиннинг для меня гораздо интереснее), а всем известно, что карасю нравится приманка лежащая на дне. Тина, которая на дне, реально мешает ловить... Из собственного опыта, - один груз, некомильфо... Он сильно проваливается, в отличии от дробинок, да и глубину с ним из-за это проблемно определить... А также борьба с ветровым течением, ну или попросту с ветром.
все-таки непонятно. вопрос в том, зачем класть ВЕСЬ или почти весь груз на дно? из утверждения "карасю нравится приманка, лежащая на дне" выводится следствие "поэтому на дно надо класть приманку", а не "на дно надо класть весь груз".

если на дне лежит много груза, то страдает чувствительность снасти и рыба должна при поклевке его перемещать, что может ее отпугнуть.

конечно, в таких экзотических приемах (когда на дно нужно или хочется положить много груза) дробление огрузки понятно зачем требуется, вы, собственно, все объяснили.

но классика -- это когда на дне лежит самое большее подпасок, а лучше и вовсе чтобы подпасок над дном, а на дне только крючок с насадкой и половина поводка. а основная огрузка подальше от дна, насколько позволяет глубина (в предельном случае, как, например, в матчевой ловле, основная огрузка и вовсе расположена в самом поплавке).

меня изначально интересовало, зачем применяется набранный из нескольких дробин груз именно вот в такой, классической, ситуации. тот же нормунд на махе применяет такую огрузку, но зачем, я понять не могу. болонка ладно, но мах?

Алекс!1
13.08.2022, 11:31
я вроде, вкурил зачем кладут оливку на дно. Раньше тоже практиковал. Потом отказался. На леске всего 1 груз- скользящая оливка, с ограничителем выше на см 20( уже походим к донкам и фидеру, с похожей оснасткой). Кладут груз на дно, делают натяжку чтобы на поплавок было удобно смотреть. Поводок около 15 см. Приманка на дне.
Любая поклёвка, то ли с сторону, то ли на подъём видна на поплавке как его утопление.
ПС: беру тайм-аут( неоднократно зарекался). Времени впустую уходит много на форумах. А у меня цейт-нот. С уваж.

Semperit
13.08.2022, 12:19
...меня изначально интересовало, зачем применяется набранный из нескольких дробин груз именно вот в такой, классической, ситуации. тот же нормунд на махе применяет такую огрузку, но зачем, я понять не могу. болонка ладно, но мах?

Отсутствие значимого точечного груза на леске позволяет более гибко менять презентацию наживки. Особенно наглядно это при ловле в проводку с поплавками типа стик. Распределяют весь груз вдоль, например, метрового отрезка (или большего) от начала поводка в сторону поплавка с равными интервалами или с нарастающим интервалом. Вся конструкция ведет себя, с одной стороны, более естественно в воде при проводке, а с другой стороны при падении в воду и опускании наживки. Кроме того, значительно легче управлять положением наживки в толще воды при проводке. Даже если большую часть дробинок собрать рядышком, то погружение насадки по сравнению с оливкой более плавное: поверхность у балка больше и сопротивление погружению больше. Поверьте, эффект есть и значимый. Я такую огрузку давненько подсмотрел у Алана Скоттерна в его роликах о ловле в проводку как махом, так и болонкой(матчем). Он применяет не дробинки, а так называемые сторцы: они очень классно самоцентрируются на леске и легко двигаются. Но суть не меняется от этого. Ставьте дробинки.
Ну вот в этом ролике гляньте о такой огрузке [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

Semperit
13.08.2022, 12:22
...я вроде, вкурил зачем кладут оливку на дно..

Совершенно верно. Якорение оснастки обеспечивается и наживка на дне. Например, при ловле леща на речке.Оливку можно брать хоть 100г весом, она не влияет на чувствительность снасти.

Eger21
31.12.2022, 09:49
Розкидайте важки пропорційно від поплавця до повідця: однакові важки, однакова віддаль між ними. Якщо, звичайно, ловите махалкою. При правильному закиданні, коли волосінь витягується до кінця в одну лінію і є продовженням вудлища, гачок з приманкою повільно опускається у товщі води і магічно діє не тільки на уклію, а й на мешканців придонної області, приміром, плотву чи рибця, можливо - плоскирку. Років з вісім, як влаштував із важків гірлянду і не жалкую. З часом перестав використовувати дробинки: розплескую їх молоточком на пляцки і завертаю на волосіні. Така форма важка менше травмує тонку волосінь, відтак - довше служить оснастка.

