Показати повну версію : ОТЧЕТЫ О РЫБАЛКАХ ч.2
сезон УЛ-та, с лодки был открыт удачно,много поклевок,много сходов,один был грандиозным,даже не успел испугаться 3-5 сек звука фрикцыона и воб в корягах,но так же и остался с рыбой,жаль только во время сплава потух мой старый недоношеный самсунг,так и не заснял всю красоту природы. с фаворитов по вобам оказался жакаловский чабик минов в черном цвете,он покосил многих окуней не большого голавлика и того пацанчика который его затянул в корчи,так же отметился мой "самурай" (это я так называю риджика35 в кислотном цвете,который всегда чет дай уловит) который под занавес рыбалки на мелководье выцепил щюпачка на 800 гр. Вообщем сплав у меня удался,в отличии от моего товарища которы ловил ток на вобы 10см +, Ультра Лайт рулит :129:
@ndrey k
13.06.2018, 18:16
Перепрошую, а що це за хєрня із рибою на кукані в ультралайтових звітах?!
:mad::mad::mad:
Андрюха,то махни один раз шаблюкою,як ти вмієш;)
рыба после дневного "турне",пойдет на сушку, вид конешно не товарный уже,так как фоткал дома.:Smile054:
п.с. или не можно выставлять фото с куканами?
рыба после дневного "турне",пойдет на сушку, вид конешно не товарный уже,так как фоткал дома.:Smile054:
п.с. или не можно выставлять фото с куканами?
Правилами це не заборонено,але коли зароджувалась УЛ гілка,було досягнуто мовчазної джентельменської угоди " мертву" рибу не викладати на загальний огляд.
Тим більш,тут завжди дотримувались принципу,впіймав-відпусти.
Хоча,все тече,все змінюється.
Правилами це не заборонено,але коли зароджувалась УЛ гілка,було досягнуто мовчазної джентельменської угоди " мертву" рибу не викладати на загальний огляд.
Тим більш,тут завжди дотримувались принципу,впіймав-відпусти.
Хоча,все тече,все змінюється.
я с вами согласен, но так как люблю поесть рыбку, беру только для еды,и тех размеров, считаю :купил в магазине -поддержал браконьера.
aleks aleks
14.06.2018, 17:29
я с вами согласен, но так как люблю поесть рыбку, беру только для еды,и тех размеров, считаю :купил в магазине -поддержал браконьера.
Та бери на здоровье)! Фото мертвой рыбы не пости!
... Я уже несколько раз это писал, что на сколько спиннинг многогранный, несколько дней тому мы с товарищем долбили 25-тками русло Днепра на предмет трофейного судака или сома, а сегодня у меня в руках легкое ареа удилище и махЭнькая катушка и 0.3 смол гейм.
Малая речка, я-бы даже сказал микро-микро речка, но и там есть жизнь, люблю я ее, в ней есть что-то свое родное уже, как будто первое свидание.
Уровень воды низкий но главное есть рыбка, хоть и не крупная, первая локация пляж с заливом и глубиной, много мелкого окуня, в рамках пару полосок, хвос и два испуганных глаза )))
В данной речке есть практически вся рыбка которая обитает и в больших реках, на очередной точке заработал сход щучки, которая оставила свой автограф на моем ушастике, но зато окуня не когда не подводят, клюют и довольно не плохо, а кормил я их - Reins ringer shad.
Времени у меня было не много часа 2 на рыбалку и на дорогу пол часа, но хотелось успеть проверить все свои любимые места потому на точках не залипал, а на голавлиных быстринах я поймал парочку окуней на Jackall Mitts.
Быстро вечерело а желание поймать голавля было велико, в сумерках лучше всего использовать яркие вертушки или микро колебалки - Jackall Tearo 1.3g, в оранжевом исполнении подошла просто идеально.
На дворе уже было практически темно, а он клевал, пришлось здорово попрыгать по камням, стоял лобастый очень локально, точка метр на метр, правильно забросил сразу следовала поклевка, на ямках я юзал - Smith Drop Dia 29mm 3.0g, и даже не смотря на не большой формат реки и самой рыбы, он с аппетитом ее атаковал.
В перекатах или даже их можно назвать микро быстрины стоял и окунь, приманки те-же, но рыбка бойкая ведь она живет на струе.
Рыбка была активная буквально 10-15 минут сумерек, принесли не больше всего поклевок и сходов, чем в светлое время дня, был очень удивлен поимкой очень маленького голавлика, таких я не ловил и даже не видел))) Но он клюнул, как взрослый с поклевкой!
Вот такая у меня была вечерняя рыбалка, динамичная, я поймал пять голавликов + сходы и удары, и больше 10-тка окуней, удар щуки со сходом.
Это был еще один день из жизни увлеченного рыболова на очень красивой малой реке, он точно в зачет жизни не идет.
Всем спасибо за внимание, все отпущено.
С ув. Юрий Вознюк.
Так уж сложилось, что этим летом рыбацких вылазок было критически мало:( Как раз сегодня, таки удалось добраться к воде:ura:
И пусть ловля была не долгой, а водоем(как и его обитатели :D) не велик - позитива набрался на пару недель :)
Всем правильным рыбалям НХНЧ!!!:spin:
МонголШуудан
26.08.2018, 21:39
Пару часов с 7.00 - 9-00. В районе Новоселок силикон в размере 2"+ ушастик 4 грамма принес не большого судака. Так же рабочий мидж нашел окуня, и просто огромного щупака )))
... Только я могу умудриться заболеть летом да еще с кашлем и температурой под сорокед, ну что есть то есть, сегодня уже легче, не большая помощь по дому и Юрка нос потопал на дикую речку в руках аренка до 5-ти и микро монтажи от 0.5 грамм и до 3 грамм максимум.
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Сегодня хотелось сделать максимальный акцент на окуня, используя микро приманки и вальяжные проводки, а там уже что попадется, окунь сразу себя проявил на весе в 1 грамм и уже легендарная приманка для полосатого и не только, это select javik приносила рыбу за рыбой.
Окунь был буквально на всех точках, на мелководных участках реки и на ямках, на течении, и в самом перекате.
Подойдя к перекату увидел то от чего я воздух вдохнул, а выдохнуть было сложно, на перекате стоял голавль явно за 1 кг, я думаю около 1.5 кг как минимум, таких больших лобастых я еще не видел, приятно что в реке есть еще такие красавцы, достал фотик засуетился и он уплыл в яму от созданного шума ...
Был один такой год что в реке было очень много щучки, особенно мелкой, за рыбалку удавалось поймать около 7-10 штук за выход 2-3 часа, в этом году щука была тоже в уловах, но гораздо меньше, а вот окунь, это просто капец, его реально много и это радует.
Не обошлось и без нюансов, вытащил и порвал сетку, рыбы в ней не было, это радует, но люди уже вообще осатанели, такая красивая крошечная река и сетка (((
Не смотря на микро монтажи и приманки попадались и приятные окуньки для легкой снасти, 0.14 поводок fc siglon , 0.3# ниточка, таких окуньков ловить один за одним одно удовольствие.
В течении этого сезона классно работает одна из приманка это рак Jakcall Vector Bug 2.5, он и ранней весной меня выручал, и на съемках в Дельте Днепра ловил окуней, и что характерно на Днепре (квх) на больших глубинах выручал и даже на малой реке и красный груз от Днипро Свинец, принес сегодня приятного окуня, совпадение не думаю )))
Двух часовая рыбалка пролетела очень быстро, приятно провел время на малой реке, спасибо тебе дикая река за хорошую окуневую рыбалку.
Все отпущено.
С ув. Юрий Вознюк.
Традиційно без фото, але поділюся. Поїхав в недільку на одну гірську річечку без особливих сподівань, проте з надією. І як показав результат - не дарма! Чи то зариблення дає результати, чи просто мені так фартонуло, але за якихося п'ять годин потримав більше 10 пстружків на другому кінці жилки (не в руках!) і одну в руках, коли діставав з сітки. Рибка стояла всюди і ніде, чітких орієнтирів не знайшов. Мав два комплекти з собою - стрімовий дрючок під воблери і еріа-зубочистку під коливалки/вертушки. Стрімовий так всю рибалку і проносив, та як рибка була невелика (десь до 150 грам). Всю піймав на вертушку (одну, яку одразу вчепив на пробу, так всю рибалку і проловив) - щось від Флагмана з безбородим гачком. Доречі по робочим характеристикам так собі, не одразу заводиться, іноді залипає, але подарунок від дружини :D
Задоволення отримав море, після дощів і паводків русло змінилося кардинально, це тепер вже зовсім інша ріка. Рибка є, навіть пару кленів піймав там де їх ніколи не було. Якби хлопаки ще сітки б не ставили - взагалі був би рай. Якось так, осінній сезон пструга можна вважати відкритим!
Искали окуня,ну так почти и не нашли,ели наковырчли с десяток ладошечного,не хотел он кушать,ну зато влетел бонус в виде щучки на 1.5кг.,повезло,что взяла за краешек губы,а то бы флюр 0.14 отгрызла бы на раз.Чем ловил,и на,что все на фото.
Немного погулял по речке практически в городской черте,
на маньячку меленький, на микруху покрупнее :)
Коротко результати - самий вдалий виїзд на форель за 2 роки, що я почав полювати на цю рибку. Їхав на тестування подарованих дружиною хендмейд воблерків та розвідку нового потічка, по приїзді який виявився мутнуватий і безрезультативний. Переїзд в пошуках чистої води вивів на інший струмок де я просто відірвався по повній. Жаль воблери не обрибилися у зв'язку з відсутністю глибини, але покльовки були :)
Найбільша рибка (на фото) мала довжину трохи більше за чобіт 43го розміру.