reddevil
20.01.2023, 18:07
Розкидайте важки пропорційно від поплавця до повідця: однакові важки, однакова віддаль між ними. Якщо, звичайно, ловите махалкою. При правильному закиданні, коли волосінь витягується до кінця в одну лінію і є продовженням вудлища, гачок з приманкою повільно опускається у товщі води і магічно діє не тільки на уклію, а й на мешканців придонної області, приміром, плотву чи рибця, можливо - плоскирку. Років з вісім, як влаштував із важків гірлянду і не жалкую. З часом перестав використовувати дробинки: розплескую їх молоточком на пляцки і завертаю на волосіні. Така форма важка менше травмує тонку волосінь, відтак - довше служить оснастка.
Якщо потрібно, щоб наживка повільно опускалась, то я теж так роблю - верховодка і плотва бере, як навіжена. Однак, працює лише при глибині до 1.5 метри, орієнтовно. І ще - якщо цікавить кількість, а не якість.
При більшій глибині 80% тягарців, решту опускаю практично до повідку, в іншому випадку, ловити з дна просто не буде змоги, наживка туди не дойде.

SemII
16.04.2023, 20:20
Подскажите, какая длина маховой удочки будет оптимальна, при условии что она будет одна! Спасибо!

_absh
16.04.2023, 20:38
Подскажите, какая длина маховой удочки будет оптимальна, при условии что она будет одна! Спасибо!
если так вот прям больше никаких уточнений, то я б сказал, что 6 метров, но при двух условиях: 1) чтоб там было реально 6 м, ну хотя бы 5.8; 2) вес самое большее 240-250 г, а сильно желательно меньше.

а так надо знать, где ловить (рельеф дна, глубина, препятствия за спиной и над головой), кого ловить, есть ли возможность выложить существенные деньги за правильную удочку. может оказаться, что и семерку надо брать, а может и наоборот 5 м лучше всего.

Vov4ick
16.04.2023, 21:38

5-6 метров. Я сторонник 5м, так как такая палочка будет существенно легче, чем 6м того же производителя и модели, при этом и длина приемлемая. Поплавочка в руках сидит много времени (во всяком случае у меня :)) и лёгкость ой как важна, иначе к вечеру будет запястье болеть. Кончик лучше взять средней жёсткости. Сильно мягкий мне не нравится, лучше контролировать силу подсечки самому, тем более леска немного тянется.

Если вам не хватает длины, лучше попробовать "подтянуть" рыбу ближе к себе за счёт прикормки.

SemII
16.04.2023, 23:34
С моделью определился, Flagman Mascot. А вот с длиной никак. Иногда возможна ловля с лодки, а там я думаю 6м будет многовато. Походу одним удилищем не обойтись!

Olex
19.04.2023, 16:36
Це залежить від рельєфу дна і глибини в місці лову. А також від об'єкту лову. В більшості випадків для лову з берега оптимально 6-7 метрів. Ну звичайно, якщо не ловити виключно верховодку.

Devianne
26.01.2024, 13:11
Маю brain phantom(7)+flagman armadale(5) махи. Але вони з китовим вусом, а іноді треба ловити серед трави, та більш агресивно тащити карася поки не чкурнув в траву(Дніпро).

Як вважаєте що буде краще для таких умов лову:

maver Ambra tls
maver Arthemix MX

Olex
27.01.2024, 12:37
Маю brain phantom(7)+flagman armadale(5) махи. Але вони з китовим вусом, а іноді треба ловити серед трави, та більш агресивно тащити карася поки не чкурнув в траву(Дніпро).

maver Ambra tls
maver Arthemix MX
Треба в карасів спитати, яка модель їм більше подобається:)
Ambra, звичайно. краща за Arthemix
А взагалі як на мене, Flagman Sherman Pro Pole New Generation на карася абсолютно достатньо.
А ще можна підшукати тубулярні вершинки для наявних вудлищ Phantom і Armadale і нових не купляти. Хоча для доповнення вашого арсеналу 6-ти метровка потрібна.

Devianne
28.01.2024, 03:19
Треба в карасів спитати, яка модель їм більше подобається:)
Ambra, звичайно. краща за Arthemix
А взагалі як на мене, Flagman Sherman Pro Pole New Generation на карася абсолютно достатньо.
А ще можна підшукати тубулярні вершинки для наявних вудлищ Phantom і Armadale і нових не купляти. Хоча для доповнення вашого арсеналу 6-ти метровка потрібна.

6-кі є globe new hunter та brain blast. Брейном саме ловив в таких умовах, але воно важкувате, тай хочеться спробувати мавер регласс)Але в живу в нас ніде подивитись на них.

treel
28.01.2024, 20:12

maver Ambra tls
maver Arthemix MX

Для ефективної боротьби з карасем у лататтях і траві Вам потрібно вудилище швидкого ладу. Ambra такого параметра не має.