В последние дни бабьего лета съездили на малую речку. С утра брал окунь, потом вышло солнышко и проснулся голавлик и жерешки. Рыбки было много - вся уплыла подрастать. Надеюсь, что сезон еще не закрыт :) , а эта рыбалка удалась.
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
Взяв пару вихідних днів, і поїхав шукати його, тайменя! І знайшов, правда невеликих (найбільший на фото). Знаходив і великого, але він був один, та нажаль, поплив із пірсінгом. Для себе зробив пару висновків:
1. Хто шукає - той знайде
2. Не вірте місцевим!
3. Без відповідного захисту, через пару років вже тільки на фото можна буде побачити таку рибку.
4. УЛ-снасті для такої рибки треба підбирати правильно
Danil333
24.10.2018, 22:32
Шли последние теплые деньки осени, солнце баловало все живое своими яркими лучами. Казалось, все замерло, впитывая в себя и накапливая перед похолоданиями последнее тепло. В те чудные дни, мне и поступило предложение посетить один из водоемов с целью половить карпа на попла-поппер. Отказаться было нереально, все сопутствовало хорошей рыбалке: погода, информация о клеве, да и тот факт что в поездке будет учавствовать експерт по поплакарпфишингу говорил лишь об одном - надо ехать.
Вообще, мне еще не доводилось ловить карпа на попла-поппер и на первый взгляд мне показалось что поплакарпфишинг - это уж очень спецефическое название. Но как оказалось, сам процес намного более спецефичен названия.
1. Сначала нужно найти чмокающего по поверхности карпа. Когда пред тобой огромные водные просторы, то задача еще та, скажу я вам.
2.Потом нужно к нему подкрастся. Не важно что находится между рыбаком и карпом сплошные заросли колючек, поваленные деревья или ежевичные плантации вперемешку с крапивой (это вообще ад - одни тебя хватают за ноги, а вторые жалят). Важно только то, что преодолеть это все нужно издавая шума не больше, чем когда проходишь босеком по ковру. И вот, наконец безшумно пробравшись сквозь это все и не выпуская из виду карпа, на корточках подкрадываясь к урезу воды случайно наступаешь на небрежно брошеную пластиковую бутылку. В этом всем напряжении шум от такой оплошности подобен сработавшей мине. Да и еффект тоже - все заветные карпы с ужасом бросились по сторонам и нырнули в глубину. Все, можно идти дальше и искать новых.
3.Следующий этап - это попасть в точку. Как оказалось карп совсем не настроен гонятся и преследовать нашу имитацию. Нет, он просто лениво стоит у поверхности и что то там собирает выпятив губы. Поэтому наша задача попасть в зону +/- 5см от головы карпа и только лишь тогда он среагирует на имитацию и начнет ее лениво пробовать. И если она ему понравится, то вскоре попла-поппер окажется под водой.
4.Правильная подсечка. После того как попла-поппер наконец то изчезает под водой логично было бы сделать подсечку. Учитывая дугу из лески + ее провис хочется так "секонуть" что бы и спиннинг за голову. Но как оказалось - это не правильная подсечка. Во время рыбалки у меня было много поклевок, но я никак не мог их реализовать. После подсечки ощущалась лишь пустота. Пообщавшись с карповым экспертом мы пришли к выводу что я сильно подсекаю, в то время как надо не то что бы подсекать, а просто делать натяжку, подавая спиннинг в сторону:old: И о чудо! Карпы начали засекатся!
По монтажу: использовал попла-поппер с длинной поводка в районе 15 см и имитацию опарика, как заявляет производитель, разработанную именно для поплакарпфишинга.
В конце рыбалки сравнили наши результаты и оказалось, что карповый експерт поймал в 2 раза больше меня...:Smile033: Ну... на то он и експерт, что бы облавливать дилетантов;)
В целом же эмоции после такой рыбалки зашкаливают. Очень необычный формат, сильная рыба, ловля вприглядку и постоянное ожидание трофея делают такую рыбалку незабываемой!
... У меня уже столько всяких снастей, приманок, спиннингов, и вообще все что связанно со спиннинговой ловлей, но таки не удержался и заказал с Японии крошечную катушку - Shimano SOARE 13 CI4 C2000PGSS, такая легкая ход бархатный , с супер мелкой шпулей на которую идеально "упало" 0.3# Sunline Small Game , получилась связка бомба.
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
Не усидел дома, хоть и не много прихватила простуда, но таки отправился к воде, куда-же еще можно рвануть, конечно на мою любимую дикую речку )))
Хотел сразу заработать пару поклевок и поймать на новую катушку, и выбор пал на проверенные приманки - select target 1.6" , легкий груз 1.3 грамма и первые матросики.
Окуня в реке всегда было в изобилии вот размер не часто радует, но с коль-вом все всегда в порядке, буквально каждая проверенная точка приносила рыбку, когда на мормышку и на мелкую резину надоедало ловит, переходил на колебалки jackall, и чему я не удивляюсь окунь вешался один за другим.
Перешел снова на резину и буквально с первых проводок рыба за рыбой, но размер дикой реки)))
Перешел на мормышку и снял микро стальной поводок 0.15 мм и длиной около 7 см, и за основу был 0.14 siglon fc, и поставил жучка от FishUP и поймал несколько окуньков чуть по крупнее)
На завершении моей короткой рыбалки на одной из ямок поймал уже более приятного окунька на Keitech Swing Impact 2" микро офсет и рывочки у дна , и бамц четкая поклевка.
Быстренько собрался и потопал домой, хотел еще не опоздать на вечернюю баньку, день удался, и рыбку половил и попарился классно, и обрыбил новую катушка, очень понравилась, не катушка а золото, всем мира добра, классного настроения и всегда весны в душе)))
Все отпущено.
С ув. Юрий Вознюк.
Привет ребята, сегодня рыбачил на озере в городе Ирпень, рядом с Бучей. Ловил рыбу на карьере. В прилове бычек, красноперка, окунь.Погода радовала солнечным днем. Начал проклевоваться окунь. Так, как еще несколько дней тому назад окунь вообще не реагировал на какие либо приманки. Так же сделал небольшой видео отчет, показал места ловли посмотреть можете здесь [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] Ссылка взята из раздела домика.
Мороз сегодня был порядка -5-ти градусов, холодно, пальцы быстро замерзли, обмерзали кольца на спиннинге, но мы с товарищем ловили, иногда даже что-то изымали из воды...
Я давно не был на самой крайней дамбе на бумажной фабрике, дальше кажись Тетерев не перекрыт такими сооружениями.
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
Сегодня решили с товарище посетить эти очень сложные места лова, река буквально рядом с жилыми домами и прессинг здесь просто сумасшедший.
В этих местах не плохо работает отводной поводок, но мы с Виталием взяли две арены от фаворита, у него 602-я модель до 3.5 грамм, у меня 662-я до -5ти.
Решено сделать не большой батл он ловил на мормышку и микруху, я ловил на секретную снасть нано drop-shot.
За основу 0.16 флюрик, груз 1.3 - 2 грамма, и очень правильный крючок под такую ловлю Decoy SG-1 ss, маленький крошечный гак с насечками на теле крючка для лучшей фиксации приманки.
Буквально с первых забросов удалось поймать парочку не больших но желанных матросов, рыбе пришелся по вкусу Джавик от Selec`ta.
Окунь стоял на границе струи и обратного течения, некая зимняя классика, чем хорошая данная оснастка ей можно играть на одном месте как зимой со льда.
С обмерзанием шнура мы боролись благодаря wd-40, бытует мнение что данная штука портит шнур, посмотрим в конце зимы что будет.
На данной рыбалке было много холостых поклевок, очень вялые потяжки без характерного удара, по очень пассивной рыбке выручил - Imakatsu Javastick 1" - это одна из первых приманок по зимнему спиннингу в таких условиях ловли по такой рыбке.
Тем временем у товарища было пару тычков и сход по ощущениям не плохого окунька.
Я всю рыбалку ловил на дроп-шот, в итоге ловился окунек разного размера, судачка не было, белой рыбы тоже хотя иногда она влетает на такую снасть, но чем богаты тем и рады.
Вот такая у нас была городская рыбалка, не продолжительная но интересная, попили кофе, подышали "свежим" городским воздухом, не много померзли, но без рыбы не остались, что-то удалось поймать, рыбалка в этом участке реки всегда очень трудовая.
В итоге результат батла 5-0 в мою пользу, так что нано дроп-шот рулит)
Все отпущено.
С ув. Юрий Вознюк.
set_terry
29.11.2018, 23:35
В воскресенье, несмотря на туман и гололед, решили с Саней проверить маленькую реку. Утро, морозно, кофеек на заправке и в путь. От первой точки лова до места парковки (точнее наоборот) расстояние до километра по лугу. Быстренько утеплились, снасти в руки и на легке, без термоса и провизии в разведку.
Начали с меляков и небольших омутов, где нас сразу же речка заставила перемонтажиться. Обрыв за обрывом. Нет, так начинать не хочется - сразу на ямку. И... Рыбка есть. Окунь ест микроприманочки с завидным постоянством: я ажимитом кормлю, напарник багси. Окунь пассивный, из всех пойманных только штук пять с ударчиком, остальные подвисали на паузах. Он активный, но берет только так. За пол часика накололи губы многим окуням (на вскидку раз 15 я снимал рыбку) и количество поклевок значительно сократилось. Решили сместиться еще выше, погреться пройдясь. Дождик моросит, спиннинг обмерзает и утяжелился грамм на 20, нитка к бланку примерзает, не говоря о кольцах. 2-3 заброса - снимать лед. И силикон есть и чай, но в машине. Никто идти не хочет, надо искать поклевки - планка задана.
Но дальше ситуация была несколько иной, или начало теплеть, или дождь перестал, а может, как я раньше замечал, активнсть окуня максимум до часа дня. Апстрим забросы на снос 1,5 грамм и поклевки на паузе со дна с провисшим шнуром. И все реже и реже.
Перебор приманок приносил кратковренную заинтересованность окунем и все по кругу.
Когда было решено сходить попить чай, уже было почти 3 дня, и, как показала практика, рыбка уже готовилась к длинной предзимней ночи и еда ее мало интересовала.
set_terry
03.12.2018, 14:52
Прошлые выходные мне говорили, что рыбка еще активна, но погода за окном спрашивала: а есть ли где ее ловить? Посмотрев отчеты о ловле в «-7» на леску сразу появилась идейка: айс сиглон 0,16 намотался на шпулю поверх остатков старого шнура, чтобы не жалко было обильно пользовать силикон. Пару лет назад я пропитывал шнур WD-40 и джонсон бэби. Весной шнурок рвался как гнилая нитка. К Complex со шпулей от Bio в комплект напросилася мной люимая удочка Calzante EX. В моих руках она замечательная, очень нравится: не комлистая, деликатная для ловли микрухой и одновременно с запасом на борьбу с серьезной рыбой. Всегда этот разведчик по стремной погоде или хащам дарит мне позитив. И она мне сегодня пригодилась.
Проезд мостов по пути к своим точкам говорил о том, что мало вероятно найти открытые участки (ямки) со слабым течением не покрытые льдом. А вдруг? Так и случилось, пройдя лугом по снежным переметам свои полкилометра я всего лишь попил чай на берегу.
Вторая, более урбанистическая точка в малом городке ничего нового тоже не показала. И тут я вспомнил о одной дамбе. Перезд по проселочным нечищеным дорогам на переднеприводной пузотерке, конечно, пугал, но ледяная трасса, как оказалось, намного некомфортнее с ее летунами в семь жизней.
Я на месте. -8. Есть окошко и в нем относительно комфортно можно работать. Начал с багси на 2-ух граммах и увидел лишь два подергивания. Уменьшился в приманке – безрезультатно. Отмечу, что леска дискомфорт доставляла только на зацепе, выстреливая джигой с обломанным крючком. Опасненько! Еще, вероятно, страдала дальность заброса, но зато жаба была спокойна. Я, кстати, привязывал поводок из той же лески, так и не понял нужно ли так делать?
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
Пролетел часик и видел даже поклевку. Но хотелось большего, а для большего ничего не оставалось, как повесить чего-то покрупнее. К бэбэшному рачку в лайме начал проявлять интерес рыб. Его я волочил по дну по сантиметрам с паузами в 5-7-10 секунд и на паузах следовали потяжки. Увлекся я всматриванием в вершинку, точнее в комочек люда на тюльпанчике и в этот момент в руку только гуп: подсечка, спиннинг в дугу. Я по сторонам, куда ее вести – кругом закраины. Вот местечко, водичка подходит к самому камышу, может метр остается: странно, но это лучший вариант, любой бы его выбрал. Минуту она погуляла под всеми льдинками то «вдавливаясь» в дно, то всплывая - подошла к заветной кромке. Раза с третьего я выложил ее голову на лед и потянулся к леске для затаскивания. В этот момент предательски левая нога проваливается выше колена: водичка хлынула в сапог. Стою, значит не так и мелко но и не глубоко. Пора выбираться. Опираюсь на вторую ногу и дальше по классике)) трись… На коленках: в одной руке спиннинг, во второй леска со щукой на половину свисающей. Вытянул ее, в сапогах по венчики муляка, ноги начинают неметь: а я фоткаю.
Через минуту я мчался к машине переодеваться: как чувствовал и одел не штаны из костюма, а отдельно осеннюю мембрану на термуху. Какой же снег теплый после водички! Ну не холодный так точно! Вкладыши из сапог повынимал, вытер их изнутри, три пары носков, чай, сигарета, улыбка.
Еще часик я рыбачил, больше щуки не было, был окунь. Но перемещался я по закраинам куда с большим вниманием.
Була година вільного часу.
Взяв ящик з пішнею і спінінг.
Побачивши відкриту воду,про зимові снасті і не думав.
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
Сегодня была спонтанная рыбалка, и был у нас не большой результат и определенный опыт которым и я хочу с вами друзья поделиться.
Не что не предвещало бури, проснувшись с утра увидел в окне снег и ветер, и он был такой себе порывистый на любителя скажем так, я не спешно сварил кофе, зашел на Ютуб смотрю видосики и раздался звонок от товарища Артема.
-Юрец Привет!
-Привет, Тёма...
- Поедем проверим щуку на фактор активности ?
-Ты видел погоду, спрашиваю Я...
-Артем отвечает, а когда нас пугала погода, мы же "Рыбанаты" ...
- Ок, я собираюсь тогда, чай, пряники и сало тоже возьму.
- Добро, я в 14.00 у тебя.
Заехал друг, я загрузил бебехи в авто, и мы едем, на дворе ветер ужасный, мокрый снег, дождик, но мы просто очень любим рыбалку.
Еще из дому я решал что взять за прут с собой на рыбалку, и взял ул-спиннинг - фаворит импульс 0.6 - 7 грамм.
Про себя подумал, если щучка закроет свой паршивый ротик, буду "ковырять" окунька.
Приехали, первая локация ветер тупо в обличчя дует, не комильфо, спрятались за крутым берегом и за час ловли на два спиннинга не единой поклевки.
Решено единогласно переехать на вторую локация, с активностью все ясно, но там место уютное и река протекает через лес - красота.
Первые точки и опа - щучка на jig rig, вес 3 грамма, соответствующий гак и куда же без keitech.
Щучка повисла без поклевки, просто потяжка и я подсек, что удивительно взяла на самой струе по руслу где глубина 4+ метра, сам был в шоке, но факт на обличчя!
Перемещаемся на новое место и буквально с первого заброса удар, секу, мимо "кассы" пол хвоста в Keitech Mad Wag Mini 3.5" осталось во рту у рыбы.
Монтаж стоит тот-же, это джиг-риг, и почему я на него и раньше не ловил хз, оснащаю - свеженький Keitech Swing Impact 3" и с первого заброса ловлю еще одного не крупного щуренка.
Через заброс с этой же точки ловлю еще одного карандашика такого-же, буквально за пол часа три не крупные, но желанные щуки в очень ветреную и переменчивую погоду - уже за счастье.
Решено проверить точку под название "Пенал" но карандашей в пенале не оказалось, или спрятались от угрюмых бородатых дядек, а то те еще из заточат, хотя мы всю рыбку отпускаем.
Времени было мало, да и выехали сугубо на проверку да-да, нет-нет, а тут еще и пару рыбок поймали - это мотивирует. Стали на новую точку - яма ниже широкого переката, серия забросов и смена приманок принесла поклевку хорошей щучки, но увы у самых - самых ног обидный сход, щука была явно около 1 кг, если не больше, начал грешить что ул-спиннингом ее не просек, или я засуетился, но как-то так ...
И на этой обидной ноте собрали снасти и потопали к машине и под песни ветра с мокрым снегом поехали домой, день сменили сумерки ...
По рыбалке - вся щучка была пойманная с глубины 2+ метра, ей не снег не помеха, ни ветер, она была настроенная кушать, сугубо ловили с наскоку, пробежались по самым рабочим точкам, 3-5 забросов и дальше.
По приманкам, ловил на Keitech Swing Impact 3" самый жирный цвет был PAL06 Violet Lime Berry - уже легенда, на него и килушка сошла. В качестве оснастки - был Jig Rig.
Все отпущено.
С ув. Юрий и Артём.
PESKARIK
18.03.2019, 18:46
Черговий сеанс стрітфішінгу у межах міста. Жодної риби на Bait Breath та Reins, зате повний відрив на FishUp
Tanta 1" та River Ros (VESNYANKA і LARWA), на "чебурашці" в 0,4 грм.[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ?_nc_cat=104&_nc_ht=scontent.fiev21-1.fna&oh=d4dadc8d1f2152f6b349d969976bb62d&oe=5D4F0FE8[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ?_nc_cat=110&_nc_ht=scontent.fiev21-1.fna&oh=52f5faeb4bd8444e376105911ee35d66&oe=5D077D08[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fiev21-1.fna&oh=839c07aa7ee27acf356ad33cb105b088&oe=5D4F18E9[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ?_nc_cat=100&_nc_ht=scontent.fiev21-2.fna&oh=671f722be7e2c4aa2fbf02babf9741c9&oe=5D1666239/53870553_385217882059544_5243157832844443648_o.jpg ?_nc_cat=100&_nc_ht=scontent.fiev21-2.fna&oh=0c4f5844dad2e0601b6cb1621afb0aff&oe=5D4DB3B9
Tarik Ferz
29.03.2019, 09:50
Выбрался открыться по микрухе и был поражен как тяжко поймать окуня...от ноля ушел, свежим воздухом надышался, на солнышке позагорал, видео отснял)))
ShbYM4uYy5o
PESKARIK
03.04.2019, 20:41
"Вikefishing" мальовничими старицями Роставиці. З приманок нахлистові німфи та Major Craft Trapara Area TPS-562XUL. Плітка примусила використати весь арсенал проводок та мудрувати щось новаторське. У фаворитах-Bead Head Red Tag Nymph на 16 гаку і латунній голові, і Tungsten Prince Stimulator на 14-му, вольфрам. Риба стояла на поверхні, але брала у півводи. Німфи розловлено, кілометри накатано, з лісом час проведено, і то все за пів дня після роботи...