Olex
29.01.2024, 09:48
Для ефективної боротьби з карасем у лататтях і траві Вам потрібно вудилище швидкого ладу. Ambra такого параметра не має.
Щодо Ambra здивований, вона що "шланговата"? Чесно кажучи, я її в руках не тримав, але судячи з параметрів подумав, що це достатньо висококласне вудлище, жорстке і з правильним балансом.
Arthemix трусив в магазині, не сподобалась. Але це була 7-метровка. А між 6 і 7 метровками однієї моделі, як правило, є достатня різниця. Ще більш разюча різниця є між 7 і 8 метровими варіантами. Тому вибір 8 метровки це точно муки, включно з фінансовими. Але це все важливо при лову з руки, тобто для спортсменів і лову на мормишку з кивком.
Але оскільки ми обговорюємо звичайний поплавок на карася, то моя думка - дорогі спортивні Maver-и для цього не обовязково. А вудлище рівня Arthemix можна купити і дешевше.

treel
29.01.2024, 20:46
Щодо Ambra здивований, вона що "шланговата"? Чесно кажучи, я її в руках не тримав, але судячи з параметрів подумав, що це достатньо висококласне вудлище, жорстке і з правильним балансом.
Arthemix трусив в магазині, не сподобалась. Але це була 7-метровка. А між 6 і 7 метровками однієї моделі, як правило, є достатня різниця. Ще більш разюча різниця є між 7 і 8 метровими варіантами. Тому вибір 8 метровки це точно муки, включно з фінансовими. Але це все важливо при лову з руки, тобто для спортсменів і лову на мормишку з кивком.
Але оскільки ми обговорюємо звичайний поплавок на карася, то моя думка - дорогі спортивні Maver-и для цього не обовязково. А вудлище рівня Arthemix можна купити і дешевше.

Maver Ambra TLS (до ребрендингу Maver Blade SL ) безумовно вудка високого класу, виготовлена на супер виробництві і з хорошого карбону, але в ніші топа-серединка: стрій середньо-швидкий? і баланс бажає кращого. Особисті враження.
Повністю згоден, що для лову карася в лататтях зовсім не обов'язково лізти в топ сегмент.

Olex
30.01.2024, 15:28
Ну, поняття стрій якийсь там середньо-швидкий чи швидкий для телескопічного вудлища великої довжини це не зовсім зрозуміле. З спіннінгами зрозуміло. А в фідерах вже відмовилися від цих понять, придумали собі "прогресивний стрій" і скрізь його тулять.
Дехто вважає, що для лову карася в складних умовах треба якийсь дубовий патик, щоб того карася одним рухом висмикувати з води і на берег викидати. Я так не вважаю.
Ще використовують під карася Bolo, оскільки вони жорсткіші ( але важчі) в порівнянні з Pole.

Olex
05.02.2024, 20:13
2 Devianne
Ну от і знижки в Флагмані для вас.
Крім Sherman Pro Pole NG є ще цікавий варіант, навіть дешевший, Grantham Pole ML 6м. Але там незрозуміло, який тип вершинки. В описі- порожниста, в характеристиках- китовий вус

Devianne
06.02.2024, 15:29
2 Devianne
Ну от і знижки в Флагмані для вас.
Крім Sherman Pro Pole NG є ще цікавий варіант, навіть дешевший, Grantham Pole ML 6м. Але там незрозуміло, який тип вершинки. В описі- порожниста, в характеристиках- китовий вус

шерман про поле без знижки)))) грентхем взагалі з китовим вусом явно не для того щоб карася з кувшинок виводити. У флагмана тільки один + - в нас є магазини і можна подивитись. З флагману наче тільки монтерей мах більш за все підходе для таких умов проте важить не набагато менше за брейн бласт,яким я ловив. флагман це не регласс))))

Olex
06.02.2024, 20:04
шерман про поле без знижки......важить не набагато менше за брейн бласт
Не зрозумів.
Flagman Sherman Pro Pole New Generation 6м
3300 грн. -30% 2310 грн.
Достатньо легке, навіть якщо про 179 гр. Флагман прибрехав ( це в нього звична справа), все рівно буде менше 200 гр. А в Brain Blast 6м заявлено 288 гр.
У Флагмана Cast Master 6 м за 900+грн. важить 260 гр.
А в Grantham Pole ML таки монолітна вершинка.
Ну звичайно Флагман це не Maver, але є думка що на карася Maver не обов'язково

Devianne
07.02.2024, 10:36
Не зрозумів.
Flagman Sherman Pro Pole New Generation 6м
3300 грн. -30% 2310 грн.
Достатньо легке, навіть якщо про 179 гр. Флагман прибрехав ( це в нього звична справа), все рівно буде менше 200 гр. А в Brain Blast 6м заявлено 288 гр.
У Флагмана Cast Master 6 м за 900+грн. важить 260 гр.
А в Grantham Pole ML таки монолітна вершинка.
Ну звичайно Флагман це не Maver, але є думка що на карася Maver не обов'язково