PESKARIK
10.04.2019, 10:41
Лесное озеро. Обитатели-разноцветные караси и ротан. Нано и мормоджиг, вэки и микро дроп-шот- ноль, полный ноль! Ради любопытства погонял муху Red Tag Parachute спиннингом, оказалось что в озере, полно красноперки...
Samosval
17.04.2019, 16:48
Якась дивна весна цьогоріч. Два вихідних присвятив полюванню за кленями. Ніби пік його кльову має припадата на цвітіння абрикоси, а вона вже місцями скоро опаде, але поки такий дубак, що навіть в руки ловити холодно.
Але трошки прокльовує, хоч і без трофеїв. Один раз навіть прийшлось нахамить йому у письмовій формі.
Пластмаски поки чомусь не хоче, та й з поверхні ще не годується.
Тому вкотре спасали рибалку улюблені Penta у різних розмірах, яких вже накопилось досить багатенько у різних варіаціях, як копій так і оригіналів. Цікаво чи можна мене назвати Пентанутим? :D
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] g ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] g ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
Уся риба поплила закінчували амурні справи
Samosval
23.04.2019, 16:47
Продовжую сканування Росі на предмет наявності кленів.
Цього разу занесло далеченько, але хотілось кількість замінити на якість.
Пів дня шукав на спокійній воді, а як виявилось він стояв на самій струї.
Порадувала копія каміончика Фугаз від тсуйокі, це була його перша рибалка і досить вдала. Як результат 5 кленів більше пів кілограма і 1 заліковий судак.
PESKARIK
25.04.2019, 16:10
Німфа Tungsten Hare Are Nymph Beige на вольфрамовій голові 0,37 г. Зі спінінгом товаришує, але зірок з неба не знімає ,(у мене). За рік використання, річка-стояк, лише смугасті та спортивні, та все ж, ще одну сторінку у мормо-прочитано...
Ліквідація за власним бажанням
26.04.2019, 12:04
Река Рось. 25.04.2019. Рыба - голавль, жерех, щука, окунь на воблера и силикон (голавль в том числе), уклейка и краснопер на колеблющиеся блесны. Ловили все. Снасть - Breaden Trevalism Kabin 506 CS-tip, страдик си4+ С2000S, 0.2 варивас. Очень комфортная снасть для таких условий.
Отдых удался :)
Ниже фотоотчёт. Короткий.
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] cd1809df5be16af56f67db_8be327fa_500.jpg ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
АлександерЪ
28.04.2019, 16:19
Самое начало апреля.
Ю. Буг.
Рано ещё... но так получилось(
За три дня ни поклёвки.
Расстроен- нет!
На этой речке и так приятно побывать.
SalmonHunter
05.05.2019, 15:00
Так уже історично склалось, що відкриття сезону по головню проходить у мене саме на цьму
відрізку Росі. Щоправда, кожного року рівень води змінює місця скупчення такої бажаної, після
довгих місяців очікування, риби. От і цього разу близько шостої ми вже збирали комплекти,
роздумуючи де саме сьогодні буде дислокуватись лобатий. Сьогодні я вирішив ловити ареною 602
xul разом з шімано нескі, як комплектом під залізо і дрібні кренки, а також як основний воблерний
комплект азура соліус 68l разом з рьобі арктика 1000.
Стосовно моделей поведінки головля в таку пору року - все було зрозуміло, але, як зазвичай
буває на рибалц,і були певні ньюанси. До нересту ще близько місяця (з такою погодою може і
довше) в цей період за відсутності вильоту хруща, риба надає переваги локальним місцям з
більшою фоновою глибиною і наявним сховком типу завалів. Але акваторія такого розміру
передбачає велику кількість таких місць і далеко не в кожному наявна активна риба. Часто
траплялось зустрічати головня в такий період і на мілководних трубах, з середньою інтенсивністю
течії, де він активно пас зграї малька. Тому перша точка була саме біля закінчення такої труби, де
вона поступово переходила в маштабну яму. Акуратно кладу коливалочку вище по течії від
бажаного місця і, не поспішаючи, роблю повільну "весняну" проводку. Буквально на третьому
закиді ловлю першого "спортивного" голавлика. Зразу за ним ловлю другого. Радісна думка
промайнула в мене в голові, я вже з авторитетним виглядом розказував Максиму, що головень
стоїть на тих самих місцях що й завжди в цю пору року. Але наступні схожі за типом місця не
приносять жодного хвоста. Аж доки ми не дойшли до маштабного завалу із хорошою обраткою
після нього і значною глибиною під ним. Тут пропускаю напарника вперед, для того щоб дать йому
можливість розловитись. З другого закиду на падінні його коливалку також атакує голавлик,
коротка фотосесія і він поплив додому підростати. Далі ловлю з тої самої точки малюка і я.
Обловлюючи схожі місця, нам вдалось досягнути певної постійності в покльовках риби, але розмір
був далеко не трофейний. Першим значним місцем з рядом перспективних зон був острів, один з
рукавів якого за низького рівня води був фактично позбавлений з*єднання з річкою. а інший - мав у
своїй основі мілководний поріг, довгий кам'янистий тягун, і повільну досить глибоку, як за мірками
того відрізку Росі, трубу. Правий берег нижньої зони тягуна був густо покритий деревами, які
падали з крутого берега, так само як і труба. Дуже маштабне перспективне місце. Верхню зону
(тягун) можна було обловити за допомогою як заліза так і воблерів. Але лінь взяла гору і я не став
збирати другий комплект. Перші два- три закиди продемонстрували наявність сильної течії, що( як
ми зрозуміли) сьогодні зовсім не було до вподоби головню. Але більш спокійна зона під берегом
так і манила мене, заставляючи робити максимально далекі закиди дрібними бляшками. Один з
таких закидів і приніс зацеп за гілку "топняка", і я, невагаючись, відкриваю сезон забродної
рибалки. Провівши рятувальну операцію, я зробив ще пару закидів під правим берегом і отримав
удар зовсім не схожий на різкий але набагато слабший стук "спортивного" голавлика. Максим за
цей час обловив вихід з тягуна і перейшов ближче до початку труби. Там не отримавши бажаного
результату на коливалки, він поставив нано міноу і вмовив "матроса". Я, в свою чергу, натхнений
ударом достойного суперника - поставив копію каміона косодака роджер сьорф. І також почав
рухатись вниз від місця зацепу. Маючи перевагу у вигляді того, що я вже був звиклий до води і мав
твердий намір зловити "чапло" я зайшов навіть далі за Максима, продовжуючи методично
прокидати зони з завалами під правим берегом. І тут, на одному з закидів, я відчув удар
неймовірної сили і в чистій воді чітко було видно сріблясте тіло головня, який у смертельному
кульбіті промахнувся повз роджера.
Це ще більше мене переконало іти далі. Максим, не бажаючи ловити в заброд, не вівся на мої
крики стосовно покльовки гіганта і гукнув, що іде далі. А я продовжив свою мандрівку по гальчасто-
кам'яному дні форватера. Під черговим завалом таки ловлю голавлика вже більшого, ніж на
залізо, але все-одно набагато дрібнішого за того який не засікся. Глибина під ногами повільно, але
стабільно збільшується уже вище колін. Прохожу ше якихось пару метрів і нова перспективна
точка стає доступною, запускаю під самий зріз глиняного берега роджера і вже через чотири-п'ять
обертів відчуваю таку подачу, що хулова арена ледве не вискочила з рук, але риба знову не
засіклась. Злий і сердитий починаю гарячково міняти комплекти, перебуваючи в крижаній воді, і,
завершивши з цим, знову роблю схожий закид, але трохи далі. Тепер снасть стала більш
далекобійною і це дає більше можливостей. Аж раптому знову відчуваю подачу, на тому кінці
шнура вже смикається красень пристойного розміру. Виважую, фотографую, відпускаю. За таким
алгоритмом дев'ять головлів були оцифровані і відпущені в рідну річку. Розмір був різний: три
найбільших явно затягнули на 700-800 грам. Одним словом, кайф нереальний. Подзвонив Максим
і поцікавивсь як в мене справи, відповідь явно його вразила його, бо за цей час йому вдалось
вмовить лише ще одного "матроса". Запрошую його на рибну точку, і після приходу на чабіка йому
теж вдається вмовить трьох лобатих середнього розміру.
Після цього виходимо гріємося, сушимося, обідаємо. Підводим підсумки наймовірної рибалки)
-<ЛЕНИН>-
25.05.2019, 21:53
Часовая рыбалка, на реке Почепин в с.Липовка. Щука охотно попозировала на обьектив телефона, и была отправлена домой к детям.
PESKARIK
02.06.2019, 20:40
Широкою долиною між двома рядками розложистих гір тихо тече ... невеличка річка Раставиця.
Нечуй-Левицький Іван Семенович
"Микола Джеря"
Невеликий перекат біля старого млина на тій невеликій річці і коливалки...
P.S. Вся рибка жива, відпущена рости та насолоджуватися життям далі.
P.P.S.Допомагали ловити-River Old Tournament Ultra Vespa 1.2g,FOREST Marshal Tournament T-1 0.9g, Rodio Craft NOA Jr 0.9g та JEKYLL 1.8g.
PESKARIK
14.06.2019, 14:12
Лесное озеро, глухой коряжник, мормышка 0.3г, мотыль Berkley. Отрыв по карасю на спиннинг, ну и ротан без стука...
Очень давно не ловил на классическую мормышку и нано джиг, все деликатное, легкая катушка ( 165 грамм) легкое как пушинка удилище, 0.3# нитка и тонкий как паутинка поводок 0.10 и микро приманки, твистера, нарезка, и хвосты от червяков.
Выбрали одно очень интересное озеро, где по ранней весне не плохо ловили крупных окуней, но данная поездка была как разведка, прихватил с собой еще одно удилище лайт до 12-ти которым практически не ловил, отрывался сугубо на спортивном окуньке.
Окуня было много, клевал буквально в самых ногах, весь как на подбор, мелкий и наглый, периодически катал эту детвору на хвостах приманок, тырк, тырк и сидит!
Поймал много, были с товарищем часа два, сняли прикольный видос про нано - джиг, и его применение, была слеза ностальгии по спорту.
День уже существенно короче, и в 20-00 пили кофе на заправке и ехали домой, рыбалка была клевая, мелкий окунь, мормышка, общение и классная деликатная снасть, день удался.
Все отпущено.
С ув. Юрий Вознюк.
SalmonHunter
04.09.2019, 23:25
Літо плавно перейшло свій екватор, буденність міського життя: запах вихлопних газів, спека, пил, і задуха час від часу переривались раптовими грозами. Я працював, по 16 годин, на нудній і низько оплачуваній тимчасовій роботі для студента. Але кожна хвилина мук в кам'яних джунглях просувала мене все ближче до заповітної мети. Я мав достатньо часу обдумати маршрут, перебрати в думках все спорядження і написати список потрібних снастей, але погоду підібрати наперед або придбати, на жаль, неможливо. Особливо в цьому окутаному хмарами і синюватою млою краї, Укрїнських Карпатах.
Річка, по якій проходив наш маршрут, була для мене і знайомою і невідомою в одночас. Маючи досвід рибалки на ній в 2016, 2018 роках навіть на тому малому відрізку, який мені вдавалось проходити, були явні зміни в рельєфі дна, пов'язані з характером нестримного гірського потоку, який в тій місцевості, незважаючи на досить велику висоту, повноводий і широкий.
Місця зустрічаються найрізноманітніші: тягуни, обратки, тиховоді ями, пороги. Одним словом, рай для спінінгіста, закоханого в ультралайт. В наявност риби я був впевниний і мав досвід ловлі її там, розрахунок був на форель струмкову, райдужну, харіуса. Останнього, ще й трофейного розміру ловив там в 2016 році (фото1) Мій напарник вперше ловив таку рибу, але певне уявлення про стрім і його особливості мав. Наші комплекти складались з арени 602XUL до трьох грам і соліуса 68L до п'яти грам. Оснащені рьобі арктікою, і дайва екселер.
Добирання з Франківська зайняло не більше чотирьох годин, які пролетіли за секунду, руки свербіли взятися за палку і розпочати цей омріяний літній ритуал.
До води вдалося добратися в другій половині дня, вона була далеко не така чиста як у вересні, але й не липнева "кава з молоком". Проте рибка не поспішала клювать. Перепробувавши декілька типів приманок і способів анімації, я отримав схід дрібної форелі на аглію лонг 00. Та на протязі двох км це досить кепський результат. Напарник, значно мене обігнавши, вже втратив за пару годин надію отримати заповітну покльовку гірської красуні. Придрімав на сонечку. Та я, не втрачаючи надію, ішов далі методично прокидаючи різнотипні місця дрібною вертушкою. Місце, на якму мені вдалося таки знайти рибу, було середньоглибинною трубою з чималими каменями, за якими утворювалась обратка. З одної такої обратки мені вдалося вмовити першу рибку мандрівки. Коротка фотосесія, і рибка пливе додому. Це явно підняла ентузіазм Максима, і він, поставивши копію манячки, старанно почав прокидати ідентичні точки. На одному закиді отримав покльовку, але риба зійшла. Пару нереалізованих покльовок отримав і я. Через дакілька десятків метрів я раптом почув звук фракціону, обернувся назад і здивувався з того, як Максим навантажує палку на зацепі, але він стверджував: на тому кінці - риба. Як виявилось після покльовки, форель сховалась у свою засідку за валуном, над яким Максим і проводив копію "манячки", я почав корегувати процес, порадивши йому повільно в натяжку заходить з протележного боку від каменя, під який і сховався трофей цієї поїздки. Сам, озброївшись підсаком, почав повільно рухатись по форватеру за орєнтовним напрямом виважування. Черз пару хвилин напруженої боротьби риба вже була пофотографована, звільнена, і зміряна. Трофейна форель, емоції переповнюють нас, адреналін прискорює пульс, заставляє тремтіти руки, 36 см - ми на таке навіть не сподівались. Залишаю напарника реанімувати красуню, а сам, пройшовши метрів п'ятдесят, ловлю райдужку, на таку саму копію манячки. Тим часом Максим підійшов і після кількох фото краєвидів продовжуємо іти по цій казковій річці. Трохи обігнавши його я вийшов до маштабного місця з широким плесом після поргів і досить тиховодною ямою. В надії на трофей ставлю аглію лонг 0 і обкидаю нею верхню зону перспективного місця, приманка іде проти течії, спеіально роблю максимально повільну проводку. І на одному забросі отримую різкий удар, і моя арена судорожно згинається, в'яжучи рибу проти течії. За відчуттями щось достойне. Як же я здивувався, коли помітив в окуляри дві чіткі жовті лінії на пузі риби, і неймовірний спинний плавник. Так це був він, привид серед гірських риб, харіус європейський. Після короткої фотосесії і швидкої реанімації було прийнято рішення завершити рибалку у зв'язку з перспективою грози, яка гриміла вже десь за сусідніми відрогами гір. Наступні пару днів опади не давали можливості успішно розловитись, видимість була мінімальною, а активність практично відсутня. Хоча Максим упіймав крихітну струмкову на падінні, швидше за все через наявність на одинарнику апетитно зв'язаного ред тагу. Наше перебування приємно урізноманітнілось підйомом на одну з мальовничих довколишніх вершин, та й ночівлею на перемичці під нею. На траверсі нам навіть вдалося побачити глухаря, - видовище неймовірне. Та основна наша ціль була все-таки рибалка, а днів залишалось не так багато. Основний потік був каламутний від дощів, що проходили в горах. Та перед останнього вечора я повів Максима на притоку, де по ідеї вода мала почиститись швидше. І мені таки вдалося виманити ще три крихітні форельки, які ми навіть не фоткали. Максим злив пару риб через недостатню гостроту гачків на його аглії лонг. Перед поїздом ми теж намагались відчайдушно щось впіймать, але боги гір були проти. Я заробив один схід на джиг. На цьому наша мандрівка підійшла до завершення. Як результат, шість риб у мене в активі, і дві у напарника, але суть не в кількості, а в естетиці цієї вражаючої рибалки.806144806159
... Когда спросили у мудреца, что главнее всего в жизни человека, мудрец долго не задумываясь, ответил, что самое главное - здоровье, но порой человек тяжело работает пытаясь заработать ну лучшую "жизнь" и тем самым расточает свое здоровье, которое уже не восстановить не за какие деньги ...
Это простые строки с одной книги, но в них есть своя соль и правда, и с этим трудно не согласиться ...
Сегодня было душевное равновесие и непреодолимое желание побродить в гордом одиночестве на своей наверняка самой любимой реке ...
Низкий уровень воды, желтая листва, которую ветер при малейшем порыве срывает с веток, и с каждым днем земля укрывается пледом из листьев, земля тоже уже начала "замерзать"
Рыбка тоже была, даже удалось что-то поймать, выручил по микро ямкам нано drop-shot, микро рыбки и микро щучки на тонкую деликатную снасть, очень люблю иногда - минимализм, в нем есть свой антураж!
Хотелось встретить на перекате голавля, но были только щучки, но и им я был несказанно рад, осенняя микро река, термос горячего чая, и краски вокруг очень приятно радовали глаз, этот день точно в зачет жизни не пойдет ...
Гуляя по реке удалось еще поймать парочку окуньков, все тот-же drop-shot, и select target 1.6" сделал мне всю рыбалку.
За два часа душевной прогулки удалось поймать несколько щук и парочку окуней, щука брала аккуратно, ловил на 0.18 siglon и не единого среза, микро офсет decoy hook mini #6 просекал пятнистых обитателей малой реки на ура.
Спасибо тебе река, за настроение, за прекрасный день и за щедрость, как мало нужно для счастья, всего несколько рыбок, желтая листва и шум реки, уединение с природой пожалуй лучшая книга осени ...
Все отпущено.
С ув. Юрий Вознюк.