[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] зараз 3300. Стосовно каст мастера - він дешевший за бласт, але стрій прогресивний. Для лову посеред трави карася де треба форсувати краще швидкий лад. Grantham Pole ML - надто тендітна як на мене для цих умов. Звичайно для карася мавер не обовьязково, але я ловив на брейн бласт, хочется легшої і більш якісної вудки. Можливо щось типу Tica Wonder/ Powerful , але не знаю який там лад і в Запоріжжі вживу подивитись такі вудки ніде.

treel
07.02.2024, 12:46
Цього літа шукав вудлище під такі самі умови: латаття-карась-можливість управлінням снастю (правда йдеться про лов з човна - тому 5-ка). Перетрусив все, що можливо, і в результаті з урахуванням параметрів (швидкий лад, "жорсткість", не космічна вартість) було два кандидати:
- Flagman Mantaray Elite Medium Strong Pole;
- Tica Powerful (не NEO);
Взяв Mantaray, реальність виправдала очікування.

Tica дуже гарні вудилища, маю в арсеналі 7-ку і 8-ку (Tica Exclusive), шалені. Але стосовно карася Mantaray все ж таки швидше, жорсткіше, дешевше.

Olex
07.02.2024, 13:30
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] зараз 3300.
Не знаю. не знаю. За вашим посиланням я чітко бачу ціну 2310 грн. по акції. А 3300 грн. це ціна без акції. І ці вудлища є в усіх 3-х магазах Флагмана в Запоріжжі. Можете зайти і потрусити.
Brain Blast - це дуже бідно по характеристикам і не дуже бюджетно по ціні. Можливо вона й жорстка, тому що вага 288 гр. при довжині 5.60 м
Mantaray Elite це достатньо застаріла модель і я впевнений. що вона програє Sherman Pro NG. Хоча, виходячи з ціни, можна брати. Але її не потрусиш, вона відсутня в офлайн-магазинах.

Olex
07.02.2024, 22:19
Поправка щодо Mantaray Elite.
Я дивився Mantaray Elite Medium Strong Pole, про яку написав treel і вона мені не дуже впала в око. Але ще є Mantaray Elite ML Pole з дуже приємною для 6-ти метровки акційною ціною 1800+ грн. І її можна потрусити в Запоріжжі. У цієї моделі є 2 переваги: збільшена довжина комлевого коліна 140 см і зменшена кількість секцій - 5. На мій досвід така порізка бланка дуже позитивно впливає на баланс і жорсткість. Вага заявлена більша ніж у Sherman Pro NG, але тут треба зважати на маніпуляції Флагмана з даними ваги вудлищ. Для одних моделей він вказує більш-менш правильно, а для інших пише занижену вагу. З цим я стикався на вудлищах Маscot, реальна вага більша на 15-20 гр. До речі, на мою думку, Sherman Pro NG і Маscot це однакові вудлища з одного заводу з різними вершинками.
Інколи інформацію про реальну вагу можна прочитати в відгуках. Про вагу Mantaray Elite ML Pole 6 м відгуки мовчать. а от про 5 м людина написала 132 гр замість 116 гр. , тобто +16 гр. значить 6 м буде не більше 220 гр.. що дуже добре для такої ціни. Тим більше. що лишній матеріал повинен збільшити жорсткість і міцність вудлища. Карбон у Mantaray Elite і Sherman Pro NG однаковий - 30Т. Ну зрозуміло, що препреги різні. Ще у Sherman Pro NG скоріше всього більш жорстка вершинка, діаметр кінчика 1.5 мм проти 1.2 мм у Mantaray Elite ML.
Так що моя рекомендація - вперед в магазин Флагмана і вибирайте між Mantaray Elite ML і Sherman Pro NG.