Место ловли - сельский ставок с глубиной мах.2.5м.Начал с мормышки около 1гр. с силикон. мотылем, обловил большой участок без результата, уменьшил вес мормышки, а приманку укрупнил до 1.5", попутно сместился на меньшие глубины- появились редкие вялые тычкИ, вышел на участок с глубиной пол метра, укрупнился до 1.8" по приманке (черви) на минимальном имеющемся весе мормышки, и почалось:D:158:...Поклевки карася напоминали окуневые, карпа- "всасывание". Из-за тонких крючков много отстежек, да и так все отпускалось за исключением одного карася с пол кило на пожарить, сначала фотографировал, потом перестал, чего снимать одно и то же? Интересно что рекомендуют мормышить "медленно и печально", мол карась не любит быстрых движений приманки, а тут такой отличный полигон для отработки анимации... так лучший результат был при относительно быстрой и размашистой проводке, а чем медленнее и меньше амплитуда-тем хуже. Для себя понял: 1-рыбу сначала нужно найти, она уже не бродит по всему водоему, как летом, 2-от стереотипов(анимация, размер приманки и пр.)можно и нужно отступать:)...Из непонятного - в водоеме очень много окуня и ерша, которые со льда отлично клюют на голого, но за весь сезон мне не попался ни один, а на удочку ловятся исправно:rolleyes:...А в общем опыта целенаправленной ловли мирной рыбы на силикон потихоньку добавляется;)... Удачи всем!
абориген
24.10.2019, 16:34
Второй день ловил краснопёрку - вчера на озере Белом, а сегодня залив Оболонь. Клюёт на мормышку... но, не взаброс - балувана зараза)) Берёт на лёгкие веса 0.2 - 0.15 граммов и ещё добросить нужно до неё... Но, и вчера и сегодня по десятку поймал. И уклейка попадалась. Коты на заливе остались довольны.
абориген
30.10.2019, 17:58
Сегодня утром выскочил перед работой на оболонский залив помормышить всякую бель и заодно протестить новый (для меня новый) шнурок Duel Armored F+ Pro 150м PE 0.06 2.5lb
Периодически клевала уклейка, и взял один жерешок граммов на 200. Буквально перед поклёвкой жерешка кто-то начал есть, но недоел)) и тем не менее, с такой травмой он охотится... Надеюсь, что заживёт его рана.
Шнур оказался вполне неплохим - очень тонкий и хорошо летит... посмотрю, как дальше будет себя вести. На первый взгляд как-то больше нравится, чем нанофил.
М'яка подача копії джавіка, на двох грамах.. наступний рух вершинки і приємна вага на тому боці шнура. Підбирають приманку вони дуже делікатно, без всіляких там ударчиків. Осінь, пізня осінь, чергове
літо закінчилося, помахавши нам рукою.
@ndrey k
14.11.2019, 20:24
Вчора втік на Ок помікрушити. Народу - наче не робочий день взагалі, було кілька людей із фідерами, а то все спіннінгуї. Щоправда, зранку кльов був такий, що більшість з них роз‘їхалися вже до 10-ї. Спершу ловилися виключно пістони, зимового розміру. Ніколи там таких не ловив. Ближче до опівдня умикну.. увикну.. увімкнули нормальну рибу грамів на 150-300. Найбільший був 340 г. Взяв на приводненні. Не можу сказати, що 74-й Кубік є еталоном чутливості, та клювання прогавити важко. А тут змалював брання лише по руху шнура вбік ) Активні приманки взагалі не альо, хоча на початку весни наноміноу на Ок був одним з фаворитів. Ловив, переважно, на тсуники (курви полосаті пообривали хвости), джавіки та їх копії від крейзіфіш, а також танту від Інора. Пару мордатих повелися на рейнсівскі черви, презентовані Ігорем років 7-8 тому ) До креатури руки якось не дійшли. В цілому, гано порибалив - з 10-к мордатих упіймав + дріб‘язку рази в 2-2,5 більше, ну і з рота понависмикував також )
Давненько не ставив шпулю з нанофілом (було забагато трави), а вчора прямо кайфонув. До речі, не підкажете, де ще можна придбати 0.04? ) Краще в особистому повідомленні )
@ndrey k
16.11.2019, 18:18
Потрапив сьогодні з Yurok на Бк. Де я і де арійна ловля! ) Вмовляв поїхати покошмарити десь щуку, та напарник був непохитним. Дістав старенький Кардіфф, кошель із залізом на кленича, докинув туди струмкові коливалки та воби (краще б якісь кренки взяв, та ліньки було переоснащати одинарниками). Це моє перше відвідання цієї водойми і друга арійна рибалка після Вовкового у позаминулому році з Маньяком. Простіше було б з нахлистом ) Після запуску форель деякий час була активною, та потім наче вимерла. Юрка з першого закидання зловив форельку і далі доволі стабільно щось чіпляв, поки риба реагувала на коливалки. Як перестала - перейшов на воби і добрав ще кількох. Я ж впіймав лише одненьку, та й ту не дотягнув до підсачека. Клювання не рахуються. Змінював і горизонт, і темп, і смики/паузи, і форму/розмір/колір, навіть заліз до товариша у кошель - ніфіга. Була лишень одна клювака зі сходом на смітівський д-контакт. Ближче до опівдня вмовив перебратися в інше місце, бо на дамбі лишилися тільки ми вдвох ) У куточку з залишками очерета Юрка знову вихопив кілька рибин. В мене ж на коливалки знову тиша )) Бачив, що інші рибалки половлювали на силікон, деякі доволі вдало, та в мене він був лише одного типу, на який, звісно, в цей день не клювало ) І як тільки друзяка позичив мені правильного воба (якийсь Норіс, здається) рибу таки дали і в нормальній кількості ) Щоправда, до підсака доводилися одиниці, більшість сходила під ногами, попри відпущений фрікціон (клятий шнур), але то вже деталі. Головне, душу відвели. Далі до нас приєднався пан Євген, з яким ми дуже технічно обрубили Юркові рибу ) але на той момент він вже був не проти.
Скажу так, було досить цікаво ) Деякі технічні моменти, важливість яких не розумів, стали очевидні. Може придбаю собі десяток-другий коливалок і кілька вобів )
Хай щастить!
@ndrey k
01.12.2019, 18:12
Перший зимовий день був напрочуд весняним :) Води, як завжди, не дали і окунь клював припаскудно. Найкраще реагував на усілякі креатури. Найбільшенький потягнув на 615 г
Chernomorskoe
22.12.2019, 16:31
Сегодня выбрались с товарищем на рыбалку, решили прокатиться на Погребы.
Рыбка была очень капризная, у товарища было несколько спортивных окуней, ну очень спортивных и все на мормышку.
У меня, одна щука, вернее щучка, хоть от ноля ушел и то хорошо.
Взяла на длинной паузе, с ударом, а там 1,5грм и мотыль от беркли на 0,14 флюре. Удивила в общем.
невеяло ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
PESKARIK
26.12.2019, 17:58
Бабине літо, мало-помалу, перетеліпалося в бабину осінь, а з перегодом, знагла учинилося бабиною зимою. Либонь за тиждень не Дід Мороз навідається, а якась приблудиться Баба-Завірюха. Пробуджені павуки, на гіляччі хвацько утинали свої Battement tendu й Demi-plie так, аж краплі з гуркотом обривалися з екс-бабинолітнього павутиння на кущах задурманеної калини. А на дворі лише фініш грудня ненароком!!!
Верховод, над полем потонувшогот латаття, шмагляв за "зимовими" комарами, а за ним чатувала щука, одночасно анонсуючи неабияку симпатію до коливалок Ultra Vespa від River Old.
Нема льоду,ходим з УЛ-ом.
Проханий,але приємний)
16.02.2020, 14:25
Сегодня обкатал аврору. Из-за сильного ветра до самого низа по мормышке не добрался. Мормышка 0.5 на леске варивас 2лб - вполне комфортно. "Трофеи" - мелкие окушки. На фоне всеобщего бесклёвья на микроджиг удалось вы...ть пару мелких полосатиков. Ощущения очень интересные.
Удочку смело могу рекомендовать к покупке для начинающего ультралётчика. Дешёвая, качественно собранная, на дешёвой лесочке позволяет вполне комфортно уговаривать окушка на поклёвку.
Протестував новий спінінг з Піднебесної.
Красиво на рибі гнеться)
Продовження "Марлізонського балету",але вже з рідною Сафіною.
Вчера целый день на свежем воздухе с ультралайтом. Окунь порадовал, с утра до 11 искали, а потом нашли и такой жор начался. Работали все приманки, что были с собой в сумке. Размер от мелко спортивного до более приятного. Все отпущено.
МДЖ на ставкЕ, в компанию окуней затесался такой малыш, отпущен подрастать:)
Ловил на дистанции 50 метров, поводок санлайн 0,18 флюр, крючки №8, наживка чисто белый. Поклёвки были сильные. Кайфанул.
Цікаво, а яким боком це до ультралайту?
Цікаво, а яким боком це до ультралайту?
У фідера ківер тоненький,як вклейка на УЛ:D
Не туда послал.Ничего страшного не вижу.
Сельский ставок, упор в карася на силикон...Был озадачен: рядом на удочку тулит а на мотыля (разные черви молчали) невнятное дыр-дыр и мимо денег:rolleyes:, подбором проводок вышел на какой-никакой результат - за 4часа несколько средних карасей, один навис, остальные клюнули "как надо", чем доставили большое удовольствие и были выпущены обратно под изумленные взгляды соседей:)... P.S. Собирался ловить на шнур, в итоге поставил нанофил и очень правильно, т.к. пух с верб лег ковром и не дал бы нормально половить...