Devianne
08.02.2024, 08:53
Поправка щодо Mantaray Elite.
Я дивився Mantaray Elite Medium Strong Pole, про яку написав treel і вона мені не дуже впала в око. Але ще є Mantaray Elite ML Pole з дуже приємною для 6-ти метровки акційною ціною 1800+ грн. І її можна потрусити в Запоріжжі. У цієї моделі є 2 переваги: збільшена довжина комлевого коліна 140 см і зменшена кількість секцій - 5. На мій досвід така порізка бланка дуже позитивно впливає на баланс і жорсткість. Вага заявлена більша ніж у Sherman Pro NG, але тут треба зважати на маніпуляції Флагмана з даними ваги вудлищ. Для одних моделей він вказує більш-менш правильно, а для інших пише занижену вагу. З цим я стикався на вудлищах Маscot, реальна вага більша на 15-20 гр. До речі, на мою думку, Sherman Pro NG і Маscot це однакові вудлища з одного заводу з різними вершинками.
Інколи інформацію про реальну вагу можна прочитати в відгуках. Про вагу Mantaray Elite ML Pole 6 м відгуки мовчать. а от про 5 м людина написала 132 гр замість 116 гр. , тобто +16 гр. значить 6 м буде не більше 220 гр.. що дуже добре для такої ціни. Тим більше. що лишній матеріал повинен збільшити жорсткість і міцність вудлища. Карбон у Mantaray Elite і Sherman Pro NG однаковий - 30Т. Ну зрозуміло, що препреги різні. Ще у Sherman Pro NG скоріше всього більш жорстка вершинка, діаметр кінчика 1.5 мм проти 1.2 мм у Mantaray Elite ML.
Так що моя рекомендація - вперед в магазин Флагмана і вибирайте між Mantaray Elite ML і Sherman Pro NG.

Mantaray Elite ML і Sherman Pro NG(c) Шерман - стрій прогресивний а ніяк не шивидкий і жорсткий. Мантерей цікавіше, буду думати.

Olex
08.02.2024, 21:09
Mantaray Elite ML і Sherman Pro NG(c) Шерман - стрій прогресивний а ніяк не шивидкий і жорсткий. Мантерей цікавіше, буду думати.
"Жорсткий стрій" - такого не буває. Жорстким може бути бланк. При цьому жорсткість бланку не означає обов'язково "швидкий стрій".Спінінгісти це прекрасно знають. Жорсткий бланк - це або додаткова вага або високомодульний карбон.

Olex
12.02.2024, 12:54
2 Devianne
Так що, щось вибрали? Похваліться

Devianne
13.02.2024, 15:29
2 Devianne
Так що, щось вибрали? Похваліться
вирішив дочекатись сезону.В нас ізза подрива дамби дуже впала вода нижче греблі гес, так що може не буде тих місць де потрібна така вудка.Тіка скоріш за все.

Алекс!1
27.02.2024, 15:50
Давно махом не занимаюсь (онли спиннинг). В 2000-х купил 2 штуки:
1. Flagman Espirit 600 і
2. Flagman Espirit 500.
По 1. Строй заявлен как средне-быстрый. Я б сказал, фаст или даже экстра-фаст. Графит: IM-12, 6 section, 131 см -в собранном виде. Вес 245 гр. Вершинка полая. Баланс не плохой, но у 5-ки-идеальный. Выпуск прекращён сейчас. Но у Флагмана видел в современных моделях, что-то похожее. На карася, думаю, оптимально нужна 5-ка. Я 6-й ( и 5-ловил) карася, карпа, плотву. Жёсткость позволяет продрать через траву.

Olex
28.02.2024, 16:05
Взагалі-то оптимальна довжина махового вудлища вираховується просто - чим довше, тим краще. Не залежно від риби. Тому свідчення- маса вимосток, які споруджуються рибалками на берегах водойм. І в першу чергу вони призначені для лову маховими вудками. Але ця "оптимальність" вступає в протиріччя з самим вудлищем, яке з ростом довжини стає незручним для лову і дорогим. Тому приходиться обмежувати свої "хотєлки" щодо довжини.
Насправді 5-ти метрова махалка це ні про що, практично будь-який бюджетний китайський виріб ляже в руку. А от з 6 метрів вже починаються відчуття, що все не так просто.

Olex
28.02.2024, 20:42
Баланс. або правильний розподіл ваги вудлища по довжині.
На це впливає геометрія колін: конусність, товщина стінок і порізка колін. Чим довше комлеве коліно, тим буде кращий баланс. У 6-метровки комель повинен бути не менше 130 см, у 7-метровки - 135 см, у 8-метровки - 140 см. Подовжений комель збільшує вагу вудлища, але цим приходиться жертвувати.
Ще позитивно на баланс і на вагу впливає зменшена кількість колін. Наприклад 6-метровка має 5, 7-метровка- 6, 8-метровка - 7 колін

Алекс!1
29.02.2024, 07:24
Вибачьте. Але довжина вудки- це справа особиста, для кожного.
Я не купуватиму 8-ку спецом до карася. Так і до штекера 11-13 метрів вже не далеко. А 8 м, щоб закинути на 14 м (8+6 і 2 м на спуск). Краще візьму болонку, або матч. Чі взагалі на донку.
На 5 м прикормив на відстані 8м( в бішисті випадків ловлю на перловку, і ії використовую як прикорм). На 8м я ще можу рукою закинути перловку. А от з 6-й вже важко до поплавка. Особливо коли вітер на мене( рогатка вже потрібна).