OdnimLotom
02.06.2020, 16:04
Вылазка была на карася, но снасти на хищника с собой. Мирная рыба в тот день нас мало радовала, собрал спиннинг для жены - пусть тренируется))
Поставил силикон 3.9" в надежде на щуку, но на некотором часу издевательств над моими снастями влетает окунь с ладошку. Вариантов не было))
Достаю УЛ, и тут понеслась. Нереального :D размера окуня стучались в дюймовый силикон. Я таких ещё не видел). Ещё попался карандашик граммов 150, что стало отличным завершением рыбалки). Всем окуней!))
Вчерашний ветер не оставлял шансов забросить, а тем более правильно провести приманку весом в 0.3-0.5 г. поэтому решил ловить на дроп-шот, доселе известный мне только в теории...Приманка - все тот же силиконовый мотыль, поклевки редкие( впрочем как и на традиционные наживки у местных рыболовов), но какие:158: - отдай спиннинг, ну о-очень приятные.
Карпики хоть и маленькие, но бойцы отменные, карась только один, но тоже втулил как гарный окунь, порадовали одним словом:)... рыбка отпущена набирать силы и вес;)...Всем правильным рыболовам успехов!:spin:
Сегодня ставили руки по мелкому окуню. Окунь был активен даже в самую жару, держался в толще воды и предпочитал мелкие виброхвосты всему остальному.
Рыба была не в настроении, налицо ее присутствие и полный игнор всего предложенного:rolleyes:, единственная поклевка "влет" на 1.5" силикон... Всем удачи:)
P.S. Забыл уточнить - рыбка отпущена...
Искал окуня, нашел карася, первый клюнул прям как летом, дальше пришлось играться, но тем интереснее...поймано совсем немножко и все отпущено:)
Рыбалка первая: пару часов мормышинга в Мироновке, чернуху силиконом соблазнить не удалось:o, в активе лишь один судачек гр.300,народ пакует таких в торбы:confused:, на вопрос- зачем?- ошарашил ответ: "бо він виїдає верховода і плітку":eek:... Рыбалка вторая: домашний ставок, снова мормышинг, надежда на карповых, отозвались 2 карася, может что не так делаю, опыта мало...Открытие на рыбу не богато, зато пребывание у воды прекрасно, желаю всем здоровья и хорошего клева!:)
Свершилось: не много сбил оскомину ...после месяца без рыбалки)) Ветренно-дождливое утро принесло несколько долгожданных поклевок наноокуней)
Всем правильным рыбалям - НХНЧ!
Выезжали на высокую дамбу по-матросить. Около 7 утра, коллегой по цеху был подан сигнал в эфир про подсаку. Поскольку рабочий вес всей снасти был вокруг 2-3 грамм, то сначала наступило замешательство. Потом осознание. Как подходить к воде на дамбе знают кто там был, поэтому было весело, и без подсака..:D:D. 2,5кг на авносиреневую танту 1"
900126
Прогулянка по маленькій річці, риба дуже акуратна, але кілька хвостів впіймав;)
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
Місце ловлі — Дніпро нижче Києва
Спосіб ловлі — :spin: попла-попперинг 50% мікроджеркінг 30% джиг 10% нано-дропшот 10%
Ціль риболовлі була пошук крупної краснопірки :rolleyes:
Шукав крупняка але здається ще рано... Треба думаю десь місяць почекати коли вийдуть кілушки :rolleyes: на охоту.
Ловив переважно з гіганським Опариком 30 мм:cool: Такий розмір відразу відсікає мальків по 100 грм.
Коли піднявся вітер і з попла-поппером було важко ловити, виручив “Київський джерк” Я вже і забув наскільки він буває корисним особливо на міляках.
По традицїї всю рибку відпустив.
Осінь!!!
Чекаємо на ТРОФЕЇ :spin:
Спосіб ловлі — попла-попперинг 50% мікроджеркінг 10% джиг 20% коливалка 20%
Як тільки побачив, що в погоді з'явилося гарне вікно, вирішив швиденько скористатися цим. Хотів перевірити наскільки підросла краснопірку та випробувати нову приманку.
Але я не врахував, що зараз мисливський сезон і як тільки почали стріляти, то вся риба поховалася в очерет звідки виманювати її було дуже важко. Та ще і страшно бо мисливці :Smile043: стріляли дичину прямо на воді (наскільки мені відомо це заборонено) і таких порушників була більша половина :mad::mad::mad:
Коли браконьєри трохи роз'їхалися вдалося випробувати нову приманку яка вирішувала для мене декілька проблем.:rolleyes:
Випробування показали, що потрібно оформлювати патент. Може хто в цьому розбирається буду вдячний за пораду.
Всю рибку відпусти і чекаю на нове погодне вікно. :)
Максимилиан
06.10.2021, 18:01
впервые поймал рыбку на китайскую блесну ))) Рыбачить приходится в крайне опасных местах, с точки зрения
зацепов, обрывов, коряг, веток и т.п. Прикупил копеечных вертушек на Али, т.к. они тут основные патроны.
Вчера засадил на ветку любимую вертушечку Mepps. Так и осталась висеть немым укором. Сегодня поехав к воде,
захватил с собой военный "хим/дым", костюм "Л1". Были робкие надежды, что получится по воде подойти и достать )
Очень хорошо, что получилось все сделать. Блесна спасена. Увы, нависающая перед зацепившейся блесной ветка,
не дала возможность добраться отцепу "Surfer" до блесны при горизонтальном "спасении". Одним словом, блесна
спасена, но рыбачил я сегодня на китайские вертушки )))) и удачно )))
Хлопці,поясніть мені будь-ласка,яке відношення Мепс четвертого розміру має до ультралайту?:confused:
Хлопці,поясніть мені будь-ласка,яке відношення Мепс четвертого розміру має до ультралайту?:confused:
Тю, а отцеп "Surfer" тоже не подходит? ☺
Ну что вы коллеги наехали : человек укрупняется, решил посолиднее рыбку ловить. :)
Спосіб ловлі — попла-попперинг 10% джиг 10% мікроджеркінг 80%
Хотів перевірити, як поживає осіння товста :rolleyes: краснопірка. Але глибина в місті лову виявилася всього 10-20 см і там де планував ловити ходили мисливці :( тому довелось шукати іншу рибу.
Якимось дивом без ехолота :cool: досить швидко зрозумів де стоїть трофейний окунь під кілограм. Він був над глибокими ямами, десь метр від поверхні і себе нічим не видавав. Перепробував різні приманки і заробив тільки декілька контактів з рибою. :connie_23: Але шляхом перебору знайшов ту на яку клювало майже на кожному закиді, що трохи нервувало рибалок які були поруч.:)
Цього дня окуню подобалася гра товстенького мікро-джерка вагою 5 грм. на нього попадалась, як рибка довжиною в 12 см так і справжні трофеї біля 40 см.
Під завершення риболовлі все-таки поплив за краснопіркою і повторив минулорічний результат. Використовував ПП з білий опариком 30 мм і поводок 10 см. Незважаючи на холодну воду піймати здорову рибу ще можна.
Чого і всім бажаю...<0)))><
Slip Out of the Boredom Days!! - ось таке побажання на моїй 610 Yamagazi. Цей спінінг у мене з осені 2016р, а побачив цей напис я тільки вчора під час довгої паузи в очікуванні клюваки, стидно що такий неуважний:rolleyes:
frukt_off
21.11.2021, 21:39
В субботу радовался всему.
И спонтанной встрече с ноябрьской речкой (т.к. предыдущая рыбалка была в апреле...). И сумасшедшему всепроникающему ветру, от которого реально нужно было прятаться и приседать на корточки для заброса). И возможности уйти на 3,5 часа, обособиться от компании. И приятной тяжести рюкзака-ветерана за спиной. И повышающему (надеюсь) сатурацию кислороду)). Небу, даже неожиданному солнцу)
И (удивительное дело) отозвавшейся на AngleRaza Джавастик 2" коматозной осенней рыбке.
Радости всем нам, боди (и не только) позитива, ярких красок и удовольствия от всего, что делаем):spin:
Затока Десни, відкриття. Гарний окунь, в кількості + пару ланкерів що гнули скрипку до води. Все на одну приманку - копію Reins Aji Ringer. Риба повернута нереститися.
Make Ultralight Great Again!
Затока біля Троєщини, вудка Major Craft FTS522-UL, приманка - зелена сіліконка Keitech, назву не пам’ятаю. Трохи кайфу зранку.
Трошки за останній час.
Переважно затока Верблюд.
Маньячки,штучний мотиль,та поплапопер з опаришем.
Все відпущено.Залишено тільки задоволення.
Усім мира та добра.
З повагою.:spin:
підтримаю ініціативу про great again :spin: і напишу кілька слів про листопад 2022 року на р. Тиса.
я б назвав це джигові(майже мікро-) страждання викресленого з життя сезону..
після катастрофи влітку, коли весь басейн Дунаю сплив у Чорне море, і перелякана риба - разом з ним, у Тисі майже не залишилось хижака. Зрідка вередлива невелика білизна (яку ловити - марнувати час) ганяє малька, ні тобі щуки, ні судака, не кажучи вже про міфічних тайменів.