Olex
29.02.2024, 22:27
Я і не пропонував вам купляти 8 -метрову махалку і згоден. що кожний вибирає довжину під свої умови. Я ловив карасів 2-метровою вудочкою в вікнах в очереті. Але одне але, я стояв не на березі, а вимостці довжиною десь 8 м.
8-метровка махалка це специфічне вудлище і достатньо недешеве. якщо воно воно має задовільні характеристики. І не у кожного бренда воно є. Наприклад у Флагмана є тільки Mascot 8 м, але назвати його задовільним і рекомендувати до покупки важко. А от 7-метровку вже можна вибирати. А якщо є непогані 7-метровки, то в цих модельних рядах 6-метровки взагалі без питань. Щодо 5-ти метровки на карася, то я взагалі не бачу що там обговорювати, просто купуєш за скільки не жалко.

Olex
04.03.2024, 13:48
Ще про махові вудлища від Флагмана.
В першу чергу нас в характеристиках вудлищ цікавить вага і реальна довжина. Це начебто можна почитати на сайті, але тільки про вагу. Про довжину Флагман пише тільки номінал, 6 м чи 7 м. Якщо задати питання про довжину там же на сайті, інколи можна одержати відповідь. Але от вказана вага нерідко не відповідає дійсності і зрозуміло в яку сторону.
Для прикладу Mascot Pole. 7-метровка заявлена вага 229 гр. в реальності під 250 гр. 8-метровка, заявлено 298 гр ( флагмановці не полінувалися виписати с точністю до 1 гр, могли написати 300 гр.) Феноменальна вага як для 8 м з такою ціною, але насправді 330 гр. Правда з довжиною більш-менш нормально, мінус 15 см від номінала. До речі, не сумніваюсь, що така різниця в вазі і у Sherman New Generation, оскільки це копія Mascot-а ( тільки різні вершинки). А от у Sherman Sword Pole реальна довжина мінус 40 см, як пише народ.
Ну правда з довжиною "чемпіоном" є Brain Blast Pole, 7-метровка має довжину 6.3 м. Але продавець це чесно вказує в характеристиках.
Ще згадав про одну махалку Флагмана, здається Scorpius, 7 м. Спочатку важила 370 гр. і мала довжину 680 см, а через кілька років стала важити 400 гр. і мати довжину 660 см. І це було абсолютно інше вудлище, якщо потрясти в руках.
Так що в випадку походу в магазин за махалкою, беріть рулетку і точні ваги. А покупцям в інтернет-магазині можна тільки поспівчувати.

Кузьмич
24.05.2024, 10:50
Хочу купити вудку для ловлі карася 7 м, подадьте на що подивитися в ціновому діапазоні до 100 дол., але чим меньше тим краще.
У Флагамана купа моделів що б розібратися треба півжитя... Які моделі варто подивитися. Може ще якись бренди?
І ще питання для крупного карася що краще звичайний кінчик чи кітовий вус?

Ruma
24.05.2024, 19:01
Хочу купити вудку для ловлі карася 7 м, подадьте на що подивитися в ціновому діапазоні до 100 дол., але чим меньше тим краще.
У Флагамана купа моделів що б розібратися треба півжитя... Які моделі варто подивитися. Може ще якись бренди?

Взів собі GC Sintez pole 6.00м є в них і 5 метрів і 7. Дуже задоволений, карпа на 2,85 хвилин за 5 викачав, жилка на основі 0,25 на поводок 0,2.
Вудка легка та зручна, брав у Фішхантері [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
але бюджет трошки більший

Olex
25.05.2024, 22:39
GC Sintez Pole хороша вудочка, але дороговата. У Флагмана є вудлища з такого ж високомодульного карбону 40Т. Наприклад Tregaron. Я би взяв Tregaron Pole, а не Tregaron Medium Strong, хоча він важчий. але це означає більш товсті стінки бланка і зміцнені стики. Також в цій моделі тубулярна вершинка, а в Medium Strong - монолітна гнучка.
Щодо типу вершинки, мені більш подобаються монолітні, але це індивідуально. Монолітна верщинка дозволяєте ловити більш легкими і тонкими оснастками. Більшість віддає перевагу тубулярним, особливо на карася.
Також тубулярну вершинку простіше підібрати в випадку поломки. Взагалі-то ідеальний варіант - дві вершинки. Купуєте з монолітною, а тубулярну докуповуєте.
Ще з топу Флагман пропонує Grantham ML Pole по привабливій ціні, але це чисто спортивне вудлище. Також довжина комля 130 см трохи замала для правильного балансу. Наприклад у Sintez Pole ця довжина 143 см і це дуже добре. Хоча можливо мала вага і правильна геометрія колін Grantham виправляють ситуацію. Але знову монолітна гнучка вершинка.
Хоча на карася можна купити і більш бюджетне вудлище з карбону 30Т. Воно буде дещо важче, але, я вважаю, якщо не ловити з руки це не критично.

_absh
25.05.2024, 23:28
а в Medium Strong - монолітна гнучка.
не. во всяком случае, в моем экземпляре (где-то 2017-2018 год) она полая. но, может, с тех пор поменялось что-то.

но да, medium strong крупного карася хотя и выдержит, но брать ее целенаправленно под ловлю крупного, пожалуй, не лучшая идея. лучше что-то на один шаг помощнее.

а так отличная удочка с хорошим строем и притом с почти честной длиной (по крайней мере medium strong): при заявленных 7 метрах реальная длина 6.94 (или может 6.96, точно не помню).

treel
26.05.2024, 11:03

На сьогоднішній день є дуже приваблива пропозиція флагмана – розпродаж Flagman Grantham Pole ML 7м. Це не реклама, просто констатування смішної ціни за 7 метрів.
З приводу кінчика вудлища - на великого карася краще тубуляр, особливо в лататтях і траві. На чистій воді солід, тому краще мати в арсеналі обидва види першого коліна.

Кузьмич
28.05.2024, 09:09
Дякую всім за поради. З другого заїзду купив у Флагмані 7 м Cast Master Pole New...

Olex
28.05.2024, 09:32
На сьогоднішній день є дуже приваблива пропозиція флагмана – розпродаж Flagman Grantham Pole ML 7м.
Тут не все так просто. Такий розпродаж плюс наявність у всіх магазинах, говорить що вудлище продається не дуже добре. Наприклад Tregaron Pole TRGP700 в киівських магазинах відсутній ( в інтернетмагазі є), тобто не потрусиш. Цей Grantham і Tregaron Medium Strong TRGMS700 - це легенькі спортивні вудлища, які розраховані на дуже акуратну експлуатацію і можуть довго не прожити при неакуратній. І, частіше всього. причина буде не в рибі, а в риболові.
.... да, medium strong крупного карася хотя и выдержит, но брать ее целенаправленно под ловлю крупного, пожалуй, не лучшая идея....
Насправді будь-якого карася витримає, карась не така вже сильна риба. А от від поломки. якщо вчепиться той же короп, запобіжником є товщина повідця.

Загальні рекомендації
1. Не гнатися за вагою, а віддати перевагу більшій товщині стінок і зміцненим стикам
2. Перевірити баланс, причому не з точки зору тримання в руці, а можливості закидання оснастки бажаної ваги. Причому з урахуванням вітру. Тому напевно, купити вудлище яке сподобалось в магазині і бігом на воду тестувати закидання. Не сподобалось, повертаєте вудлище і берете інше. Можна купити відразу два, потім одне повернути.
3. Ну і перевірити реальні довжину і вагу, тому що у Флагмана це величини не стабільні.

Olex
28.05.2024, 09:41
Дякую всім за поради. З другого заїзду купив у Флагмані 7 м Cast Master Pole New...
Дивно. Такого вудлища у Флагмана немає. Може все таки не 7, а 6 м, якщо Cast Master Pole. До речі, дуже адекватний вибір бюджетної 6-метровки на карася. Чи може мова про Sherman Pro Pole New Generation 7м? Теж хороший вибір надійного вудлища на карася. У нього дуже правильна конструкція, як сказав один експерт - подібна до вудлищ заводу Реглас. Можливо тільки ціна трохи завищена, як для для вудлища з карбону 30Т.

Кузьмич
29.05.2024, 15:18
Дивно. Такого вудлища у Флагмана немає.
Вибачайте, помилився, схожа кольорова гама ;) купив насправді Flagman Legend Medium Strong Pole 7м
До речі, сьогодні, з другої спроби, обловив - карась на 750 гр - вудка довзоляє контролювати рибу... Спочатку поставив поплавець 3 гр закид через низ не дуже комфортно, сьогодні поставив мавер 4 гр закидати зручно

Alexs69
28.02.2025, 09:05
Щось мало руху...хоча, я не знаю більш традиційної рибалки ніж махова вудочка.. Можна , на жаль, залишитися на нулях з фідером, спіном і т.і , а ось залишитися без риби на махалку- потрібно постаратися. Перейдемо до питання: є shimano exage te 2-700, speedmaster te 2-700 .... пропонують абсолютно нову shimano fireblood te 2-700. Товариство, хто має досвід з fireblood? Їх вже років з 20 не випускають, маю у арсеналі подібні палки, але пройти повз такої принади не можу. Хтось ними ловить? Дякую

treel
28.02.2025, 10:22
Ловив тільки спідмастером, але трусив усі три.
Файєрблуд безумовно вище за характеристиками та відчуттями, ніж exage та speedmaster. Взагалі Файєрблуд вважався верхнім топом у лінійці Шимано після Антареса - тому на мій розсуд треба брати! :spin:
А скільки просять зараз за таке вудлище?