ще влітку товариш показав цікаву точку, де покльовують окунці. десь клюнув між ними і гарний кленик (все на того ж свінга 2ку). деякі речі навіть в жахливі часи залишаються хорошими :)
22.11.2022, 20:04
Красивые места. Голавль есть. Лепота )
Ще пару прогулянок.
Рибка дуже прошена.
Коротенькі потяжки,та довгі паузи.
Туман не завадив.
Задоволення отримане.
Миру та добра.
Подарунок на Різдво від затоки.
Усіх зі Святом.
Миру та добра.
Відкриття без трофеїв, але таки відбулось...Ставочки, на яких ловив, постійно винищуються електриками, тому риби мало і маленька, але там є схованки від вітру...Покльовки бачив, трохи впіймав, і я і кіт задоволені...Бажаю всім перемоги і вдалих рибалок.
Вчора ввечері вийшли на пару годин на озеро біля дому))
Джиг ріг 1 гр. + хітомі 1,1ʼʼ
Вранці перед роботою.
Там же)))
1 грам + мотиль
Вибачте, але не можу не похвастати))), бо вона вже ловить краще за мене)))
Як завжди, вийшли на пару годин на «домашнє» озеро.
Твістер 1ʼʼ на 1 гр чебурашці.
Нарешті вихідний!))
Вийшли сьогодні на «домашнє озеро» з 12:00 до 15:00))
Ловили на 1 гр + копія джавастіка 1,6ʼʼ
У мене 3 окуня і 1 бичок.
У дружини 7 окунів і щучка))
Всі попливли підростати)))
Всім гарних вихідних!
Ранкова прохолода, туман над рікою, вже справжній осінній колорит, світає пізніше, темніє раніше ...
Загострення болячок, спинка трошки нагадує про себе, і якийсь такий біль в душі та переживання за наших хлопців, за країну, за майбутнє ... Мабуть, осіння депресія ...
Інколи даю собі звітність того що рибалки реально "божевільні" люди, буквально за день до поїздки вирішили їхати чи ні на Південний Буг закривати сезон по білому хижаку, і вже наступного дня ми в дорозі більше ніж 200 км за плечами ...
Перед нашим обличчям - її величність річка Південний Буг, така стрімка, своя - рідна, начебто ось-ось зовсім недавно тут були скіфи ... а сьогодні ми в американських вейдерсах з топовими японськими снастями й ловимо рибу ...
Це така своя риболовна філософія, інколи хочеться втікти від усіх і від усього ... просто бути тут і зараз.
Наша компанія була така, рибалки з Житомира, Сергій Юрійович, Олексій, та я.
Виїхали з міста відразу після комендантської години, і почали риболовлю лише о дев'ятій ранку.
На мій подив першого кленчука піймав відразу з першого закиду, потім Юрічь, паркує славного окуня, все те діло було спіймано звичайно ж на воблери, потім у мене схід гарного головня ...
Пауза, і знову Юрічь кричить щось гарне сіло - то був Бужській СОМ, і такій вже не поганий кіла на 3 орієнтовно ...
Краса перекатів, краса Вінниччини, шум порогів і осінній вайб (як це зараз називають по молодіжному) це дійсно місце сили, зі своєю крутою енергією і красою кам'янистих порід. Скільки Господь дасть змогу і життя я буду сюди повертатися ...
Рівень води в цей день був досить не стабільним, по обіді його скинули, під вечір воду "дали" і рибка відразу включилася в актив, був окунь, були й грані кленчуки ...
Гарний сонячний день, перша половина вересня, хочеться більше тепла, хочеться миру і нашої перемоги, не забувайте дякувати кожного дня нашим військовим які нас оберігають ...
Відзняв відеоролик, з цієї поїздки, так що зовсім скоро на каналі фаворит - фишинг буде невеличке "кіно" впевнений вам сподобається.
А, саме головне, тестував весь виїзд нову аренку це та що - Favorite Arena ARN1-5102UL-T 1.78m 1-4.5g Fast, мою думку дізнаєтесь вже в самому відео.
А поки що мушу бігти по справах, всім гарного настрою, доброти в наші серця і МИРУ! Та ПЕРЕМОГИ!
З повагою рибалки з Житомира.
Друзі, бажаю здоров'я, сьогоднішній день я запам'ятаю ну реально на довго...
Взагалі не планувалась риболовля, з самого ранку поїздка у місто, дружина попросила поїхати з нею докупити на свята деякі продукти та по приїзду додому, я повинен був зварити щось на вечерю ...
Методом переконань і скиглення я вмовив її відпустити мене на річку біля хати, хвалити Бог є поряд де можна порибалити ...
Перше що попало під руки нано-блюбік, шимано суаре і 0.2# нитка (Sunline Siglon PE х4 150m ) мікросумочка від акрополіс, ну і монтажів жменя.
Компанію мені склав мій Хаскі Хенк, і всю риболовлю нас супроводжувала мряка і похмура погода ...
По дорозі до річки зустрів сусідку, а, ти сюди до нас на річку? що в тому "болоті" крім жаб водиться? там взагалі риба є*? Кажу ну трошки є, буду пробувати, так скажімо зроблю дві справи, вигуляю собаку і спінінг покидаю ...
Багато пройшов точок, нуль... нуль... нуль ... жодного контакту, перепробував багато всього, мікро твістера, селект джавік, аля-танта - тупо ЗЕРО ...
Ну думаю ще в лісі є одна ямка вона буде останньою локацією на сьогодні й біжу додому, дощ по трохи то спадав, то навпаки підсилювався ...
Мікро джиг-ріг 0.9 грамів (вольфрам від дніпро-свинец) мацьонькій офсет ( декой - Hook Mini 8#) І вирішив почепити самого маленького з представників сімейства ізі шайнерів ... 2" ...
Яма, поворот, перекат, ну прям - класика з класик, правило першого закиду - зачеп якій ледве не вирвав цей "іграшковий" спінінг у мене з рук ...
Орієнтовно три хвилини боротьби й все як в тумані, і саме цікаве, туман сьогодні також був ...
На хвилинку вага 2.740 - нано-блюбік до 1.5 грами, нитка 0.2 - га, це справжній трофей - лісового струмка ...
Декілька фото відпускання, навіть не робив більше жодного закиду, відразу пішов додому з хвилею нереальних емоцій ...
ФАВОРИТ - я просто закоханий в тебе, дякую що ти Є!
Пам'ятаємо кожний день кого ми повинні дякувати кожного дня за змогу вийти до води ... ЗСУ!
З повагою Юрій Вознюк.
Відкриття сезону мормо... двогодинна розвідка.
Знову мормишинг, нарешті карась "прокинувся" і у нас, клювання жадібні, схожі на окуньові, середня вага 350-500гр., вже доволі жваво опирається, зловивши 8 шт. вирішив що досить...Фото в тазіку "нє альо",та на березі не робив аби не травмувати психіку чисельних рибалок з "вбивцею", у них чомусь не клювало :opetr:Доповнення - половина клювань в поверхневому шарі води, з дна пару клювань, але з глибини півметра....
Сьогодні...вітер заважав, але на результат суттєво не вплинув...
Сьогодні...вітер заважав, але на результат суттєво не вплинув...
Шикарні карасюхи! Яка снасть у вас? Дякую!
ФАВОРИТ - я просто закоханий в тебе, дякую що ти Є!
Ви нічого більше(смачніше) не пробували,чи що? Шо за цирк,земляк?:)
Шикарні карасюхи! Яка снасть у вас? Дякую!Доброго здров'я! Снасті - трапара до 3г., котушка ред арк 1000, залишки нанофіла 0.06, дюймовий силікон або мотиль від берклі...треба, мабуть, вже міняти на щось потужніше, таких кабанчиків стало важко контролювати в очереті:)...
boatman69
10.05.2025, 11:46
Трохи підбадьорю тему.В середу після роботи уже ввечорі викроїв 3 години на мормо.Прийшов до "лебедів", так охрестив місце де кормлять цих птахів,знову багато уклейки і плоскирки, декілька зовсім маленьких окунців.За годину це набридло і переміщуюсь на річку, течія слаба, рівень води впав і перекат майже оголився.Бачу якийсь "двіж" біля лататя, ставлю момишку 0.3 гр. і покльовка не заставила себе довго чекати, на гачку тогорічний жерешок, снову закид і знову він.Розумію, що потрапив на "полігон" де майбутні монстри перекатів набивають плавники і хвіст в полюванні.Короче закінчив риболовлю з рахунком 16 одиниць отаких розбійників, серед яких проскакував і окунець спортивного розміру.Отримав задоволення і в який раз сказав собі, що мормо - це мабуть найкраща галузь спінінгу, де ось так можно за пару годин піймати декілька видів різної риби і отримати задоволення не гірше, ніж коли я буду в неділю намагатися піймати хочь пару/трійку дебелих жерехів з головнями.....
Доброго здоров'я, шановні! Вчора був на ставкУ, вразило що карась нереститься жвавіше ніж в травні, вода просто кипіла, такого пізнього нересту ще не бачив...Рибалки були, і з "вбивцею" і з вудками, до обіду бачив впійманих двох карасів. Віддав перевагу мормишці, на силікон 1-1.6" до обіду два карасі і дзеркальний коропчик на два кила, був клюнув ще один, але зразу дав зрозуміти що шансів в мене нема, тому я просто затиснув шпулю щоб не залишитись без шнура...Карасі грам по 400, думав нажрані, виявилось повні ікри...Фото не робив. Всім бажаю перемоги і вдалої риболовлі!
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010