Alexs69
28.02.2025, 17:28
Біля 300 уе... але, як на мене, на потрясах speedmaster зліший. Fireblood- щось проміжне між speedmaster і exage. Але на рибалці немає можливості випробувати. Але палка класнюча...справжніх 7 метрів ( без 4 см ), вага 190 ( реальна) і доволі " суха " ( до останніх двух колін ). Буцімто і не треба, але більше їх немає....і не буде.

treel
28.02.2025, 21:39
Біля 300 уе... але, як на мене, на потрясах speedmaster зліший. Fireblood- щось проміжне між speedmaster і exage. Але на рибалці немає можливості випробувати. Але палка класнюча...справжніх 7 метрів ( без 4 см ), вага 190 ( реальна) і доволі " суха " ( до останніх двух колін ). Буцімто і не треба, але більше їх немає....і не буде.

На смак та колір товаришів немає... Можливо Speedmaster трохи на іншу аудиторію орієнтований.

Alexs69
04.03.2025, 12:43
Що ж...придбав. Суперова річ! Дійсно, краще за вагою, відчуттям і т.і. за speedmaster. Реальна вага 172гр на 696 см!

treel
04.03.2025, 15:27
Я вітаю Вас!
Трохи бентежить дуже велика різниця по вазі вудилища між каталогом і Вашим зважуванням. Різниця 19гр - забагато для похибки.:158:
1001478

Alexs69
04.03.2025, 17:39
Дякую. Навіть і не знаю, що Вам відповісти...ваги доволі точно виставив ( є гирьки ). Частіше буває навпаки + 10...20гр. Тіка 7 екс. важить доволі точно ( +2гр ). Але там не вистачає біля 20 см.

Alexs69
04.03.2025, 17:44
Хм...ваги брешуть). Ось що показує ювелірка

treel
04.03.2025, 21:18
Хм...ваги брешуть). Ось що показує ювелірка

За вагою це попадання. У той час (та й донині) фаєрблуд 7м був єдиною "європейкою", яка була менше 200 грам.
У мене Тіка екс. 7м – 692 см і 226 грам. найбільш бомбезне вудлище.:spin:

Alexs69
04.03.2025, 21:46
Тіка екс - дуже гарна палка. Найкращі від неї вспомини...продав років 5-6 тому, і шкодую. Сам не знаю навіщо продав, тепер і близько немає за ті гроші . На ній спокійно можна зупинитись. З тіки залишився тільки поверфул 6 метрів. Але вже його не продам , купив його ~ в 2010 році більше ніж за 100уе....30-40% рибалки з ним. Ще була tica wonder 6m , доволі крепка палка, брав карася 300гр в руки )

Alexs69
04.03.2025, 21:57
До речі, зайшов у Флагман, потрусив пару махів. 6 -6 метрові доволі гарні ( якщо не брати до уваги нестачу довжини ): 7 метрові....хай вибачать користувачі , то ще ті дрова. Не розумію, навіщо вони здалися , якщо є Тіка? Так, дорожче ( і набагато ) але сім метрів вже потребує розуміння і досвіду . Краще посидіти на гарних 6 м. і зібрати на гарну 7.Моя думка

treel
05.03.2025, 11:01
До речі, зайшов у Флагман, потрусив пару махів. 6 -6 метрові доволі гарні ( якщо не брати до уваги нестачу довжини ): 7 метрові....хай вибачать користувачі , то ще ті дрова. Не розумію, навіщо вони здалися , якщо є Тіка? Так, дорожче ( і набагато ) але сім метрів вже потребує розуміння і досвіду . Краще посидіти на гарних 6 м. і зібрати на гарну 7.Моя думка

Підтримую з приводу вудлищ Флагмана 7м, хоча у них була непогана Трегарон. Бачив у магазині стоїть на розпродажі за 100 уе, за такі гроші – дуже гідно.

_KII
14.04.2025, 15:51
Привіт
Треба знайти друге коліно на Elite Alliance Champion Pole 6,0м або альтернативу. Куди звернутись?

treel
15.04.2025, 09:14
Привіт
Треба знайти друге коліно на Elite Alliance Champion Pole 6,0м або альтернативу. Куди звернутись?

Знайти 2 коліно на сучасні вудилища проблемно, а на "ветеранів" напевно нереально.